Erotetaanko kansanedustaja Ano Turtiainen?

Mielenkiinnolla seuraan millaisen sanktion Ano Turtiainen tulee saamaan pääsiäisen jälkeen twiittauksestaan, joka voidaan tulkita tappouhkaukseksi. Kyse siis uutisesta että Turtiaisen tiedetään kompanneen ajatusta että jos maskipakko säädetään, rupeaa miestä pian kylmenemään, eikä Turtiainen omien sanojensakaan mukaan jäisi sitä leikkiä sivusta seuraamaan. Uutinen liittyi maskin pakkokäyttöön.

Kansanedustaja Ano Turtiainen ei itse käytä maskia ”terveydellisistä syistä”. Joku ilkeämielisempi voisi ajatella tästä että takana eivät ole niinkään terveyssyyt kuin yleinen piittaamattomuus toisten terveydestä ja hengestä, mutta kyllähän ne ilkeiden puheet tiedetään…

Jos sanktioihin twiitin johdosta ryhdytään niin pahimmillaan on mahdollisuus erottaa kansanedustaja eduskunnasta kahdeksi viikoksi. Tämä ei ole helppo prosessi koska se vaatii 5/6 määräenemmistön, mutta sitä helpottaa ettei Turtiaisella sanottavasti ole eduskunnassa tukijoita. Oikeastaan hän lienee käytöksellään suututtanut jo kaikki, ja julkisuudessa olleiden tietojen mukaan hän on herättänyt kiukkua myös kotipuolensa valtuustoissa ja puolueyhdistyksissä. Joku voisi tästä ajatella että hän tuntuu olevan kaveri jonka on vaikea tulla toimeen oikeastaan kenenkään kanssa. Syitä voi arvailla mutta entisten puoluetovereiden mukaan on saanut liian paljon liian nopeasti ja joutunut ns. hybrikseen. Se on tila joka tunnetaan nousukaismaisena käyttäytymisenä jossa kadottaa suhteellisuudentajunsa, eli kansanomaisesti on itseään täynnä oleva öykkäri, joka ei paljoa toisista ja heidän mielipiteistään piittaa.

Jää tietenkin nähtäväksi tuleeko näin tapahtumaan että tapahtuu harvinaislaatuinen määräaikainen erottaminen – vai tapahtuuko yhtään mitään? Ihan suora tappouhkaushan ei turtiaisen twiittaus ole vaan on yksinomaan tulkittu sellaiseksi. Varmaa kuitenkin ettei tuollaiset komppaukset ole kansanedustajan arvon mukaisia. Saattaa selvitä puhutelulla ja puhemiehen nuhtelulla johon Turtiainen varmaan vastaa tyylinsä mukaisesti haistattelemalla. Tätä on ainakin ex-puoluetoverit perussuomalaisissa saaneet kuulla riittämiin. Silti on jotekin tunne että lähtölaskenta on alkanut koska Turtiainen on vähän liiankin kanssa sekaantunut skandaaliin per viikko. Jossakin kohtaa eduskunnankin kärsivällisyys varmasti loppuu ja pakkokin loppua, jos T kalvaa ammattikunnan arvokkuutta ala-arvoisella puhetyylillään.

Olisi tietenkin paras jos Turtiainen ryhdistyisi ja kasvaisi tehtäviensä mittoihin.

+4
JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu