Sanna Marin puhuu turhaan rokotemaratonista, vaikka rokotukset voisi teknisesti tehdä pikaisesti kuukaudessa.

Viime maaliskuussa Sanna Marilta kysyttiin Suomen hallinnon valmistautumisesta koronakriisiin. YLE uutiset raportoi Marinin käsityksen: ”Erittäin systemaattisesti (valmistauduttu)  tammikuun alusta lähtien”, Marin torjui epäilyn toimettomuudesta. Pääministerin silmissä monet maat ovat tehneet koronan torjunnasta osittain julkisen turhan spektaakkelin.

Nyt Iltalehti ansiokkaasti kirjoittaa millaisen tilanteen rokotusten hidas aloitus ja rokotussuunnitelman puute uhkaa luoda vaarantaen jopa EU:n tulevaisuuden.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c5ea15d6-f856-4cd3-951c-e361e67c4ddd

Pääministeri vastasi kritiikkiin pääministerin haastattelutunnilla, että ei katso Suomen epäonnistuneen: ”Tämä on maraton eikä pikamatka”.

On vaikea nähdä mistä pääministerin vertaus kumpuaa. Israel rokottaa n. 150000 kertaa päivässä. Samaan pyrkii myös EU:sta eronnut Britannia. Tällä tahdilla Suomalaiset olisi rokotettu noin kuukaudessa.

Eihän tämä ole maraton!

Eri asia on, jos Sannan hallinto tekee siitä maratonin. Oliko tuo lausahdus tulkittavissa tavoitteenasetteluksi?

Tuo kuukausi ei tietysti voi toteutua, jos ei ole hankkinut rokotteita. Pitäisi nyt ainakin yrittää ostaa lisää mutta itse rokottaminen on tehtävissä aika nopeasti. Turha höpöttää maratonista.

Rokotteen valmistajille pitää tässä tilanteessa tietysti tarjota hyvä hinta ja muita etuja. Kuten vaikka yhteisiä lääkekehitysprojekteja ainutlaatuisia suomalaisia biopankkeja hyödyntäen. Jos hallituksella ei ole tähän kykeneviä kauppamiehiä niin voisi kysyä apua teollisuudesta.

Vaikka rokotteita olisi saatavissa, tehdään joka tapauksessa oma rokote. Se onnistuu nopeasti.  Prof. Sakselan mullistava koronarokote olisi pian valmis viimeisen vaiheen testeihin.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007657738.html

Rahoitusta ei vain ole järjestynyt. Vake Oy:n rahoja voisi käyttää tähän, jolloin loppuvuodesta meillä olisi ainakin rokotteiden saatavuus turvattu omalla rokotteella. Vakekin olisi vihdoin tehnyt jotain hyödyllistä. Työpaikkoja syntyisi ja valtiolle verotuloja.

Mikä hallituksessa estää tällaisen toiminnan? Eikö EU anna lupaa vai eikö ymmärretä.

jukkakleppalahti

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu