Kouluampujan salatut motiivit

Tämä on varmasti kuohuttava kirjoitus ja sen olisi voinut otsikoida myös nimellä ohjelmoidut tappajat. Tämän voi kuitata myös pelkkänä salaliittoteoriana. Puhutaan kouluampumisista tai niiden suunnittelusta joka luonteensa mukaisesti on yksi pöyristyttävimpiä rikostyyppejä, sillä niiden uhreina on yleensä alaikäisiä.

Ilmiö on syntyisin Yhdysvalloista. Aikaa myöten havaittiin että lähes kaikilla kouluampujilla on ollut samantyyppinen psyykenlääkitys. Itse asiassa lähes kaikki ampujat ilman poikkeusta ovat olleet saman lääetyypin syöjiä. Puhutaan masennukseen käytettävästä ns. SSRI-lääkityksestä eli serotoniinin takaisinoton estäjistä. Monet lääkärit ovat pitkään varoitelleet niiden haittavaikutuksista, erityisesti jos niiden käytön lopettaa kesken. Paitsi että nämä onnellisuuspillereinä tunnetut tekevät persoonamuutoksia niillä on myös vaarallisia ominaisuuksia. Lyhyesti sanoen ne tekevät raivohulluksi. Syntyy unettomuutta, maniaa, psykoottisuutta ja hyperaktiivisuutta ja kohonnutta itsemurha-alttiutta. Kun tämä yhdistyy kouluampujalle luonteenomaiseen patologiseen persoonaan, syntyy kouluampuja.

Yhteys kouluampujien ja masennuslääkkeiden välillä on kauan tunnettu tosiasia, ja tuskin on kouluampujaa jolla ei tätä yhteyttä olisi.

https://ssristories.net/archive/index6450.html?p=school

Meillä herättiin karuun todellisuuteen Jokelan kouluampumisen kohdalla. Ironisesti alaikäinen tekijä kuului kanadalaisen lääkeyhtiön tutkimusseurantaan siitä, aiheuttavatko SSRI-lääkkeet väkivaltaista käyttäytymistä, ja johon siis myös suomalaiset antoivat tietoa. Vastauksesta ei jäänyt epäselvää. Tekijä esitteli ennen iskua pilleripatteriaan videollaan sanovan niiden tekevän vihaiseksi. Jokelan ampuminen tuli liian aikaisin. Yhdysvalloissa lääkevirasto FDA oli jo herännyt ja antanut ohjeen että näitä lääkkeitä ei pidä antaa alaikäisille.

Päätös oli oiva sillä sen myötä kouluampumiset Yhdysvalloissa loppuivat lähes nollaan. Tosin kun ollaan amerikassa, jossa niitä popsivat juuri täysi-ikäistyneet, syntyi vuorostaan yliopistoammuskelut.

FDAn käytäntö tuli myös tänne meille. Pilleripurkkien kylkiin ilmestyivät varoitukset. Se ei kuitenkaan kyennyt estämään Kauhajoen kouluampumista jossa tekijä oli 22-vuotias anti-depressiivin käyttäjä. Tämän surullisen tapauksen jälkeen tarkennettiin vielä ohjeistusta, että onnellisuuspillereitä ei pidä myöntää ylipäätään kenellekään alle 25-vuotiaalle kuin pakottavissa tapauksissa ja silloinkin vain suljetussa laitoshoidossa. Ongelman luultiin lopullisesti poistuvan.

Ennen kuin tuli Hyvinkään poliisiampuminen jossa 18-vuotias tekijä oli juuri vapautunut laitoksesta jossa oli saanut kyseistä lääkitystä ja ilmeisesti vapauduttuaan myös jättänyt ne syömättä. SSRI-lääke tuntuu olevan kuin jokin pirullinen lonkero joka ujuttautuu aina heikoimmasta kohtaa.

Muutama kouluampumis tapaus on ollut hilkulla enkä ole enää seurannut millainen sieluntila tekijällä on ollut, ja kuuluuko niihin nämä pahamaineiset lääkkeet. Suuressa maailmassa ei ole samalla tavalla vaitioloa lääkityksen suhteen karkeiden henkirikosten kohdalla. Siellä SSRI-lääkkeet näyttelevät suurta pääosaa perheampumisten, rattiraivojen ja ylipäänsä mielipuolisten henkirikosten ja/tai itsemurhien kohdalla. Aikaa myöten selvisi että lääkeyhtiöt olivat tienneet lääkeidensä vaikutukset jo alusta asti. 1990-luku oli aivotutkimuksen aikaa jolloin uhrattiin isoja summia uudenlaisen lääkkeen kehittämiseksi. Sitten valkeni jo alustavissa kokeissa että po. lääkettä saaneet tekivät itsemurhia liutakaupalla plaseboa saaneeseen verrokkiryhmään verrattuna. Koska niiden kehittelyyn oli jo satsattu mittavia summia ja voitot kiilsivät silmissä, raportteja väärenneltiin surutta ja pestiin kädet tulevista tapahtumista. Jätän ihan lukijan harteille pohdittavaksi ovatko kouluampumiset ja niiden suunnittelut onnettomien yhteensattumien summa vai sittenkin osa lääketieteen mustaa historiaa?

Jos tässä jotakin hyvää etsii niin ainakin sen, että jos ja kun tietyt psyykenlääkkeet laukaisevat murhahimon, ilmiö on kontrolloitavissa. Jopa kokonaan poistettavissa kun kehitellään jotakin vaarattomampaa tilalle ja kouluampumiset jäävät vain yhden historiallisen jakson sisään.

JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu