Mitä nopeammin Haavisto eroaa, sitä pienemmät ovat vauriot kansalle ja hallitukselle.

Keskustapuolue antaa ymmärtää, että olisi halunnut Haavistosta eroon. Puolue ei pidä hyvänä, että Suomella on lainrikkoja ulkoministerinä.

Keskusta äänesti kuitenkin Haaviston luottamuksen puolesta, koska hallitus olisi muutoin hajonnut. Tämä tarkoittaa, että pääministeri Marin ja Vihreät eivät suostuneet vain vaihtamaan ministerin henkilöä, jolloin hallitus olisi voinut jatkaa.

Marin valitsi Haaviston ja Vihreät, jotka olivat valmiita uhkaamaan hallituksen hajoamisella, jos Keskusta ei tue Haavistoa. Keskusta luopui periaatteistaan ja valitsi mieluummin ministerisalkut.

Keskustan puheenjohtaja Saarikko sanoo keskustan joutuneen pirulliseen tilanteeseen.

https://yle.fi/uutiset/3-11697582

Keskusta toimi kuten Faust, kirjailijafilosofi Goethen vuonna 1587 luoma henkilöhahmo, joka myi sielunsa paholaiselle ja sai vastineeksi suuren palkinnon, mutta alkoi myöhemmin katua kauppaansa.

Keskusta joutuu samoin katumaan kauppaansa puolueen kannatuksen hävitessä ilmaan.

Mitä äänestäjän tulisi ajatella tilanteesta, jossa Vihreät haluaa pitää ministerinään henkilön, joka on toiminut lainvastaisesti, SDP:n pääministeri Marin tarjoaa palkinnon Keskustapuolueelle, jotta se hyväksyisi äänestyksessä Vihreiden Haaviston toiminnan ja Keskustapuolue suostuu kauppaan?

On selvää, että kohu Haaviston ja hallituksen moraalittoman ratkaisun ympärillä tulee jatkumaan vuosia. Kun uusia paljastuksia tapahtuneesta tehdään jatkuvalla syötöllä, heikkenee kansalaisten luottamus poliittisiin puolueisiin. Pitkään jatkuessaan tämä lisää erilaisten ääriryhmien kannatusta. Näin vihreiden takertuminen Haavistoon, lisää ääriajattelua Suomessa. Tämän onnettoman kehityksen lopettaa vain Haaviston ero ja poliittisen linjan muutos.

Mitä nopeammin tämä tapahtuu, sitä pienemmät ovat vauriot kansalle ja hallituspuolueille.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukkakleppalahti/pekka-haaviston-tuomitsematta-jattamisesta-muodostui-vaarallinen-ennakkotapaus-jolla-on-arvaamattomia-seurauksia-virkakunnalle/

jukkakleppalahti

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu