Yritykset kokevat Sanna Marinin talouspolitiikan uhkana. Rokotuksissa olemme heikoin pohjoismaa.

Suomi liukuu vääjäämättä huonoon suuntaan. Uutiset useilta rintamilta muuttuvat päivä päivältä huolestuttavimmaksi.  Tutkimuksen mukaan suuryrityksistä 70 % pitää hallituksen politiikkaa uhkana tulevaisuudelle. Toimintaedellytyksien nähdään rapautuvan rajusti. Kun taloudellinen toimeliaisuus muodostaa pohjan yhteiskunnan kestävyydelle ja hyville asioille, on yritysmaailmasta tuleva viesti pelottava uutinen.

https://www.talouselama.fi/uutiset/suomen-suurimmilta-yrityksilta-tyly-arvio-sanna-marinin-hallitukselle-70-prosenttia-pitaa-talouspolitiikkaa-uhkana/0421a0d7-a2b9-4e26-926b-4f5c0bba15b9?ref=twitter:8caa

Rokotusten eteneminen on pohjoismaista kaikkein heikointa Ruotsi mukaan lukien. Jokainen viikko, jonka pandemia jatkuu, maksaa yrityksille ja yhteiskunnalle satoja miljoonia euroja. Mitä tekee Suomen hallitus ? Sanna Marin lähettää kirjeen EU komissiolle sen sijaan, että ryhtyisi toimiin tilanteen parantamiseksi. Itse suosittelisin kotimaisen rokotetuotannon pikaista luomista, lähtemistä hattu kourassa lääkefirmoihin ostamaan rokotteita ja vihdoin presidentin ohjeiden mukaisen johtoryhmän perustamista.

Lentokenttien ja satamien kautta tulee jatkuvasti koronatartunnan saaneita maahamme. Ministeri Kiuru sanoo, että on vaikeaa, kun ihmisiä on niin paljon mutta nyt kuulemma yritetään tosissaan. Puoli vuotta on yritetty. Uskoisiko ministeriä?

jukkakleppalahti

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu