Olisiko Antti Rinne päässyt Time:n kanteen?

Suomalainen alemmuudentunto näyttäytyy säännöllisesti paljaimmillaan, kun jossain ulkomailla mainitaan jotain Suomesta. Riippumatta asiasta riemu repeää Suomessa ja monen ryhti kohentuu silminnähden: ”mekin olemme arvokkaita kun ihan ulkomailla meidät huomataan”.

Pääministeri Sanna Marin oli nyt kuvattu Time-lehden kanteen. Siis yhteen nettilehden kuudesta vaihtoehtoisesta kannesta, joku totesi. En tarkistanut, kun ei kiinnosta.

Mutta kun aamu-TV:n lähetyksessä sirkeä naisihminen totesi Sanna päässeen kuvaan, koska oli hoitanut koronaa niin hyvin, jäin miettimään olisiko Sannan ansiot koronan hoidossa syy huomion kiinnittymiseen häneen? Toinen keskustelija kysyi hyvän kysymyksen:

Jos Antti Rinne olisi pysynyt pääministerinä ja johtanut hallitusta samoin kuin Sanna, olisiko Antti komeillut Timen kuvassa?

No ei olisi.

Jos ei edes tällaisessa asiassa pysty näkemään pintajulkisuutta syvemmälle niin ennuste pärjäämisessä globaalissa armottomassa maailmassa on huono. Huonon itsetunnon omaavaan kansaa on helppo viedä kuin pässiä narussa.

 

 

jukkakleppalahti
Sitoutumaton Kerava

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu