Rinne karkottaa setämiehet ja tätinaiset SDP:stä asettumalla gretalaiseksi

Ylen tuoreimmassa puoluekannatusmittauksessa SDP:n kannatus sukelsi jo 15,6%:n. Samaan aikaan puolueen pj Rinne tuomitsee ns. ”setämiesten” toiminnan ilmastonmuutoskeskustelussa. Hän pitää Greta Thunbergin toimintaa tärkeänä, kun monia kansalaisia on kauhistuttanut lähinnä Thunbergin vihan, pelon ja paniikin lietsonta, jonka vaikutusta nuorten ahdistukseen ja synkkään maailmankuvaan ei ole syytä aliarvioida.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006255366.html

Rinne ei tarkemmin määrittele keitä hän tarkoittaa termillä ”setämies”. Tämän vuoksi moni voi olettaa hänen tuomitsevan myös harkittuja ja maltillisia kommentteja ilmastoasioista esittäneitä ”tätinaisia”. Samalla tuomion voi olettaa saavan myös perinteiset puolueen jäsenet ja kannattajat kuten Lasse Lehtinen, joka on myös kehdannut arvostella paniikin lietsontaa asettamalla asioita laajempaan perspektiiviin. Gretalaiset paniikin lietsojat tuomitsivat Lehtisen kiusaamisesta kuten ilmeisesti Rinnekin tekee.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006250308.html

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006213598.html

Urpilaisen verkkosukkaepisodi vei monelta uskoa SDP:n toimintaan. Tämä oli kuitenkin melko harmitonta verrattuna Rinteen lausuntoihin, joiden vaikutus SDP:n uskottavuuteen on katastrofaalinen. Kun duunarisedät ja duunaritädit eivät suostu panikoimaan ja heille osoitetaan ovea niin jää miettimään kuinka alas SDP:n kannatus voi pudota? Hyvesignalointikilpailu vihreiden kanssa hävitään varmasti ja tädit ja sedät siirtyvät äänestämään perussuomalaisia. Kuka jää SDP:n?

jukkakleppalahti

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu