Rahankeräysrikoksen tutkinnassa poliisi kielsi rahojen takavarikon, koska toivoi hillitsevänsä Elokapinan rettelöitä.

Kysyin edellisessä blogissani kuka suojelee Elokapinaa?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukkakleppalahti/kuka-suojelee-elokapinaa-miksi-syytteita-ei-nosteta-rikoksista/

Kyselin  mistä liikkeen laajan organisoinnin rahoitus tulee? Nyt on käynyt ilmi, että meneillään onkin tukijärjestön Elonvaalijat r.y.:n kohdistuva rikostutkinta rahanhankintaan liittyen.

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/f1953fa1-5f50-480d-aa17-6be8ed19718f?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1632921737

Helsingin poliisilaitoksen johto näyttää, jos ei nyt suojelevan, niin varjelevan tukijärjestönä toimivan  Elonvaalijat r.y.:n varoja. Iltalehden mukaan Helsingin poliisilaitoksen johto kielsi takavarikoimasta Elonvaalijat ry:n varoja epäiltyyn rahankeräysrikokseen liittyen. Apulaispoliisipäällikkö Kopperoisen mukaan päätös liittyi mielenosoituksen hallintaan.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f898903b-3743-4467-b4eb-20c396ae0c8c

Koppeloisen selitys on outo. Mielenosoituksen ei pitäisi vaikuttaa mitään siihen kuinka mahdollista rahankeräysrikosta tutkitaan!

On vaikea uskoa lukemaansa: Suomen poliisi antaa myöten rettelöitsijöille. Suomen viranomaiset ovat lähtemässä pitkälle ja kiviselle tielle. Suurempien tuhojen estämiseksi Elokapinan verkosto, sen varainhankinta yhteydet olisi syytä läpivalaista perusteellisesti.

Täytyy muistaa, että sen engalantilaiseen sisarjärjestöön liittyy väkivallalla uhkailuja, joita tosin on jo pyydelty anteeksi.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8694867/Fury-Extinction-Rebellion-founder-says-MPs-bullet-heads.html

Suomessa sen vaatimuksena on demokratian ”laajentaminen” perustamalla ”kansalaisfoorumeja” ja se vaatii nettisivuillaan, että  eduskunnan on käsiteltävä näiden foorumien ehdotukset. Kyse lienee eräänlaisesta ”neuvostojen vallasta”. Valtaa siirretään pois vaaleilla valitulta eduskunnalta, joka käy ilmi heidän nettisivuiltaa, josta seuraavat julistukset:

”Kehotamme Suomen valtiota luomaan ilmasto- ja ympäristöoikeutta käsittelevän kansalaisfoorumin ja asettumaan sen ohjattavaksi.”

”…kansalaisfoorumi valtuuttaisi edustajat eduskunnassa ja hallituksessa toteuttamaan tehokkaita ja kattavia toimenpiteitä ilmastokriisin torjumiseksi.”

Järjestö ei näytä luottavan demokraattiseen päätöksentekoon, vaikka Suomessa on vallassa vasemmiston ja vihreiden johtaman hallitus, jonka politiikka perustuu edelläkävijyyteen ilmastoasioissa. Jos tämä ei riitä niin mikä sitten?

Poliisin toimintaa on voinut myös ymmärtää, kun se on aivan oikein halunnut neuvotella mielenosoitusten järjestämisestä turvallisesti. Viimeistään nyt kuitenkin pitäisi ymmärtää, että järjestön kanssa ei voi neuvotella. Poliisin ja kansanedustajien ei pidä jatkossa olla naiiveja.

+1
jukkakleppalahti
Sitoutumaton Kerava

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu