Sokea Reettakin tiesi, että liikkumisrajoituslaki tulee kaatumaan. Tässä syy miksi Sanna ei tiennyt?

Se ei ollut uutinen, että Sanna Marinin ajamat liikkumisrajoitukset kaatuivat perustuslakivaliokunnassa. Valiokunnan toteamat ongelmat ehdotuksessa olivat niin räikeitä, että hiukankin asioista seuraava maallikkokin oivalsi, että lakiehdotus oli kuolleena syntynyt.

Se mikä olisi uutinen on ymmärrys miksi pääministeri Sanna Marin yleensä ehdottaa tällaista, jonka erään entisen tunnetun demarin kielikuvaa käyttäen olisi sokea Reettakin tajunnut mahdottomaksi?

Joutuu väkisin ajattelemaan, että pääministeri ei ole tehtäviensä tasalla ja on kyvytön hahmottamaan lainsäätämisen perusasioita.

Pääministerin kyvyttömyys ei kuitenkaan selitä asiaa, sillä hänellä on käytettävissään tukku neuvonantajia, jotka olisivat voineet kertoa hänelle, miten tulee käymään. Tässä on sitten kaksi mahdollisuutta:

-Sanna ei halua kuunnella ketään vaan halusi itsepäisesti toteuttaa ideansa

-Tärkeimmät neuvonantajat halusivat Sannan epäonnistuvan pohjustaakseen Sannan syrjäyttämistä.

Kannattaa huomata, että perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja on SDP:n entinen puheenjohtaja ja pääministeri Antti Rinne. Juristina Rinne varmasti tiesi lain ongelmat. Hän olisi voinut helposti etukäteen kertoa Sannalle, että tätä ei kannata yrittää eikä Sannan olisi koskaan tarvinnut yritykseen lähteä.

Itse uskon, että SDP:ssä on vihdoin havahduttu virheeseen, joka tehtiin puolueen puheenjohtajaa valittaessa ja nyt tehdään korjausliikettä. Muuta selitystä en keksi nyt nähdylle farssille.

Mielenkiintoista, ettei oikeuskansleri Pöystikään ymmärtänyt varoittaa Sannaa. Ovatko Pöysti ja virkamiehetkään tehtäviensä tasalla? Jonkun pään on pudottava.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007894851.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+9
jukkakleppalahti
Sitoutumaton Kerava

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu