Espoolaisille annettava mahdollisuus valita Covid -rokotteensa

Helsingin Yliopiston immunologian professori Seppo Meri: vaihtoehtoja kannattaa suosia. HS 15.4.2021

Espoossa rokotetaan 65-69 vuotiaat nyt AstraZenecan rokotteella. Tämän rokotteen tehon tiedetään olevan eräitä muita vaihtoehtoja heikomman, ja siihen liittyy joitakin vakavia joskin harvinaisia haittavaikutuksia. Tämän vuoksi monet suhtautuvat AstraZenecaan epäillen, ja toivovat mahdollisuutta saada jonkun toisen valmistajan rokote. Eräät kaupungit tarjoavatkin tällaisen mahdollisuuden.

 

Espoon kaupunki on strategiassaan asettanut toimintansa perustaksi asiakaslähtöisyyden. Sen mukaisesti kuntalaisten niin halutessa heille olisi tarjottava AstraZenecan tilalle jokin muu rokotevaihtoehto. Asiantuntijat puoltavat muiden vaihtoehtojen kuin AstraZenecan käyttöä, jos se on mahdollista.

 

Siksi olen tehnyt 26.4.2021 kokoontuvalle Espoon kaupungivaltuustolle seuraavan aloitteen, jonka toivottavasti allekirjoittaa mahdollisimman moni valtuutettu:

 

Valtuustoaloite Covid –rokotteen valinnan mahdollisuuden antamisesta espoolaisille.

 

Espoossa rokotetaan tällä hetkellä AstraZenecan Covid –rokotteella 65-69 vuotiaat kuntalaiset. Tämän rokotteen teho on todettu jonkin verran eräitä muita rokotusvaihtoehtoja heikommaksi, ja siihen on liitetty myös joitakin harvinaisia haittavaikutuksia. Tästä syystä monet espoolaiset toivovat mahdollisuutta valita jonkin muun valmistajan rokote. Tämän valinnan mahdollisuuden tarjoaminen olisi Espoo –tarinan perustana olevan asiakaslähtöisyyden mukaista. Eräissä kaupungeissa kuntalaisille on annettu mahdollisuus valita eri rokotevaihtoehtojen välillä.

 

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Espoossa toteutetaan kiireellisesti mahdollisuus valita vaihtoehtoinen Covid –rokote rokotuksen saajan niin toivoessa.

0
JukkaKilpi
Liike Nyt Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Espoolainen filosofian tohtori ja yrittäjä. Kaupunginvaltuutettu. Uudenmaan maakuntavaltuutettu. Suomen Asumisoikeusasukkaat ry:n puheenjohtaja 2011-2015. Liiketoiminnan etiikan ja käytännöllisen filosofian dosentti.
jukkakilpi.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu