Suomen pelastavat TTIP, vapaakauppa, vienti

Suomea pelastetaan talkoilla. Vientiteollisuus pelastaa Suomen. Amerikkalaiset TTIP sopimuksella. Luettuani Puheenvuoroa tuli helpottava olo. Maamme pelastuu.

Sosiaalidemokraatit pelastavat Suomen TTIP sopimuksella. Heidän ansiota on nykyinenkin hyvinvointiyhteiskunta. He ovat fiksuja ja koulutettuja. Saksa pelaa alipalkoilla. Epäreilua ja epäsosiaalidemokraattista. Vapaakauppa amerikkalaisten kanssa ja SDP pelastavat suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan.

Kauppalehden sivuille eksyttyäni masennuin syvästi. Ilta meni piloille. Suomi ei pelastukaan. Kotimarkkinat romahtavat. Verottaja vie rahat suomalaisilta ennen kulutusta. Maailmaa hallitaan vähällä järjellä.

 

**Totta kai paljon työllistävä vähittäiskauppa on henkitoreissaan, koska verottaja vie ihmisten rahat. Edes vasemmiston ikoni John Maynard Keynes ei suosittele verojen korottamista laskusuhdanteessa, koska sehän hidastaa taloutta entisestään.**

 

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/jarjetonta-tuloverotusta-kiristetaan-t…

 

Ketä uskoa. EU-jäsenyyden piti turvata suomalaisen teollisuuden kilpailukyky. Näin tapahtuikin! Kun Suomessa sääntely ja verotus estivät tuottavuuden kasvun yritykset siirsivät tuotantoa naapurimaihin. Puolasta tulikin nopean kasvun maa Euroopassa.

Monilla työpaikoilla Suomessa ei loppuvuonna tehdä ylitöitä, koska veroaste nousee ja veroprogressio vie tulot. Yksinhuoltaja voi raataa viikonlopun töissä ja kunta nostaa päivähoitomaksuja, jolloin ansio kireän tuloveron kanssa onkin negatiivistä tuloa. Eli jää rahaa vähemmän kuin raataa. Tuloloukuista puhutaan, veroloukuista vähemmän. Me rakastamme veroja.

 

                                   ELÄKEPOMMI ELI IKÄÄNTYMINEN ELI HUOLTOSUHDE

 

Suomen vaihtotase on kääntynyt negatiiviseksi. Professori selittää asian. Suuret ikäluokat säästivät 2000-luvun alussa eläkkeisiinsä ja tekivät töitä. Sitten he jäivät eläkkeelle ja vaihtotaseen luonnollinen purkauma alkoi. 

Esko Aho lanseerasi työreformin, koska hänen mukaansa korporatiivinen suljettu sääntelytalouden järjestelmä oli tullut tiensä päähän ja Suomi siirtyi Ahon mielestä markkinatalouteen EU-jäsenyyden myötä. Väärin. Korporatismi vain vahvistui. Teesit ikääntymisestä ja työvoimaperäisestä maahanmuutostakin jäivät unohduksiin.

Lipponen ja Niinistö korottivat yhteisöveroja, loivat työvoimareservin palkkamaltin turvaksi ja verotukivat vientisektoria, teknologia- ja metsäteollisuutta. Suomen hartiat jäivät kapeiksi. Sanottiin 3% kasvun hoitavan vajeet ja ruotsalaisia pidettiin hulluina, kun ottivat velkaa ja mamuja ja laajensivat taloutensa veropohjaa.

 

**Pitämällä kiinni saavutetuista eduista eli lähinnä estämällä työttömyysturvan toteutunutta suuremmat leikkaukset ay-liike pakotti hallituksen verojen korotuksiin. Jotta järjestelmän muutokset olisivat mahdollisia, sisältyy työreformiin myös vaatimus työehtosopimusten yleissitovuuden heikentämisestä.**

 

 http://www.taloustieteellinenyhdistys.fi/images/stories/kak/KAK41996/KAK41996Kiander.pdf

 

Suomessa yritetään nyt työreformia 15 vuotta liian myöhään. Sadat tuhannet nuoret miehet tulevat myös liian myöhään. Eläkepommi iski. Nyt leikataan ja säästetään, jotta eläkkeet saadaan maksettua. Veropohja murenee ja velka-aste kasvaa. Korkojen nousua odotellessa. Mitä enemmän eläkkeitä maksetaan, sen enemmän joudutaan säästämään ja leikkaamaan, koska taloutemme ei kasva. Miksi se ei kasva. Sehän on päivänselvää.

Suomi on velkaantunut 50 miljardia lisää 7 vuodessa. Ja velan määrä uhkaa kasvaa. Menot kasvavat ikääntymisen myötä ja viisaat nuoret pakkaavat laukkunsa Suomesta. Jäljelle jää viisaat kyvyt, jotka näkevät amerikkalaiset vapaakauppoineen pelastajina. He eivät muista Hornet-vastakauppoja.

Yhdysvalloissa on aktiivinen työvoimaperäinen maahanmuuttopolitiikka. Samoin Saksassa ja Ruotsissa. Kiinassa luovutaan yhden lapsen politiikasta. Japani eläköityy. Suomi on esimerkki monille ikääntyville talouksille.  

Suomi pelastuu vain jos teemme enemmän töitä, verotamme vähemmän työtä, eläköidymme myöhemmin ja maksamme vähemmän sosiaalietuuksia toisillemme. Ja olemme tehokkaampia ja innovaatisia ja luomme verokannustimia investoinneille. Vain suomalaiset voivat pelastaa taloutensa. Vapaakauppakin on hyvä asia, jos olemme muita kilpailukykyisempiä ja kustannustaso on kilpailijamaiden tasolla ja tuottavuus hyvä. 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu