Tämän jälkeen et enää usko CO2 teoriaan

CO2 teorian mukaan hiilidioksidi lämmittää ilmakehää. Totuus on kuitenkin että kasvihuonekaasujen absorbtio vain hidastaa jäähtymistä, koska kasvihuoneilmiö saa energiansa maan pinnalta.

Mutta tarkastellaan teoriaa lähemmin. Stefan-Boltzmannin lain mukaan maapallon lämpötila olisi -18 celsius astetta, jos ilmakehää ei olisi. Nyt on kuitenkin havaintojen perusteella laskeskeltu että maan keskilämpötila on +15 astetta. Kasvihuoneilmiö siis aiheuttaa 33 asteen lämpötilan nousun.

Teorian mukaan lämpötila on noussut esiteolliselta ajalta (v. 1880) tähän päivään mennessä vähän  yli yhden asteen. Esiteollisena aikana CO2 pitoisuus oli 280 ppm. Kun vastaavasti nykyinen pitoisuus on 420 ppm eli 140 ppm korkeampi, mikä vastaa 50% nousua pitoisuudessa. Teorian mukaan kuitenkin vesihöyryn suhteellinen määrä on pysynyt vakiona.

Eli tästä päästään kaavion osoittamaan tilanteeseen. Hiilidioksidin pitoisuus 280ppm aiheutti esiteollisella ajalla kasvihuoneilmiön, jonka suuruus oli 32 celsius astetta. Kun vastaavasti nykyinen pitoisuus aiheuttaa 33 asteen vaikutuksen ilmastoon.

Katsottuasi kaaviota, kuinka uskottavana pidät tämän jälkeen teoriaa.

CO2 pitoisuuden kasvu 50% aiheuttaa vain 3% muutoksen kasviohuoneilmiöön.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu