Aamiaiskohu – kiittämättömän kansan loppukiitos

Viimeksi tuli tölväistyä muurahaispesää todetessa että suomalaisilla on yllättävä lahja latistaa keskuudestaan kaikki suurmiehiksi nousseet ja vähintään ajaa heidät tiehensä niin pitkälle kuin pippuri kasvaa. Pääosin siksi että täällä meillä on vallalla keskinkertaisten mafia. yleensä suurtekojen jälkeen ei kannata odottaa kiitoksia vaan suomalainen kiittää olemalla vähättelevä, vittumainen ja ilkeämielinen.

Niin se oli marsalkka Mannerheiminkin kohdalla. Nykyisin ollaan jokseenkin yhtä mieltä että oli siinä ja siinä ettei marsalkka joutunut tiilenpäitä lukemaan sotasyyllisenä ja että tätä hanketta ajoivat yksinomaan suomalaiset. Neuvostoliitto valvontakomissioineen pesi siitä kätensä kuin Pilatus ikään muttei tietenkään pannut pahakseen jos suomalaiset haluaa pestä pyykkinsä keskenään. Suuri oli yllätys kun ykskaks Mannerheim pelastui oikeudenkäynnin häpeältä kun sai asianajajista suurimman: genralissimus Stalinin. Kun hän kuuli että Mannerheimia vastaan ollaan nostamassa syyte hän sanoi heti ettei vetele. Se sana painoi. pettyneet suomalaiset saivat sentään sen verran aikaan että presidenttinä ei ainakaan jatka joka oli sen ajan poliittinen kompromissi suomalaisten ja Stalinin välillä. Niinpä Mannerheim erosi ”terveyssyistä” ja ajettiin iäkseen maanpakoon.

Tiettävästi Stalin lähetti terveisetkin ja toivotti hyvää matkaa ja ilmeisen vilpittömästi. Stalinin motiivit suojella Marnneheimia suomalaisilta eivät ole selvillä mutta ehkä vaistosi että venäläisen yläluokan edustajana oli ihan toista maata kuin tollot suomalaiset, joita Stalin piti tunnetusti puupäinä, ja oli ehkä pettynytkin kun maatamme ei edustanut tavanomaista sivistyneempi persoona. Tiedä häntä mikä on totuus asiassa.

Hylättynä, häväistynä ja karkoitettuna sitten elikin muualla elämänsä viimeiset vuodet.

Suomalaiset on sellaisia. Näin he tahtoivat kiittää itsenäisyytensä säilyttämisestä ja sodanjohtamisesta jossa operaatiot läpikäytiin suht pienin miesuhrein.

Sitten meillä on Sanna Marin. Tehopakkaus joka pysäytti vaarallisimman pandemian sitten espanjantaudin. Siinä missä muualla laskettiin kuolleet massiivissa määrissä meillä sentään sai mielenosoitella että onko koko koronaa olemassakaan ja onko kaikki vain eliitin salajuonta sillä mitään koronaa ei oikeastaan koskaan näkynyt ja kuulunut. Ei näkynytkään, sillä kyse oli taidokkaista torjuntatoimista jotka olivat lajissaan euroopan parhaat ja maailmankin mittaluokassa rankingilla viisi. Mestarin siveltimenvetona myös talous pääosin pelastui ja nyt vaan odotellaan tulevaa nousukautta. Marin sanoi televisiossa että hallitukselle voisi antaa välillä kiitoksiakin.

No nyt ne kiitokset tulivat tämän aamiaisepisodin myötä. Se on suomalaisten tapa kiittää. Sellainen nöyryyttävä aspektihan siinä koko ajan on joka vastaa suomalaista tapaa kiittää siitä ettei kuolleita tullut tuhansittain ja ettei joka suvusta mennyt vähintään yhtä. Voidaan nolata julkisesti ja epäillä onko pääministeri kenties syyllistynyt johonkin.

Tietenkin jokainen käsittää että kyseessä on vaalijuttu, näitä likaisia temppuja jossa pyritään mustamaalaamaan vastapuolta. Tapa on tullut vaaleihimme kymmenkunta vuotta sitten lähinnä kokoomuksen tuomana jonka sisuksissa on tätä varten erilliset ”putkimiehet” (jos ette tienneet niin mustamaalauksen aloitti Nixon ja hänen avustajansa jotka kulkivat Valkoisessa talossa salanimellä blumbers -putkimiehet) Muuta ei löydetty kuin aamiaistarjonta mutta jos olisi löydetty, olisi tietenkin käytetty. Kielii että on läpeensä lahjomaton kun muuta ei löydetä. Eivät nämä aamiaiskiitokset tietenkään lajissaan ensimmäiset olleet. Kun pääministeri teki pyöreitä päiviä, johti kellot ympäri koronasotaa eikä ehtinyt kotiinsakaan tampereelle kuukausiin niin nähtiin ensimmäiset kiitokset perusuomalaisten kansanedustaja Ville Taviolta. Harvinaisen ilkeämielinen twiitti josta varmasti pääministeri pahoitti mielensä. Hetki oli varsin erikoisesti valittu sillä se osui pääministerimme kuherruskuukauteen jonka pitäisi olla elämän onnellisin kuukausi. Taviota ei sentään haitannut loukata morsianta sydänjuuriaan myöten sillä karkealuonteinen moukka toimii juuri niin.

Niin twiitissä kuin aamiaisuutisessa ilmenee oivasti se henkinen ilmapiiri jossa keskinkertaisten mafia elää ja porskuttaa. Kaunainen asenne joka mukavasti suhteutuu alemmuuskompleksiin ja josta se kaikki kateus sikiää. Suomalainen ei kiitä – koskaan. Jos joku alkaa erottua, siitä kaivetaan jotain paskaa ja jos ei löydy, kaivetaan syvemmältä kunnes päästään edes aamiaissämpylään. Ihan turha tulla tänne pätemään olympialaisista hankittu kultamitali kaulassa. Aina löytyy joku joka on pannnu sen pikkusiskoa ja kylillä tiedetään että sillä on jotain laskua ulosotossa. Näin pudotetaan sankarit jalustaltaan ja sulautetaan ne siihen harmaaseen tasapaksuun massaan. Luodaan niistä ensitöikseen epäonnistujan mielikuvaa.

Jos Sanna Marin joskus lukee nämä rivit niin sanon että älä ota henkilökohtaisesti. Olet vain onnistunut liian hyvin ja se kismittää keskinkertaisia jotka sietävät keskuudessaan vain epäonnistujia. Ei se kenenkään vika ole että ilmapiiri on mikä on. Rakenteet luovat ihmisten mentaliteetin. Me elämme nyt ja ikuisesti agraarisessa yhteiskunnassa turpeeseen sidottuina. Oli meillä hetkellisesti teollisuuskin joka kukoisti hetken kunnes poistettiin ja päästiin takaisin maaseutuyhteiskuntaan. Olemme yhteiskunnallisesti raakileita, kehittymättömiä. Lisäksi on sisäinen ongelma; olemme läpeensä sukurutsattu kansakunta ja sehän ei suosi älyä ja osaamista. Meille toki yritetään alakoulusta asti opettaa kiittämisen taitoa. Kumarretaan ja pokataan ja sihautetaan hampaiden välistä kuin kirosanana kiitos! Vastenmielisyydellä ja kuin nöyryytyksenä. Emme tietenkään koskaan kiitä ja arvosta. Emme tunnusta kenenkään kykyjä ja kaikkein vähiten elämää suurempaa hahmoa. Me olemme kuin ne liejuryömijät jotka viihtyvät mudan keskellä tunnistamatta mitään keskivertoa suurempaa. Mudassa kaikki näyttäytyy poikkisuunassa eikä koskaan pituussuunnassa.

+4
JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu