Natolimbo: Onko Nato vastannut Suomelle mitään?

Niinhän siinä sitten kävi, että Suomi lähetti hakemuksen Natoon eli ilmoitti virallisesti halunsa liittyä. Pääsihteeri Stoltenberg oli sanonut, että hoidetaan neuvottelut nopeasti.

En ole mistään löytänyt tietoa mitä Nato on vastannut Suomelle. Tietääkö joku? Jos tietää niin linkki vastaukseen olisi kiva.

Eikö tapana ole, että hakemuksen vastaanottaja vastaa jotakin, kun kerran haetaan? Vastaa, että tervetuloa neuvotteluihin ja ehdottaa tapaamisaikaa. Jos sitten kiireitä kovasti on niin aika voi olla vaikka vasta kuukauden päästä. Aikaa vastaamiselle voi tarvita myös, jos siellä Natossa ei oikein tiedetä mitä hakemukselle pitäisi tehdä tai jos ovat kovin erimielisiä siellä tästä. Täytyy tietysti siellä ensin keskenään päättää miten suhtaudutaan.

Tai sitten voisi vastata, että ei me tällaista jäsentä haluta, ei kannata jatkaa pidemmälle. Mutta vastata pitää.

Mutta kun mitään vastausta ei ole tullut, vai onko? Tällaisessa tapauksessa voisi soittaa ja kysyä mitä hakemukselle kuuluu ja tiedustella aikataulua.

Kovin on salamyhkäistä, koska jotain on kai kuitenkin vihjattu, koska suomalaiset uutisista päätellen neuvottelevat Turkissa ja USA:ssa. Meneeköhän ne seuraavaksi Albaniaan tai Unkariin? Toivottavasti ei, ei hakemuksia näin hoideta. Näin syntyy vain loputon tennispeli, jossa Suomi on pallona. Tämä nöyryyttävä näytelmä pitää lopettaa.

Naton asia on itse käydä tarpeelliset neuvottelut jäsentensä kanssa ja laatia vastaus Suomelle vai mitä pääsihteeri Stoltenberg ?  Siellä päämajassa on 4000 ihmistä töissä, joten kyllä yksi vastaus pitäisi saada syntymään.

Ei ole liikaa vaadittu.

+9
jukkakleppalahti
Sitoutumaton Kerava

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu