Kaipola ja hatunnosto Kokoomukselle

Puuttumatta millään muotoa itse UPM -yhtiöön, oli sen johtaja Pesosen kirjelmä varsin vahva puoluepoliittinen temppu, jolla avattiin pää iänkuiselle opposition jaanaukselle pitkän ja hiljaisen koronakevään jälkeen. Kirjelmän sävy oli niin hallituskriittinen, että pääministerin oli siihen reagoitava. Juonena oli että sanoo pääministeri Sanna Marin sitten mitä tahansa, sitä tultaisiin ruotimaan ja sitä kautta luomaan epäluottamusta istuvaa hallitusta kohtaan. temppu jossa itse ei voi hävitä.

On aika sanomattakin selvää että Pesosen kirjelmän takana on Kokoomus -puolue. Koko kirjelmä oli juuri sellainen puoluepoliittinen juonitelma, aavistuksen likainenkin temppu, ja taatun alhainen, jonka täytyy osua ja upota. Temppu myös onnistui. Seuraavat päivät telkkarissa ja lööpeissä on keikkunut kokoomuslaisten naamatauluja selittämässä milloin mitäkin.

Ei uskoisi näin halvan ja yksinkertaisen miinan toimivan, ellei tietäisi mikä on kansalaistemme keskustelutaso nykyisin. Meissä kun on väkeä, joka on tottunut saamaan päivän kohautus-uutisensa. Joku tuolta yläkerrasta, olkoon nyt kokoomuksen puoluetoimisto, heittää jonkun täyn, ja välittömästi alkaa möly ja kohina. Ei niitä enää kukaan nykyisin tarkasta ja analysoi, ne vain otetaan polttoaineeksi mölylle. Mölyä pitää vain osata ohjata jonkun matkaa, jota luotsaavat sitten luottotoimittajat, mutta lopulta kun se on halutunlainen, sen voi antaa elää omaa elämäänsä – ainakin kunnes ilmaantuu uusi kohauttaja. ”He ovat kuin koulutettuja paviaaneja” on varmaan oppositioiden toimistossa todettu somekansasta moneen kertaan. Niille pitää vain heitellä banaaneja tasaisin välein ja apinalauma riehaantuu. Sellaisiksi meidät nähdään ja valitettavasti – sellaisia me olemme.

Jos pääministeri Marin ei sano mitään, siitä saa oivia havaintoja `jääprinsessasta´ joka ei piittaa pätkääkään paperityöläisistä, joiden elämä nyt on lähes pilalla. Jos hän avaa suunsa antaakseen tukeaan em. työläisille, häntä tituleerataan vähintään kommunistiksi. Jos hän penää yritysten yhteiskuntavastuuta, hän on kommunisti. Sitä sitten lavennetaan; kun uimavedet viilenevät, sekin on hallituksen kommunistipolitiikan syytä. Tottakai Marin ymmärsi että hänen on jotain sanottava, tiedostaen että kokoomuksen agentit odottavat sitä lausuntoa vesi kielellä päästäkseen leventämään sen ajatuksellisia yhteyksiä pääministerille epäedulliseksi, mutta ettei lähde muuten mukaan. Alusta asti hän näki Pesosen kirjeen taustavaikuttajat ja tiesi sen tietoiseksi provokaatioksi.

Se nyt on selvää että Pesosen syyt, joita hän kirjeessään esittää ovat puppua alusta loppuun. Surkeaa on sen sijaan se, että annamme vedättää itseämme mölisemään asioista tavalla, jotka ovat etukäteen käsikirjoitettu. Me olemme juuri niin tyhmiä kuten he laskivatkin, ellemme jopa tyhmempiä. Siellä he nytkin nauravat; katalan ja halpamaisen juonensa onnistumiselle ja miten valjastivat meidät yksinkertaiset pelinappuloikseen. Tuntuuko meistä nyt hyvältä kun olemme hyväksikäytettyjä? No ei pitäisi mutta valitettavasti ihmismieli on sellainen, että kun on astunut typerään ansaan ja on onnistuttu ujuttamaan sanat suuhun, sitä härkäpäisemmin me sitä sitten toistamme. Kunnes tulee sitten joku toinen joka vedättää meitä uudelleen. Tulemme lankeamaan siihenkin. ja siihen kolmanteenkin.

Voi sitä silti onnitella kokoomusta onnistuneesta provokaatiosta sillä olihan se mukavan halpamainen ja kiero temppu. Juuri sellaista mitä on kokoomukselta totuttu odottamaan ja tiedä vaikka nostaisi kokoomuksen suosiotakin promilen verran.

JukkaNieminen11

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu