Viikatemies bingoa iltapäivisin

 

 

Ilmastotutkijat ovat rakentaneet erinomaisen veikkauskohteen, nimittäin Viikatemies bingon, mitä voidaan pelata näin käristyskupolien aikaan. Sillä nythän hellejaksopäivät ovat täällä meillä koto Suoniemessä moninkertaistumassa  parhaassa tapauksessa jopa kymmenkertaisiksi. Tätä voidaan pitää varmana tietona, sillä onhan sen kaikkien arvostama IPCC sen pyhittänyt, että viikatemies heiluu kun ääri-ilmiöt lisääntyvät. Hellepäiväthän ovat meille niitä pahimpia ääri-ilmiöitä, sillä tiesihän jo vanha kansa sanoa, ettei lämpö luita riko. Mutta IPCC on sen täydentänyt, että tappaa ja WMO komppaa.

 

Eli juuri tänään elämme jänniä hetkiä iltapäivällä millä Ilmatieteen laitoksen virallisella ja valvomalla asemalla viisari värähtää yli 25°C asteen. Tiistainahan viikatemies heilui Kauhavalla kellontarkasti 15:50. Eilen keskiviikkona kohteen nappasi itselleen uudelleen Kauhava (13:00) voittaen Ylivieskan (14:10), Jyväskylän (14:50) ja Varkauden (14:50). Viikatemies heilui Kauhavalla peräti kolme tuntia  ja 20 minuuttia ja muissakin kohteissa tunti tolkulla välillä huilaten. Tuleehan se hiki niittäessä.

Viikatemies bingon ensimmäinen kohde

 

Erityisen jännäksi asian tekee se, että tuleeko kolmas hellepäivä peräkkäin edes missään päin Suomea vai eikö ollenkaan, jolloin aiemmat kaksi kohdetta kumotaankin ja kalman kylmistä kaapeista käykin liikenne takaisin päin. Veikkauksen onkin helppo valita kohteet, kun ilmatieteen laitos on laatinut varmat ennusteet jo edellisinä päivinä. Bingo lappu on vain tietenkin laitettava vetämään jo ennen ensimmäistä kohde päivää. Matalimmat kertoimet on tänään luvassa Lappeenrannassa, Heinolassa ja Hyvinkäällä ja Lahdessa. Poutapilvet vain kaiken muuttaa voi ja auta armias jos sattuukin sadekuuro, silloin lämpötila romahtaa helposti viisikin astetta ja peli on menetetty. Tai entäs jos potin viekin piskuinen Mäntsälä kaikkien suurien nenän edestä. Hurjaksi bingo äityy, jos hellepäiväputki jatkuukin  vielä useamman päivän. Viikatemies nostaa kertoimet aivan tolkuttomiksi. Niillä voittorahoilla voi jo tarjota konjakkisnapsi kierroksen kaikille hoivakodin asukeille.

 

Nyt eikun jännittämään, missä viikatemies tuo kortensa kekoon iltapäivällä!

 

Viitteet:

Pohjoinen sijaintikaan ei suojaa Suomea yleistyvien helteiden vakavilta vaikutuksilta, varoittaa Ilmatieteen laitos

https://www.hs.fi/suomi/art-2000010376422.html

Jalmari Pesonen ja viikatemies

https://www.youtube.com/watch?v=AVWWFOYjEIY

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu