Halla-Ahon parempi puoli

Olen tätä kirjoitusta pohdiskellut jo hyvän aikaa, ja tänään aattelin että taidanpa avautua.

Oletteko muut huomanneet että rasismipuhe on vain kadonnut jonnekin? Sehän on ollut vuosia piinannut vihapuheen muoto johon ei netissä ole voinut olla törmäämättä.

Ilmeisemmin Halla-aholla on ollut sen verran valtaa, että on saanut sen ei-toivotuksi puheenaiheeksi persupiireissä. Ymmärtänyt että jos tosissaan haluaa päästä hallituspuolueeksi, puheiden on muututtava salonkikelpoisemmiksi. Eikä varmaan tähän hätään ole syytä mokata gallupkärkeä jollain tyhmällä heitolla. Varsinkin kun on onnistuneesti kosiskeltu laajoja rintamia, jotka eivät rasismipuheista pidä.

Perussuomalaisilla on sekin etu että sen aktiivisin kenttäväkikin on hyvässä nyrkissä. Siitä puhutaan mistä mestari käskee puhua, ja vain siitä. Kun mestari käskee maalittamaan, maalitetaan. Kun mestari puhuu kommari-femareista, sinä päivänä puhutaan femakoista. Mestari kun laukoo mamuista, on se mamupäivä. Jos mestari jättää puhumatta mamuista, kukaan ei puhu mamuista. ”Kunniani on uskollisuus” sanoo peruskultti – aika pelottavaakin kun ajattelee.

Toistenkin puolueiden kenttäväki pääsääntöisesti seuraa puoluelinjaa mutta on niillä omiakin mielipiteitä. Kenttäpesuilla ei ole. He ovat kultti.

Tämä rasismin häviäminen näkyy selvimmin koronakriisin tämänhetkisessä puheenaiheessa eli kokoontumisvapaudessa. Hallitus ei sitä sano ääneen mutta sen kärki menee tuonne itähelsingin ja Varissuon mistään mitään piittamattoman mamu-nuorison suuntaan. Mamunuoriso ei paljoa maskeista piittaa ja jos tulee sairastetettua joku, kristittyhän siinä vain kuolee.

Jos tälläinen ilmiö olisi putkahtanut esiin silloin pahimman hulluuden vuosina 2015, mikä päällekäypä hyöky olisikaan nettiä ravistellut. Vähintään koko korona olisi ollut yksinomaan ja vain mamujen syytä jotka pitäis yleisturvallisuuden nimissä joukkokarkoittaa heti. Eduskunnan edessä olisi nähty vähintään puolimiljoonaa persua ja odinin soturit olisivat menneet hetimiten itäkeskukseen panemaan maskeja mamun naamaan – hyvällä tai pahalla. Nyt on vaan suuri hiljaisuus.

Uusnatsitkaan, jotka on persujen alajaosto, ei oikein voi tähän puuttua kun ovat itsekin koronadissaajia.

En minä vieläkään persuista pidä ja heidän tulevaa vaalivoittoaan pidän kansallisena tragediana. Mutta kun kerran kehitys johtaa tähän suuntaan että vihapuheen suurin motiivi – rasismi, on katoamassa, on siitä annettava jonkinsortin tunnustus. Se on hyvää ja positiivista kehitystä ja sitä on tuettava tällä kirjoituksella.

Omalta osaltani toivon kehityksen jatkuvan.

0
JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu