Ministeri Ohisalo: Voinko mennä ilmoittamatta istumaan Mannerheimintielle osoittamaan mieltä EU-tukipakettia vastaan?

Eilen kapinaliike Elokapina järjesti poliisille ilmoittamatta mielenosoituksen Kaisaniemen kadulla ja asettui autotielle tukkeeksi vaarantamalla paitsi itsensä myös muut tiellä liikkujat.

Mielenosoitukset ovat demokratiassa sallittuja mutta niiden turvallisuuden  takaamiseksi on tehtävä etukäteisilmoitus poliisille, jotta poliisi voi taata kaikkien turvallisuuden. Nyt kapinaliike ei tätä tehnyt, koska haki rajulla toimellaan säälimättömästi julkisuutta.

Mielenosoittajat kieltäytyivät pitkään noudattamasta poliisin käskyjä siirtyä turvallisempaan paikkaa. Poliisi valitsi tilanteen ratkaisemiseksi vähillä vaurioilla viemällä pippurisumutteella kapinaliikkeen jäseniltä kykyä väkivaltaiseen vastukseen ja kantoi heidät pois.

Ministeri Ohisalo twiittasi eiliseen Elokapinaan liittyen:

”Oliko Poliisin #voimankäyttö #elokapina-mielenosoituksessa tänään oikeasuhtaista? Olemme saaneet asiasta alustavan selvityksen, jota käydään läpi. Voimankäytön on oltava aina viimeinen keino ja sille on oltava painavat perusteet.”

Odotan mielenkiinnolla Ohisalon vastausta voinko kaverien kanssa mennä keskelle Mannerheimintietä osoittamaan mieltä EU-tukipakettia vastaan eikä poliisi voi muuta kuin kehoittaa siirtymään pois. Meillähän on vapaus osoittaa mieltä, joten meihin väkivallan kohdistaminen ja pois repiminen vastustuksestamme huolimatta ei ehkä ole oikeasuhtaista voimakäyttöä sen sijaan, että saisimme olla siellä niin kauan kuin haluamme.

jukkakleppalahti

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu