Tuulet katoavat tuulivoimaloiden lisääntyessä
Juuri tänään on julkaistu uusi tutkimus, joka on pureutunut tuulivoimaloiden vaikutukseen ilmakehässä. Tutkija A. Prill San Marinon instituutista kertoo tuulivoimaloiden vaikuttavan tuulisuuteen vähentävästi. Tuulitunneli kokeissa havaittiin erittäin voimakas ilmavirtausten laimeneminen tuulivoimalan siipien tuulen alapuolisella alalla, tietyillä tuulen nopeuksilla vaikutus oli jopa 60% ja vaikutus eliminoitui vasta kilometrien päässä voimalasta.
Lisä tutkimuksissa tekn.tr A. Prillin tutkimusryhmä totesi tuulipuistojen (voimaloita yli 25 ) muuttavan ilmastoa radikaalisti tuulen alapuolisilla alueilla. Erityistä oli lämpötilojen nousu, kun ilmavirtaukset eivät enää sekoittaneet ilmaa. Tutkimuksen yhteenvedossa kerrotaan uhkakuvasta, että ilmasto lämpenee merkittävästi tuulivoimaloiden lisääntyessä.
Lähemmin tutkimuksen tuloksiin voi tutustua oheisen linkin kautta.
Näinhän se on, monia luonnonvaroja voi käyttää vain kerran, no nyt on uskoteltu, että myllyjä lisäämällä, lisätään samalla voimantuotantoa, mutta aina joku rivi on kertautuvan alapuolisella sijainnilla, mistä tulee se uskomus tehonlisäykseen sarjatuulilla, varmaan kauppiailta ?
Ilmoita asiaton viesti
Ainoaa hyvää uusiutuvan sähkön lähdettä Suomessa, vesivoimaa voidaan kuitenkin käyttää useita kertoja.
Pitkässä joessa (jos on korkeuseroa) käytännössä sama vesi antaa sähköä useassa eri voimalaitoksessa.
https://jput.fi/Vesivoima.htm
Ilmoita asiaton viesti
Tulee ihan mieleen divetymonoksidi-huijaus. Hyvä kun asioita tutkitaan ja tietoisuus asioista lisääntyy…
Ilmoita asiaton viesti
Vaikutus on varma. Miten paljon merkitsee, eri asia. Riippuu toki tuulivoimarakenteiden määrästä.
Vaikka tällainen asia jäänyt hoksaamatta, ilmastoa muuttavista vaikutuksista voi arvella tällä tavoin, jos sijoittuvat tai kohdistuvat täsmällisemmin avain/käänne -kohtiin.
Ajattelu on osa ilmastomanipulaatiota, ja näitä tosiaan voi ilmetä myös toiminnan sivuseurauksina. Kaikki muutokset ympäristössä, eivät välttämättä hiilariperäisiä, olettaen, että hiilarivaikutus on tosiaan vaikuttavasti otettava.
Tuulten pysäytyksellisyydestä tulee mieleen lämmön siirtymisen esteellisyys.
Jos energiaa jää enemmän kaniin, ja saapumatta toisaalle, isompi energiahaavitus Auringosta lisää kuumien alueiden energisyyttä, jolloin tosiaan syntyy jännitettä, jota tasoittumista voidaan estää esim tuulimyllyjä lisäämällä.
Lämpiä jää siirtymättä tavanomaisesti, ja toisaalta leijumaan lokaalisemmin, jolloin voi tarkoittaa mm sademetsäpotentiaalisempia oloja, jos noita alueita tosiaan olisi ottamassa energiaa vastaan.
Jos kuumuutta olisi pistemäisemmin, voisi poistumaa ehkä lisätä ulkoavaruuteen paremmin, koska energia on paremmin siirrettävissä alueelta, jossa sitä on keskitetymmin.
Näissä on tekniikan mahdollisuuksia, siis globaaliviritteisinä. Tällainen auttaa ymmärtämään sitä, mitä voimme aiheuttaa huomaamatta.
Toisaalta, paremman tietämyksen puolesta, toimet voivat olla enemmän aiemman luonnon mukaisia, ts tekniikka vaikka aiheuttaisi myllerrystä, niin jotenkin sopivasti.
Vaarallisia työkenttiä, jos yhtenäistä toimintamahdollisuutta ei tämän tason rakentamiseen ole, mistä kertoo erilaiset konfliktoinnit, jotka voi toki kannustaa toimivampaan.
AI on tälle vaikutustasolle tulevaksi epäiltävä, samoin mitä ovat aiemmin olleet tässä mm tiede, talous ja uskonnot. Oranisoitumisen tutkailun kannalta, relevantti langanpää.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoista!
Ilmoita asiaton viesti
Erikoisia tutkimuksia. Mitä enemmän tuulivoimaa, sitä vähemmän tuulee ja lämpötila nousee. Minkä alan tutkijoista mahtaa olla kysymys: ilmastontuulen muutosta vastaan olevia tutkijoita!
(Huhtikuun 1.)
Ilmoita asiaton viesti
Sinivirralla on jatkuva 1.4.
Ilmoita asiaton viesti
Tämähän olisi totta, jos mittasuhteet olisi toiset. Sinä ja IPCC päästelevät tätä luikuria päivästä toiseen vakavalla naamalla.
Realismia kehiin!
Ilmoita asiaton viesti
Vihreät varmaankin alkavat ajamaan tuulensuojelulakia. Kai?
Ilmoita asiaton viesti