Vain yksi presidenttiehdokas pyrkisi estämään ihmisjoukkojen kävelyn metsistä Suomeen työntämällä heidät takaisin.

Suomen vaalikeskusteluissa on kierrelty kuin kissa kuumaa puuroa, ilmeisesti keväällä tapahtuvaa laittomien siirtolaisten ryntäystä metsien kautta Suomeen. Kyse ei ole pakolaisista vaan siirtolaisista, laittomista rajanylityksistä, pääsääntöisesti ilman aseita tällä kertaa.  Venäjä on organisoinut tämän hyökkäyksen horjuttaakseen Suomea, koska aseellisesti se ei Natoon kuluvaa maata uskalla horjuttaa.

Vain Jussi Halla-aho uskaltaa selkeästi sanoa, että heidän tulonsa pitää pyrkiä estämään vaikka sitten työntämällä takaisin rajan taakse.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010140772.html

Haavisto, Stubb ja Rehn asettelevat erilaisia ehtoja vaikka myöntävät nyt, että lainsäädäntöä pitäisi kehittää. Se vie vuosia. He eivät kerro mitä nyt pitäisi tehdä.

Anderssonin ja Urpilaisen näkemyksiä voisi pitää joko maanpetoksena tai hurjana kyvyttömyytenä analysoida nykytilannetta.

Oheisessa linkissä esitetään valtio-oppineen ja asiantuntijan suulla takaisintyöntämiselle hyvät perustelut:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010145341.html

Halla-ahoa lukuunottamatta muut pääehdokkaat siis viestittävät tulijoille, että raja-asemien kautta ette pääse, siellä on esteitä. Metsistä jos tulette, esteitä ei ole, sen sijaan pääsette turvapaikkahakemusprosessiin.

 

jukkakleppalahti
Sitoutumaton Kerava

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu