Sanna Marin, miksi pilaat syksyn kiihdyttämällä pandemiaa? (5.8. tapauksia jo 29 uutta.)

Eikö Sanna kuuntelekaan asiantuntijoita? Suurin piirtein samaan aikaan Sannan hallitus helpotti matkustusrajoituksia ja poisti myös ravitsemusliikkeiden aukioloja ja asiakasmääriä koskeneet rajoitukset. Yli 500 ihmisen yleisötilaisuudetkin ja kivat festarit ovat nyt myös sallittuja.

Etätyösuosituksia poistettiin ja ihmisiä kehoitettiin palaamaan työpaikoilleen. Leväperäisyys lentoasemalla ja maahantulossa jatkuu, kaikki on vapaaehtoista. Jokuhan voisi pahastua, jos valvottaisiin ja määrättäisiin karanteeniin.

Tutkijat ovat varoittaneet rajoitusten samanaikaisesta purkamisesta.

Maskien käyttöä mietitään ja suunnitellaan, ehkä tarvitaan komiteatyöskentelyä, jotta keksitään miten maskien haitallisuus muutetaan hyödylliseksi…

Joukkoaltistuksia alkoi näkyä, kun rajoituksia ryhdyttiin purkamaan. Bailaus yökerhoissa on taas osoittautumassa viruslingoksi. Mitään ei olla opittu.

Olisiko hallituksen jo syytä herätä toiveajattelusta, tunnustaa tosiasiat ja luoda kestävät elintapamallit pandemiaoloihin. Rajoitusten poistolla yritetään lyhytnäköisesti pelastaa taloudellista toimeliaisuutta mutta näillä toimilla joudutaan pian taas palaamaan järeämpiin rajoituksiin, joka tulee paljon kalliimmaksi.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006591873.html

jukkakleppalahti

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu