Miksi pääministeri Marin ja ministeri Saarikko myös hyökkäävät perustuslakivaliokuntaa vastaan ja rapauttavat sen asemaa?

Kysyin aiemmassa blogissani pääministeriltä ja keskustan ministeri Saarikolta miksi lainvastaista toimintaa harrastava ministeri Haavisto nauttii vahvaa luottamustanne? Valiokuntahan totesi Haaviston toimineen lainvastaisesti.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukkakleppalahti/paaministeri-marin-ja-ministeri-saarikko-nauttiiko-lainvastaista-toimintaa-harrastava-ministeri-vahvaa-luottamustanne/

Uskoin saavani vastauksen viimeistään eduskuntakeskustelusta eilen. Vastausta ei valitettavasti tullut, vaikka asia on tärkeä.

Ministeri Haavistolta kysyttiin tunnustaako hän lainvastaisen toimintansa? Haavisto ei vastannut kysymykseen vaan kiersi sen ylimielisesti sanoen kuuntelevansa moitteita.

Haavisto ja puolueensa Vihreät on voimakkaasti kiistänyt perustuslakivaliokunnan päätöksen toteamalla, että mitään lainvastaista ei ole tapahtunut.

Nyt on käynyt ilmi, että Vihreiden eduskuntaryhmän pj Pitko on yrittänyt vesittää valiokunnan päätöstä kulissien takana vetoamalla hallituskumppaneihinsa, jotka onneksi eivät suostuneet ja seisovat ryhdikkäästi päätöksen takana.

Vihreiden Pitkon törkein teko on virkavastuulla toimivan valiokuntaneuvoksen kritisoiminen.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007678060.html

Tukemalla Haavistoa ja hallituspuolue Vihreiden linjaa pääministeri Marin ja ministeri Saarikko hyökkäävät siis perustuslakivaliokuntaa vastaan ja rapauttavat sen arvovaltaa ehkä enemmän kuin Vihreät sekoilullaan.

Eivätkö he ymmärrä mitä tekevät?

jukkakleppalahti

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu