Venäjällä Navalnyi, Suomessa Hoskonen. Suomen Baghdad Bob rauhoittelee, ettei mitään ole tapahtunut.

Suomessa hallitukset ovat viime aikona pyrkineet ohittamaan perustuslakivaliokunnan kantoja ja naamioineet hankkeensa, milloin milläkin kiireellisyydellä tai välttämättömyydellä.

Sanna Marin hallituksineen on nyt täysin avoimesti ohittanut perustuslakivaliokunnan kannan. Hallitus vaikenee tai toteaa enintään kuin Irakin tiedotusministeri Baghdad Bob aikoinaan amerikkalaisten tankkien äänien kuuluessa Baghdadin esikaupungeissa, että jenkit ovat kaukana, täällä ei ole mitään hyökkäystä. Tytti Tuppurainen ja Sanna Marin toteavat, että Suomen ja EU:n lakeja on noudatettu ja sitä paitsi on kuuluttava EU:n ja elvytettävä.

Asia on asia tunnu vaivaavan kovin monia ”kansanedustajia”. Onneksi sentään löytyy muutamia suoraselkäisiä, jotka eivät moista hyväksy. Keskustan Hannu Hoskonen ansaitsee kaikkien kunnioituksen kertoessaan asian eduskunnan keskustelussa:

Hoskonen: ”Muistutan vielä, arvoisat kollegat, teitä siitä, että perustuslakivaliokunta lausui kesäkuussa 12. päivä vuonna 20: ”Valtioneuvoston ei tule asian käsittelyn tässä vaiheessa hyväksyä tai edistää nyt ehdotettua unionin lainanottoa ja jäsenvaltion siihen kytkeytyvää vastuuta avustusmuotoisista tukivälineistä.” Onko tämä perustuslakivaliokunnan ponsi — kun tässä talossa tähän saakka kaikki ponnet on otettu vakavasti — onko tämä ponsi heitetty romukoppaan, vai olenko minä lukenut läksyni väärin?”

”Perustuslakivaliokunnan ponsia on tässä talossa aina noudatettu, mutta miksi nyt poiketaan?”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kannattasi-kertoa-totuus-talle-maalle-keskustalaiselta-kovat-ulostulot-eu-paketista/1700d0a1-0e92-445a-9ee3-34c8b22b016f?ref=twitter:417b

Hoskosta voisi verrata Venäjän Navalnyihin suoraselkäisyydessään. Ero on vain siinä, että Hoskosta ei valtakunnansyyttäjä ole (vielä) kutsunut kuulusteluihin. Hoskonen ansaitsee tukemme ja äänemme vaaleissa.

Sen sijaan en tiedä mitä oppositiopuolue kokoomuksesta pitäisi ajatella? Puolue arvostelee kyllä hallituksen menettelyä mutta ei ilmoita kantaansa EU-tukipakettiin. Miksi? Valmistautuuko se ratkaisevassa paikassa hyväksymään sen?

Välillä on nipistettävä itseään, jotta tajuaa, etten ole Irakissa ja tämä ei ole unta.

 

jukkakleppalahti
Sitoutumaton Kerava

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu