Kansallismielisten Liitto & Perussuomalaiset

Pekka Katajan tapaus nosti esiin yhteyksiä ja järjestöjä josta en kiistatta ole ollut kuin vähän hajulla. Parin päivän googletustalkoot tuli pidettyä yleissivistyksen nimissä, ja miksen niitä sitten tännekin esittelisi. Jätän lukijan omaan varaan sopiiko tätä kirjoitusta kohtaan olla kriittinen. En parhaalla tahdollanikaan voi sanoa olevani tämän aihepiirin asiantuntija.

Vasara-Torssonen kuuluu Kansallismielisten liittoon. Kansallismielisten liittouma (KL) on kesällä 2017 perustettu äärioikeistolainen koalitio, ja joka rekisteröitiin yhdistykseksi tämän jälkeen. Se tarjoaa turvasataman viranomaispäätöksellä kielletyn Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) jäsenille uudessa kaavussa. Ilmeisemmin viranomaisilla on ollut kansalaisia paremmat tiedot PVL -liikkeestä ja pitänyt huolestuttavana että sitä johdettiin ja organisoitiin ruotsalaisista uusnatsiliikkeistä käsin. Sellaisesta monikansallisesta unionista kun ei ole aina kuin kukonaskel järjestäytyneeseen rikollisuuteen huumeiden, aseiden ja muunkin salakuljetuksen saralla. Erityisesti jos tälläinen moninkansallinen liike keksii yhteistyön moottoripyöräkerhojen kanssa. Viranomaisilla oli ilmeisesti varsin selkeä – ennaltaehkäisevä – näkemys että natseilla saa, mutta vailla ulkomaisia kontaktiverkostoja.

KL kerää näitä kodittomia PVLn jäseniä omaan järjestöönsä. Tällä uudella organisaatiolla on ollut sosiaalinen tilaus kerätä yhteisiin soihtukulkueisiin porukkaa edesmenneestä PVLstä, Soldier of Odinista, perussuomalaisista ja Suomen Sisusta. Se järjestää myös näitä surullisen kuuluisia leirejä jossa ammuskellaan vasemmistopolitiikkojen kuvia, keskustelutilaisuuksia, kerää adresseja ja ylläpitää äärioikeistolaista hegemoniaa. Luonnollisesti näiden jäsenet ovat varsin liukuvia kuka kuuluu mihinkin, ja kattojärjestöt ovat enemminkin tapahtumien logistisia järjestäjiä.

KL syntyi ilmeisemmin aikanaan Soldiers of Odinin (SOO) sivuliikkeenä. Vaikka nyt SOO onkin julkisuudessa tapetilla, on selvää että SOO alkaa olla museotavaraa. Alamäki alkoi kun yksi sen jäsenistä aikoi antaa Timo Soinille julkisesti turpaan, mutta pitää muistaa että se syntyi siinä tunnekuohussa joka alkoi 2016 pakolaisaallossa. Jäsenistö on tullut sittemmin tasaisesti alaspäin ja käytännössä KL on jo oma organisaationsa joka on ollut pitkään nousussa ja syönyt emojärjestönsä puitteita.

KL ja perusuomalaiset kaveeraavat aivan avoimesti toistensa kanssa ja varsin monet sen johtohahmoista tunnetaan myös perussuomalaisten aktiiveina. Nykyisin näistä tapahtumista on jo viisastuttu ettei valokuvia enää levitellä entiseen malliin julkisuuteen ja perussuomalainen eliitti kiistää jyrkästi yhteydenpidon tämän järjestön kanssa, ja esittää jopa tietämätöntä mikä tämä KL oikein on. Pelkastä hurskastelusta ei varmaan ole kysymys. Perusuomalainen eliitti on orientoitunut enemmän Suomen Sisun suuntaan, joka vuorostaan pitää hajurakoa näihin ”kunnallistason” uusnatseihin. Jonkinlaisia kunnioitusta osoittavia vierailuja on kuitenkin nähty. Nekin varsin matalalla profiililla.

Aivan selkeä ristikkäisveto ei näiden kahden tahon välillä ole. Turun seudulla uusnatsien ja perussuomalaisten välit ovat pitkään olleet tulehtuneet ja käsirysyiltä ei ole aina vältytty. Olikin suuri yllätys että murhayritys tapahtui keskisuomen puolella.

KL on toiminut vastaanottokotina niille perussuomalaisille jotka ovat erotettu puolueesta liian äärioikeistolaisten puheidensa takia. Sen riveissä onkin nähty monia persuista erotettuja. On vain ihan luonnollista että KL haluaisi pyörö-ovien toimivan myös toiseen suuntaan. Että se voisi sisältäkäsin soluttaa puolueen ja päästä maltillisista eroon. Yritys on kuitenkin kova ja jos näemmä joku asettuu poikkiteloin, tulee vasarasta.

Näin minä tämän kuvion näen. En tiedä sen todenmukaisuudesta koska asiaa tutkivat ovat tuskin mitenkään erityisen puolueettomia. Luulisin kuitenkin että perussuomalaisilla on pintansa alla varsin massiivinen ongelma, josta se julkisesti vaikenee ja jonka läpikäymät `sodat´ harvoin pääsevät julkisuuteen. Ei tee imagolle hyvää kertoilla millaisia taustavoimia siellä häärää ja minkälaisessa puristuksessa paikallis-persut ovat äärioikeiston paineessa.

JukkaNieminen11

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu