Itä-Ukrainan jännite 7.4.

Te mietitte mikä tämän Kremlin trollaamisen viimekätinen tarkoitusperä on? Se on hyvin yksinkertainen. Autan teitä näkemään sen valtaisan ristiriidan jota näette ja luette viestimistä suhteessa siihen mitä oikeasti Ukrainassa tapahtuu. Kun tunnemme tapahtumien kehitykset, taustat, mitä tapahtuu ja missä, näyttäytyy median uutiset puolittaisina ja sekin vähä yksipuolisessa narratiivissa. Silloin joku saattaa jo kysyä itseltään vedätetäänkö minua? Onko minua vedätetty aiemmin ja koska se on alkanut?

Yksinkertaistettuna juonenkulku menee niin että Ukraina suorittaa tätä kirjoittaessa isoja hyökkäysvalmisteluja itä-ukrainaan tehtävää offensiivia varten. Koska on odotettavissa laajamittaiset taistelutoimet, ryhmittää Venäjä tietenkin joukkojaan Ukrainan rajalle. Siinä ei ole mitään kummallista eikä ihmeteltävää. Jokainen maailman valtio tekisi saman ja sen sanelee puhdas järkikin. Nyt tulee sitten se paras. Hyökkäysvalmisteluja ei mediassa kerrota, siellä kerrotaan vain että Venäjä liikuttelee joukkojaan mutta ei sitä että miksi. Se jätetään katsojakunnan mielikuvituksen varaan ja tulkinta onkin että kyse on Putinin ”voimannäytöstä”. Näin teille on kokonaisuudesta kerrottu vain 1/3 mitä olisi pitänyt kertoa ja vedetty siitä johtopäätökset. Enempiä teille ei kannata kertoakaan jotta pysytte narratiivissa. No joo, turha tässä on kotimaista mediaa syyttää salaliitosta Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisten kanssa, kyllä ne tulee sellaisenaan noista isoista uutistoimistoista jotka kopioidaan tänne meille sellaisinaan.

Kun ja jos sota alkaa, sehän ei ole vielä satavarmaa kuten ei mikään tässä maailmassa, teille tullaan kertomaan asia siinä sävyssä kuin tulitaukoa rikottaisiin molemminpuolisesti, ja että separatistit, anteeksi; Venäjän tukemat separatistit, olisivat yhtä lailla syyllisiä tulitaukorikkomukseen. Asia jopa käännetään ylösalaisin; ne ovatkin separatistit jotka hyökkäävät Putinin käskystä joka osoittaa separatisten avulla ”voimaansa”. Saattaa käydä jopa niin että kun ukrainalaiset hyökkäävät yksipuolisesti, asetetetaan Venäjälle talouspakotteita siitä hyvästä että separatistit itä-ukrainassa puolustavat itseään. Te tulette tämän tietenkin uskomaan koska teillä ei ole parempaakaan tietoa johon verrata. Teitä on jälleen kerran vedätetty. Onnistuneesti. Ja teitä tullaan vedättämään.

Jotta teillä on tietoa jota verrata esitän tässä lyhyen koosteen ensin sotilaallisista tapahtumista ja lopuksi poliittisista. Tänään kun itse rintamalla ei ole tapahtunut vielä kummempaa joten katsellaan takapäiviä. Korostan kuitenkin että tilanne kuumeni itä-ukrainassa jo tammikuussa eli välittömästi sen jälkeen kun Bidenistä tuli Yhdysvaltain presidentti. Nykyinen Ukrainan presidentti, tämä tv-kasvo joka lupasi lopettaa sodan, ei varmaankaan ole ollut hyvillään kun hänen yli on kävelty ja nyt joutuu rikkomaan Minskin tulitaukosopimuksen sotahaukka Bidenin mahtikäskystä.

Sitten asiaan;

Maaliskuussa Ukraina siirrätti rintamalle junakaupalla panssarikalustoa tulevan läpimurtokohdan liepeille joka on aika tarkkaan Luganskin ja Donbassin välimaastossa. Ukrainalaisia panssarimiehistöjä on nyt kuukauden ajan kouluttaneet länsimaiden nato-kouluttajat ja koulutus alkaa olla loppusuoralla. Samaten Nato on huolehtinut ukrainalaisjoukkojen logistiikasta eli toimineet huoltoportaana.

Ukrainaisjoukot ovat kokeneet viime aikoina rintamalla miestappioita. Ensimmäiset tappiot tulivat miinakentissä joihin raivattiin hyökkäysuria. Nyt ovat tappiot tulleet tykinammuksista ym sitä mukaa kun joukot ovat siirtyneet etulinjaan ns. rynnäkkökaivantoihin.

Amerikkalaisten raskaiden C-17 -kuljetuskoneiden on nähty laskeutuvan rintaman takana oleville kentille. Samalla on havaittu amerikkalaisten tiedustelukoneiden partioivan ilmatilaa likellä rintamaa.

Kolme vuorokautta sitten päättyi varsin mielenkiintoinen ukrainalaisten sotaharjoitus. Khersonin kaupungin liepeillä harjoiteltiin helikopterein tehtävää yllätyshyökkäystä Krimin niemimaalle. Venäläiset pelästyivät tätä harjoitusta niin että välittömästi annettiin marssikäsky venäläiselle moottoroidulle jalkaväkiprikaatille siirtyä Krimille. Tilannetta ei lievitä että ukrainassa uhotaan yleisesti että samalla kun otetaan itä-ukraina haltuun, vallataan myös Krimin niemimaa.

Poliittisesti Ukrainan presidentti esitti eilen virallisen pyynnön Natolle saapua maahan (jossa he ovat toimineet puoliavoimesti jo tammikuusta ts. Bidenin siirtyessä virkaansa), hän on myös erottanut lähettiläitä eri maista jotka ovat eri mieltä hänen politiikastaan, ja kieltäytynyt osallistumasta Minskin rauhankokouksiin vastalauseena Valko-Venäjän politiikalle. Uutta kokouspaikkaa etsitään nyt jostakin toisesta maasta, ilmeisesti Ruotsista, mutta tulitaukokokouksiin tulee nyt väistämättä kuukauden kahden tauko.

Venäjä on käynyt korkean tason neuvotteluja Yhdysvaltain kanssa ja yhteyttä pidetään ”lupaavana”. Mikäli nämä neuvottelut onnistuvat, sota saattaa jäädä asemiinsa sillä donbassista on annettu lausunto että tällä hetkellä ukrainalaiset odottavat amerikkalaisilta ”vihreää valoa” hyökkäykselle.

Viimeisin tieto on että Saksa ja Ranska ovat osoittaneet haluttomuutensa tukea tulevaa hyökkäystä ja pitäisivät mieluummin tulitaukosopimuksesta kiinni. Taannoinen uutinen jonka mukaan Biden ”lämmittää suhteita” eurooppalaisiin nato-maihin liittyi juuri tähän poliittiseen pehmitykseen saada euroopan valtiot osaksi hyökkäyssuunnitelmaa.

Ylläoleva listaus on dokumentoitavissa ja siitä saa käsityksen asioiden kehityskulusta. Ymmärrän toki että kun näitä asioita ei tiedetä täällä yleisemmin, eilistä kirjoitustani pidettiin jotenkin vitsinä tai sarkasmina, kun väitin venäläisten siirtävän joukkojaan vain tulevan eskalaation kilpistämiseksi oman maaperänsä puolelle. Mediahan kertoo – Bidenin suulla – kokonaan erilaisessa sävyssä nämä asiat. Todellinen syy on että tulitaistelut saattavat levitä Venäjän puolelle rajaa, saattaa tulla harhatulitusta, pakolaisia aivan varmana ja myös rintamakarkureita ilmaantuu Venäjän puolelle. Joukkojen vahvistaminen on puhtaasti sotilaallisesti tarkoituksenmukaista tässä tilanteessa, tätä ei tietenkään maallikko voi välttämättä ymmärtää.

Toivon osaltani että näitä kirjoituksia ei tarvitsisi jatkaa. Että Biden perääntyisi ja jonkinlainen hauras rauhantila säilyisi. Mutta jos näin ei käy, voitte itse verrata rintamalla tapahtuvaa ryhmitystä ja rynnäköintiä siihen, mitä tulette mediasta seuraamaan. Muistakaa pitää päänne kylmänä, älkää ajautuko enää toistamiseen siihen venäjävihaiseen hulluuteen jossa puitte nyrkkiä ilmassa kasvoillanne vauhko ilme. Se oli silloin – ja ehkä nytkin – tarkkaan käsikirjoitettu näytelmä teidän mielialojenne manipuloimiseksi aidon informaatiovaikuttamisen hengessä.

+2
JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu