Marinin hallitus luopui koronan tukahduttamisesta, asiantuntijoista ei piitattu ja korona räjähti kasvuun. Suomen sulkeminen odottaa.

Keväällä hallitus kiemurteli kuin korkkiruuvi kun kysyttiin, pyrkiikö hallitus tukahduttamaan koronan Suomessa. Vuolaasti selitettiin ja selitettiin, ettei yhtään tapausta jätetä estämättä, jos vain voidaan. Kevään jälkeen asiantuntijoiden suosittamilla rajoituksilla saatiin aikaan tilanne, jossa tartunnat olivat lähellä nollaa.

Sanna Marin selitti keväällä tekevänsä mitä asiantuntijat suosittavat. Sanna ilmeisesti valhetteli niin, että kauniit korvat heiluivat. Syyskuussa hallitus sitten halusi poistaa matkustusrajoituksia, vaikka STM ilmoitti olevansa kriittinen tätä kohtaan. THL:n Salminen teeskenteli tietämätöntä seurauksista ja totesi pakon edessä tämän olevan hallituksen valinta ja sillä mennään. Hallitus runnasi kantansa asiantuntijoista piittaamatta ”yleisen kokonaisedun vuoksi”. Aivan kuin olisin joskus kuullut tällaisen perusteen jossain…Missäköhän?

Aiemmin oli poistettu suurten tilaisuuksien kokoontumisrajoitukset, bailupaikkojen ja juottoloiden rajoitukset ja lukuisat muut.

https://www.hs.fi/politiikka2000006632272/art-.html

Seuraukset ovat karmeat. Korona riistäytyi käsistä muutamassa viikossa.

https://www.is.fi/

Luulin, että Juha Sipilän hallitus oli pohjanoteeraus mutta erehdyin. Sanna Marinin hallitus pääsee vielä alemmas.

Nyt yksi ministeri on taas tiukentamassa rajoituksia mutta toinen ministeri haluaa helpottaa rajoituksia.

Keväällä hallitus tutki ja kertoi tulokset kansalle: Maskeista ei ole hyötyä vaan niistä voi olla vahinkoa. Nyt hallituksen tytöt ja pojat kulkevat maskit naamallaan ja yrittävät kertoa kansalle, että niitä pitäisikin käyttää.

Strategiaa ei ilmeisesti ole tai sitä ei noudateta.

Sanna, kyselit eduskunnassa eikö oppositiota hävetä? Kysyn nyt eikö sinua hävetä? Olisiko aika jättää tehtävä osaavampiin käsiin?

Voisiko presidentti Niinistö auttaa?

jukkakleppalahti

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu