Hallituksen tulisi ymmärtää erota? Johtamisosaamista, setämiehiä ja tätejä tarvitaan kipeästi.

Vähitellen alkavat julkisuuteen paljastua pahat virheet, joita hallitus on tehnyt koronakriisin hoidossa. Toimintaa on leimannut hitaus, päättämättömyys ja sekava viestintä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006453588.html

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006453915.htm

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006454129.html

Odotetusti on voinut havaita puutteellista johtamisosaamista. Siihen on syynsä, että kovin nuoria johtajia löytyy vähemmän mm. suuryritysten johdosta. Johtamisosaamisen kertyminen vaatii kokemusta erilaisista kriisitilanteista eikä kovin nuorilla sitä voi olla.

Johtamisosaamisen puute näkyy siinä, että kriisitilanteen vaatimaa johtoryhmää ei ole perustettu. Tällainen pitäisi koota avainministereistä ja muista kokeneimmista asiantuntijoista (mukaan lukien yritysmaailma), jotka ovat toimineet kovissa tilanteissa. Näillä kullakin olisi oma vastuualueensa. Ryhmän tehtävänä olisi tehdä ehdotuksia lainsäädännöstä hallitukselle ja johtaa operatiivista toimintaa. Myös viestintä olisi keskitetty ryhmälle. Näin voitaisiin keskittää huomio kriittisimpiin asioihin tehokkaasti ja välttää esim. nyt nähdyn kaltainen sekoilu lentoasemalla ja viestinnässä. Ryhmälle pitäisi alistaa riittävästi resursseja panna toimeen mm pakkokaranteeja ja sulkea rajoja tarpeen mukaan.

Ryhmän yksi avaintehtävä olisi käynnistää projektit suojavälineiden ja varusteiden hankintaan ja omaan tuotantoon (mm hengityskoneet) ilman poliittisia intressejä.

Hallitus voisi vapaaehtoisesti erota ja puolueiden tuella voitaisiin nimittää johtamiskokemusta omaava virkamieshallitus. Toinen vaihtoehto on toimia ehdottamani johtoryhmän avulla ja pyrkiä samalla vaihtamaan eräissä ministeriöissä ja organisaatioissa avainjohto pätevämpiin.

On sanottu, että nyt ei pitäisi esittää kritiikki vaan sen aika olisi vasta kriisin jälkeen. Kriisi voi kuitenkin olla melko pitkäaikainen, joten korjaavista toimista olisi varmasti hyötyä sen aikana. Kriisissä tarvitaan tuloksia ja jos niitä ei tule on vaihdettava johtoa.

Tulos tai ulos.

jukkakleppalahti

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu