Kiina voitti länsimaat: Kiinassa koronaa ei ole ja talous kasvaa

Kiinassa ei ole käytännössä kesän jälkeen ollut koronaa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/905ac0e9-40d1-4dbf-8f7a-4b275e1756a5?fbclid=IwAR3mCJQXoGOv2LGvBPEN5eT76nACiPzJTnAMRkmZoS6mIyq7fWZ-qbMm7ec

Jos joku epäilee iltapäivälehteä niin voi varmistua tästä.

https://ourworldindata.org/coronavirus/country/china?country=~CHN

Kiina oivalsi, että tukahduttamalla koronan se saa nopeimmin talouden kasvamaan.

Harvaanasutussa Suomessa tämä olisi ollut helpompaa kuin monissa suuremmissa länsimaissa. Marinin hallitus kuvitteli, että talouden pyörät saadaan pyörimään, kun rajoituksia löysennetään. Alkeellinenkin logiikka kertoo, että tästä on seurauksena vain viruksen leviäminen ja silloin talouden pyörät ne vasta hidastuvatkin.

Suomessakin tutkijaryhmä ehdotti viruksen tukahduttamista mutta Marinin hallitus ei kuunnellut. Tutkivat journalistit voisivat selvittää miksi?

Vaihtoehto olisi meilläkin ollut tukahduttaa virus siksi aikaa, kunnes rokote saadaan käyttöön. En mene tässä yksityiskohtiin, mutta pitämällä voimassa osan kovista rajoituksista, joissa ihmisjoukkojen kokoontuminen estetään, olisi muu yhteiskunta voinut toimia normaalisti. Määräysten olisi tietysti pitänyt olla pakollisia  mukaan lukien maskipakko sakon uhalla erikseen määritellyissä tilanteissa.

Hallituksen toheloinnista maksetaan nyt kova hinta paitsi inhimillisesti niin myös euroissa.

 

0
jukkakleppalahti
Sitoutumaton Kerava

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu