S(o)ininen tulevaisuus on parempi vaihtoehto

Ryhdyin Perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaaksi 2012. Toimin silloin vapaaehtoistyössä Suomen Asumisoikeusasukkaat ry:n puheenjohtajana. Se oli avannut silmäni näkemään, kuinka ilman omaa riskiä toimivat asumisoikeustalojen ja ARA-vuokratalojen omistajat keräävät jättivoittoja kohtuuttomilla vuokrilla ja vastikkeilla. Oivalsin, että tarvitaan poliittisia ratkaisuja tämän epäkohdan korjaamiseksi.

 

Vanhat puolueet ovat monin tavoin kytkeytyneitä rahaa takoviin muka-yleishyödyllisiin kiinteistönomistajiin, joiden pääomat on kerätty valtiolta ja asukkailta. Perussuomalaisilla ei näitä kytkyjä ollut. Lisäksi Timo Soinin edustaman populismin tunnusmerkki oli rakenteellisten epäkohtien ja niitä ylläpitävien valtarakennelmien ravistelu. Siksi päätin lähteä hakemaan Perussuomalaisilta tukea asuntopolitiikan korjaamiseen.

 

Minun ei tarvinnut pettyä. Timo Soinin johdolla Perussuomalaiset ovat viime vuosina ainoana puolueena asettuneet selkeästi puolustamaan asumisoikeusasukkaiden ja ara-vuokralaisten asiaa. Siitä suuri kiitos!

 

Poliittisen filosofian tutkijana pohdin ennen Perussuomalaisiin liittymistäni populismiin ja Persuihin julkisuudessa lyötyä ääriliikkeen leimaa. Perehdyin puolueen periaateohjelmaan. Päädyin siihen, että populistinen kansallismielisyys ja anti-elitismi edustavat yhteiskuntaa uudistavaa perinnettä, joka on osa eurooppalaisen humanismin ja valistuksen kulttuuria. Kirjoitin löydöstäni riemastuneena aiheesta kolumnin Turun Sanomiin. http://jukkakilpi.fi/turun-sanomat-24-4-2012/

 

Kuluneet vuodet Perussuomalaisten luottamustehtävissä avasivat kuitenkin myös näkymän siihen, että kaikki puolueen jäsenet eivät jakaneet kanssani soinilaista käsitystä populismista. Jotkut puolueveljet ja sisaret tunsivat enemmän vetoa hommafoorumin ja Suomen Sisun kaltaisten järjestöjen kansallismielisyyden suuntaan. Siinä isänmaallisuudesta kumpuaa kansalliskiihkoa, joka voi synnyttää vaikkapa militarismia, russofobiaa, natointoilua ja muukalaiskammoa. Asioita, joita olen aina vierastanut.

 

Maahanmuuton hallitseminen vaatii poliittisia ratkaisuja, siinä missä asuntopolitiikan rämettänyt rakenteellinen korruptiokin. Mutta ratkaisuihin tarvitaan toimivaa oikeusvaltiota, eikä oikeistovaltiota.

 

Pelkoni on, että Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen Perussuomalaiset muovautuu äärioikeistolaiseksi puolueeksi. Toivottavasti historia tulee osoittamaan, että olen väärässä. Mutta sitä odotellessani aion seurata omantuntoni ääntä, ja toimia S(o)inisessa Tulevaisuudessa. Se on selvästi eurooppalaiseen humanismiin, valistukseen ja oikeusvaltioperinteeseen sitoutunut liike. Samalla Siniset jatkavat vennamolaisen valtakriittisen populismin poliittista perintöä Suomessa. Siksi olen tänään luopunut jäsenyydestäni Perussuomalaisissa, ja muodostanut Espoon Sinisen valtuustoryhmän yhdessä Simon Elon ja Timo Soinin kanssa.

0
JukkaKilpi
Sitoutumaton Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Espoolainen filosofian tohtori ja yrittäjä. Kaupunginvaltuutettu. Uudenmaan maakuntavaltuutettu. Suomen Asumisoikeusasukkaat ry:n puheenjohtaja 2011-2015. Liiketoiminnan etiikan ja käytännöllisen filosofian dosentti.
jukkakilpi.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu