Älkää syyllistäkö niitä rokottamattomia!

Juttuhan on kuitenkin niin että yhteiskunta avautuu. Pikapuoleen kentälle laskeutuu ensimmäiset etelänmatkaajat mukanaan ties mitä tappavia variantteja. Pubit on olleet auki ensimmäisen viikonlopun, joka näkyy tartuntamäärissä kiitettävästi ja ensi viikonlopun jälkeen vielä paremmin. Sitten alkaakin olla nää halloweenit ja pikkujoulukausi. Messuja pidetään, nolokapinalliset makaa asfaltilla kylki kyljessä ja tyypit jo jonottaa nähdäkseen uusimman Bondin täydessä salissa. Ensimmäistä kertaa maamme historiassa koronavirus pääsee vellaamaan vapaasti. Nythän se on saavuttanut vasta n. 4-6% suomalaisista. Saattoi olla enemmän tai vähemmän, en ala tarkisteleen.

Ei se meiltä rokotetuilta ole pois. Saadaan lieväoireinen tai kokonaan oireeton koronatauti joka pidentää immuniteettiamme seitsemällä kuukaudella.

Rokottamattomat, joita itse olen tottunut nimittämään puupäiksi elävätkin sitten ihan eri maailmassa tämän loppuvuoden. Arvioiden mukaan heistä tulee päätymään 64 000 sairaalahoitoon. Sillä korona tavoittaa kaikki. Itse arvioin sen alakanttiin ja veikkaan oikeaksi määräksi satatuhatta. Suurinpiirtein sama määrä mikä Suomessa kaatui sotavuosina jos siviilitkin lasketaan. Viisi divisioonaa jos sen ilmaisee sotilaskielellä. Sen verran rokottamattomia päätyy sairaalaan. Sama määrä mikä nukkuu nyt sankarihautausmaalla annettuaan oman uhrinsa.

Osalle rokottamattomista tämä on viimeinen joulu. Osalle viimeinen vuosi jolloin saattoi sanoa itseensä terveeksi. Se ei varmastikaan ole mukavaa kun yöllä huomaa ettei saa ilmaa. Minulla meni kerran suklaakarkki keuhkoputkeen ja tiedän tunteen. Eihän se paljoa auta että otetaan sairaalassa lima pois kurkusta kun ongelma on se, että keuhkot kelluvat nesteessä. Keuhkorakkulat tukehtuvat hukkumalla. Lääkärit sitten katsoo keuhkokuvaa ja näkee mustat pisteet – noin ja noin monta prosenttia keuhkoista on joutunut kuolioon.

Osalla lysähtää koko keuhkopussi kun pannukakku. Sitä hoidetaan kun ilmarintaa. Lyödään putki rintalastasta läpi että rusahtaa ja tekee varmasti höpöä. Osa selviää sairaalapedillä naamallaan sellainen uniapnea -kone. Eivätpähän ainakaan ole netissä pohtimassa pitäisikö olla ottamatta rokote josta ”ei tiedetä vielä kaikkea”.

Osa joutuu teholle. Siellä työnnetään muoviputki suusta alas. Nythän on niin ettei kukaan voi olla sellainen putki suussaan. Hoitajatäti onkin pannut letkun suoneen josta juoksuttaa ainetta joka vajottaa koomaan. Koomassa ollaan sitten viikko tai jopa kuukausi.

Ei ole parhassa kunnossa kun herää. Keuhkot niin paskat ettei pysty kulkeen ees sataa metriä lepäämättä. Lihaksetkin tarttee pitkällistä fysioterapiaa.

Tunnustan vahingoniloni. Sympatia tietenkin niitä monisairaita kohtaan joita edes rokote ei suojaa. Heistä on sairaalassa se pieni vähemmistö. Loput on puupäitä. Tänään arviolta kolmisenkymmentä ja kuka tietää paljonko puupäitä kannetaan lisää viikonloppuna. Ensi viikolla vissiin jo 40 puupäätä makaa teholla ja piikin pää ei ole näkyvissäkään. Sairaaloissa lojuu silloin jo kolmisensataa puupäätä. Ja tämä on kaikki vasta alkua. Ambulanssit tuo koko ajan lisää.

Nyt sanoo tähän rokottamaton että onpahan pelottelua. Ei se mitään pelottelua ole. Sadastatuhannesta sairaalapotilaasta sinä, juuri sinä, pääset siihen sarjaan vaikka kuinka koetat vähätellä tulevaa kohtaloasi. Kuten sanoin, tämä on viimeinen joulusi. Sen jälkeen kappelissa palkitaan tai opettelet elämään kun keuhkoista toimii 40% vajaalla. Pidä hauskaa. Varo kertomasta kohtaloasi siellä rokotevastaisten somesivuilla jossa nämä tarinat ovat vain pettureiden puheita. Koronahan on mitä vaarattomin tauti ja selvää että jos teholle joutuu, syynä on joku syysflunssa. Niin he mesoavat kunnes on heidän oma vuoronsa…

Pitääkö tästä närkästyä? Että he kuluttavat sairaanhoitokuluja tai että joku liikenneonnettomuuden uhri jää ilman hoitoa kun tehot on jo täynnä? Ei nyt pidä olla moralisti. Tämähän on hyvää viihdettä. Ei muuta kun THLn tilastoja lukemaan ja popcornia suuhun. Puupäitä on viety taas.

Eiköhän se rokotekritiikki katoa ihan itsestään. Mesotkoon nyt kun vielä saavat. Pian loppuu aika. Kello raksuttaa…tik tak…tik tak. Eikä niitä pidä vihata tai syyllistää. Ei paatunutta ryöväriäkään enää siinä kohtaa syljetä tai kivitetä kun se astelee hirttolavalle. Silloin se saa kunnoitusta kun pannaan narua kaulaan. Näin se puupäilläkin. Kohta niitä alkaa putoilla ja parhaimmillaan saadaan hyvät naurut kun jyrkimmätkin rokotevastaiset takoo rokotuspaikan ovea täydessä paniikissa.

Ajatelkaa tätä kansakunnan kannalta. Puolet ihmisistä on aina tyhmiä. Ongelma ettei tiedetä mitä on tyhmyys kun ei osata määrittää älykkyyttäkään. Jokin hatara aavistus on että tyhmyys on sitä että toimii oman etunsa vastaisesti. Sitähän kulkutautimyönteisyys kiistatta on, ja enemmänkin. se on itsetuhoa. Nyt koronakriittisen liikkeen myötä tyhmät paljastaa itse itsensä ja mikä mukavinta, tekevät joukkoitsemurhankin ihan pyytämättä. Ne jotka jää jäljelle on väkisinkin niitä älykkäämpiä. Kuvitelkaa seuraava sukupolvi josta tyhmät ovat kadonneet. Loistojuttu.

Popcornit esiin. Huomenna tuodaan taas ensiapuun päivän puupäät.

+9
JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu