ETLAkin toteaa, että EU-elvytyspaketti ei elvytä. Mihin Sanna Marinin hallitus pyrkii?

Ajattelin, että en enää tänne kirjoita tästä asiasta, koska kaikki oleellinen on sanottu. Ekonomistit Tuomas Malinen, Vesa Vihriälä, Vesa Kanniainen, Juhan Vartiainen, Juha Tervala ja monet muut ekonomistit, jotka ovat perehtyneet ja tutkineet asiaa ovat selvästi julkisissa lähteissä todenneet, ettei elvytyspaketti juurikaan elvytä.

Koska monet kuitenkin näyttävät luulevan, että elinkeinoelämä olisi toista mieltä ja media vaikenee asiasta, päätin vielä yhden asian tuoda tiedoksi: ETLA julkaisi oman näkemyksensä 17.2.

https://www.etla.fi/ajankohtaista/mita-pitaisi-ajatella-eu-paketin-talousvaikutuksista/

Ydinviesti on, että elvytyspaketin elvyttävä vaikutus on mitätön, ehkä 0,1% BKT:stä, joka ajan myötä kääntyy negatiiviseksi.

Tämä asia on kerrottu Suomen hallitukselle, joka aikoo hyväksyä paketin. Hallitus on epärehellisesti perustellut pakettia elvytyksellä eli siis valehdellut!

Hallituksella on oikeus hyväksyä paketti tietysti. Monet äänestäjät ovat antaneet heille luvan hallita Suomea. Minä en, mutta enemmistö ratkaisee demokratiassa. Pitäisi kuitenkin uskaltaa kertoa oikeat perustelut. Sen he ovat velkaa äänestäjilleen. Hallitus itse asiassa kusettaa, anteeksi sanavalinta, juuri niitä ihmisiä, jotka heitä äänestivät.

Huomionarvoista on myös, että jotkut ekonomistit kuten ETLA, toteavat, että EHKÄ (!) paketti silti kannattaisi hyväksyä. Mitään kovin selvää perustelua ei anneta, viitataan vain epämääräisesti yhteismarkkinoihin. Nämä ekonomistit käyttäytyvät raukkamaisesti, koska eivät uskalla kertoa konkreettisesti miksi ovat tuota mieltä.  Pettääkö siviilirohkeus vallanpitäjien edessä?

ETLA toteaa, että paketti avaa PIENEN TOIVONKIPINÄN, että vihdoin EU-maat uusiutuisivat! Tällä perustelulla siis ETLA on valmis käyttämään 6 miljardia veronmaksajien piikkiin meneviä varoja. Tällaisella perustelulla ei taloudellisia päätöksiä kukaan järkevä ihminen tee, puhumattakaan ekonomistiksi itseään kutsuvat. ETLA osoittaa, että se ei ole enää rationaalinen toimija. Ovatko ETLA:n omistajat tyytyväisiä näin luokattomaan toimintaan?

Vesa Kanniainen uskalsi sanoa asian selvästi Kanava-lehden kirjoituksessaan: Tuolla rahalla ostamme EU-mailta turvatakeita Venäjää vastaan. Uskokoon kuka haluaa.

jukkakleppalahti
Sitoutumaton Kerava

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu