Suuresta harhautuksesta huolimatta rajat ovat auki. Scheinin: Hallitus näyttää ylittäneen toimivaltansa.

Täytyy tunnustaa, että menin itsekin osin halpaan. Tiesin ettei yli 70-vuotiaita ole todellisuudessa määrätty karanteeniin kuten moni luulee. Hallitus on epämääräisillä puheilla vain luonut tällaisen illuusion.

https://www.facebook.com/notes/janne-saarikivi/hallitus-ja-media-ovat-luoneet-kuvaa-kovista-poikkeustoimista-ep%C3%A4m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4isell%C3%A4-kie/3793633590678023/

Sitä en kuitenkaan tajunnut, ettei rajojakaan ole millään lailla suljettu. Suomalaiset saavat vapaasti matkustaa ja palata maahan. Pahinta on, että rajavartiolaitos on laitettu toimimaan lain vastaisesti erityisesti Tornio-Haaparannan rajalla ja vähentämään rajaliikennettä ilman asianmukaisia oikeuksia.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8023fca1-5121-4495-83b6-a4766ec3cbfa

Perustuslaki takaa vapaan liikumisen eikä mitään uusia lakeja ole säädetty liikkumisen rajoittamiseksi, johon rajavartiolaitos voisi vedota. Professori Scheinin on pyytänyt oikeuskansleria tutkimaan asiaa.

Kuten Martin Scheinin toteaa, hallitus on ylittänyt toimivaltansa. Olen monessa asiassa ollut eri mieltä Scheinin kanssa mutta nyt hän on oikeassa vakavassa asiassa. Uhmatessaan perustuslakia voisin näin maallikkona puhua viisikon vallankaappauksesta.

Koronaa ei saada kukistettua tekemällä Suomesta banaanivaltio kuten Marinin hallitus luulee.

https://perustuslakiblogi.wordpress.com/2020/04/28/martin-scheinin-onko-suomen-kansalaisen-perusoikeus-lahtea-maasta-unohdettu/?fbclid=IwAR2SGNLQz5gl-caY_Ysy8hlxphwb-Bku9q0xIY8zqY2IGVnzaomNmseR9eo

jukkakleppalahti

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu