Autanpa tässä UPM -jättiä

UPMn toimitusjohtaja Jussi Pesonen tuossa ilmoitteli sulkevansa Jämsän tehtaansa koska suomessa on liian korkea diesel- ja sähkövero. Huoli on tietenkin kova jämsäläisillä miten tästä eteenpäin. Onneksi voin olla apuna.

Voin valistaa Pesosta että jos dieselin tankkaaminen ei huoltiksilta kannata kun on peräti centin kalliimpaa niin voi tankata ihan omaansa. Muistaakohan Pesonen millään että hänen omat tehtaansa ovat tuottaneet mäntydieseliä jo vuosien ajan? Kaukaan tehtailla sellun tähteistä valmistetaan uusiutuvaa dieseliä, UPM BioVernoa, jota voidaan käyttää kaikissa dieselmoottoreissa. Tankkaat rekkasi siellä – eikä maksa mitään. Ei edes sitä verocenttiä.

Muistutan Pesosta myös siitä että etelä-amerikka on tätänykyä täynnä paperi- ja sellutehtaita jotka tuottavat itse omat sähkö-energiansa. Näitä uuden sukupolven tehtaita on siellä nähty jo ainakin vuosikymmenen ajan ja kumma että UPM ei tähän mennessä ole ollut ollenkaan tietoinen, mitä sen kilpailijat puuhaavaat? Onneksi saatoin sen nyt kertoa.

Palkkakulujakin valitteli. Palkkakustannuksethan muodostavat yhtiön menoista n. 2% ja uskon että varmasti päästään sopuun, että kustannukset palkkojen osalta ovat jämsän tehtailla enää 1.8%. Varmasti joustavat palkoistaan muutaman satasen.

Joten ei sitten muuta kuin irtisanominen perumaan…

JukkaNieminen11

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu