Petteri Taalas: Ei tästä (ilmastonmuutoksesta) maailmanloppua tule

Maailman Ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteerin mielestä liikkeellä on maailmanlopulla uhkailijoita ja muita ääriliikkeitä. IPCC:n raportteja luetaan kuin Raamattua hakien tiettyjä jakeita omille ääriajatuksille. Siinä on uskonnollisen ääriliikkeen piirteitä. Suomalainen keskustelu ilmastonmuutoksesta on liian ahdistavaa. Hän sanoo, että on ollut sellaista haahuilun meininkiä, sanoo Taalas.

Taalas paaluttaa selkeästi, että ilmastonmuutoksen ratkaisu on mahdollinen eikä se vaadi yksilöltä askeettista elämää eikä lastenteosta luopumista. Jos alat elämään skeemamunkin elämää, ei maailma sillä pelastu . Isot asiat tehdään valtiotasolla. Ilmastonmuutos ratkeaa yksityisillä investoinneilla.

Taalas kertoo, että päästöt on saatu laskuun EU:ssa ja USA:ssa, jossa puolet Pariisin sopimuksen sitoumuksista on toteutettu, koska se on taloudellisesti houkuttelevaa.

Taalasta on syytä kuunnella tarkkaan sillä hän johtaa YK:n WMO:ta, jonka vastuulla ovat mm ilmastoasiat. Järjestö perusti yhdessä YK:n UNEP:n kanssa ilmastonmuutospaneelin IPCC:n. Hän vetää mm tiederyhmää, joka tuottaa yhteenvetoja tieteen uusimmista tuloksista. https://www.talouselama.fi/uutiset/ilmastoguru-petteri-taalas-ilmastonmuutos-ei-ole-viela-riistaytynyt-kasista-mutta-keskustelu-siita-on-siina-on-uskonnollisen-aariliikkeen-piirteita/3152ead4-9a15-4a03-8cdd-b027a403e106

Alkuperäinen haastattelu on maksumuurin takana mutta sitä on siteerattu monissa lähteissä. Kirjoitin itse vähän aikaa sitten Greta Thunbergin ja hänen avustajiensa ajatuksista, jossa toin esiin hänen perusteetonta pessimismiä ja ääriajatuksia panikoinnista tuhon edellä. Kerroin myös lyhyesti mitä kaikkea on tehty ja saatu aikaan. Taalaksen puheenvuoro vahvistaa näitä ajatuksia. http://jukkakleppalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/280281-greta-thunberg-hanen-avustajansa-ja-media-ovat-pahasti-hakoteilla

Petteri Taalas toteaa myös, että asiantuntijatkin ovat joskus oman asiansa promoottoreita, joten kritiikkiäkin tarvitaan.

Itse näen, että niinkin monimutkainen asia kuin ilmastonmuutos ja sen ongelmat on mahdollista saada ratkaistua. Olemme jo hyvällä tiellä eikä synkistelyä ja panikointia tarvita. Tarvitsemme myös näkemyksellisiä ja rohkeita vaikuttajia kuten Petteri Taalas ja Taalaksen peräänkuuluttamaa asiallista keskustelua, jossa ei uhkailla ja leimailla keskustelijoita. Nostan hattua tohtori Taalakselle.

jukkakleppalahti

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu