THL:stä lähtenyt tauti leviää: Sitrankaan johtajan Kataisen lausumat eivät edusta Sitran linjaa.

Jokin aikaa sitten THL:n pääjohtaja suositteli maskien käyttöä mutta tämä ei edustanut THL:n linjaa.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006667940.html

Nyt Sitran johtaja Jyrki Katainen ilmoitti, että avohakkuissa ei ole mitään järkeä ja niistä olisi siis luovuttava.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1234992

Katainen perusteli asiaa vankasti Sitran strategialla. Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, ettei Kataisen kanta edusta Sitran kantaa.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1237317?fbclid=IwAR2jAEFj-7ubrjhcM29vnRvR27n4Cx7jNMFC0ayQLXNzCA3sX2eIJWURXBQ

En muista tällaisen taudin levinneen aiemmin näin ärhäkkäästi. Suunnitelma-ja huomiotaloutta ajavan vihervasemmistohallituksen lisääntynyt painostus asiantuntijoita kohtaa selittänee osan taudin leviämisestä.

Näiden asiantuntijaorganisaatioiden laitosten johtajilta pitää kuitenkin edellyttää kykyä torjua moinen painostus. Heillä pitäisi olla siihen keinot: laitostensa tuottama ylivoimainen osaaminen.

Nyt lienee valittu johtajia, joilla on toimeen liian kevyet eväät. Esimerkiksi Katainen voisi perehtyä organisaationsa strategiaan. Jos strategiasta seuraa vääriä asioita niin strategiaa pitää muuttaa.

THL on sentään tarpeellinen organisaatio, jota pitää vahvistaa mutta samaa ei voi sanoa Sitrasta, josta on tullut eräänlainen valtakunnan ”ykköshörhö”. Anteeksi ilmaisu mutta en keksi kuvaavampaa. Tiedätte varmaan mitä tarkoitan…

jukkakleppalahti

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu