Kylmistä sotatalvista helteisiin rauhankesiin

Tämä kirjoitus käsittelee miksi tänä kesänä on niin saakutinmoisen kuuma ja varoituksen sana: sisältää rajatiedettä!

Vanhan sanonnan mukaan sotatalvet ovat aina kylmiä ja yllättävää kyllä, tilastollinen yhteys on todellakin olemassa. Kukapa ei olisi selvillä miten toinen maailmansota joka syttyi 1939 toi seuraavana talvena kaikkien aikojen pakkastalven? Kun sota laajeni 1941, ja siihen tuli mukaan Neuvostoliitto että Yhdysvallat, tuli kireä talvi uudelleen. Mittaushistoriassa joka alkaa jo 1700-luvulta, tiedetään vain 21 kertaa talvituulten tulleen idästä ja vain kahdesti koillisesta – eli siperian/pohjoisnavan suunnista. Lisäksi kolmen talven sarjoissa. Yllätyksellisesti vuosina 1915-1918 ja 1939-1942 eli vain silloin kun maailmansodat riehuivat.

Neuvostoliittolainen Leonidovich Tchijevsky tutki asiaa jo 1900-luvun alkupuolella. Hän kehitti sen pohjalta heliobiologiana tunnetun marginaalitieteen. Hän totesi että sotaisuus ja kylmät talvet korreloivat kuin jäätelöt ja hukkumiskuolemat – ovat saman ilmiön eri puolia. Kylmyys johtuu melko yksiselitteisesti Maapallon magneettikentän voimistumisesta joka pitkälti juontaa omista kosmisista syistään jota ei tässä selitellä. Tchijevsky pani merkille että sodat, levottomuudet kuin ns hullutvuodetkin tapaavat korreloida auringonpilkkujen kanssa eli silloin kun magneettikenttä on suurimmillaan ja tuntuu tuottavan kollektiivista ärtymystä joka purkautuu sotaisana hulluutena. Isä Aurinkoinen ei ollut otettu teoriasta koska sehän väitti että vuoden 1917 bolsevikkikumous olisi johtunut vain biologisista syistään.

Aivan huuhaata ei auringonpilkkujen ja biologian välinen yhteys ole. Myöhemminkin on tutkittu niiden vaikutusta influenssa-epidemoihin, heinäsirkkaparviin ja katovuosiin, eläinlajien ”suuriin ikäluokkiin”, sydänkohtauksiin ja vaikka mihin. On pantu merkille että monet ilmiöt tapahtuvat 11.1 vuoden välein – jolloin esim influenssat tulevat ja varsin ärhäkät sellaiset aina 22.2 vuoden välein. Syytä ei tiedetä; nostaako magneettikenttä virusten elinvoimaa vai laskeeko ihmisen immuniteetti, se on arvailujen varassa.

On toinenkin teoria, mielenkiintoisempi. Maapallon magneettisuutta mittaavat GOES -satelliitit mittasivat tiettynä päivänä melkoisen piikin Maapallon magneettisuudessa. Päivä oli sama jolloin uutinen prinsessa Dianan kuolemasta levisi juorun nopeudella viestimiäkin nopeammin. Mystisesti sama toistui vasta syyskuun 11. 2001 WTC-iskujen yhteydessä. Tällöin piikki ilmaantui vain muutaman tunnin päästä iskusta ja alkoi laskemaan yhtä selittämättömästi kuin syntyikin. Tämä antaa mallin jossa ihminen itse synnyttää magneettipulssit ja sen myötä kireät pakkastalvet. Täytyy selittää.

Ihmisen sydän pyörii sähkövirralla. Se synnyttää sähkökentän joka ulottuu aina 1.8m päähän. Stressaantuneen ja ahdistuneen ihmisen sydän omaa kaksi kertaa suuremman sähkökentän. Tästä ei ole epäselvää, asia tunnetaan koska on helposti mitattavissa. Eri asia mitä hyötyä moisesta tiedosta on? Kun on vaikkapa miljoona ihmistä koolla, syntyy tietenkin jo kokonainen magneettikilpi. Miljoona stressaantunutta ihmistä synnyttää omanlaisensa ilmiön ympärilleen, erityisesti yläpuolelleen. Nykyisen väestöräjähdyksen aikaan voidaan puhua jo moninkertaisesta määrästä ihmisiä eli miljardiluokassa jolla alkaa olla merkitystä jo maapallonkin mittapuulla, varsinkin jos stressikerhoon saadaan mahdollisimman monia kansoja samanaikaisesti mukaan.

Kun nyt googlaa ikimuistoisia talvia niin tietyt nousevat esiin. Britannia muistelee edelleen vuoden 1962-1963 talvea joka syntyi heti Kuuban ohjuskriisin jälkeen. Me vanhemmat muistamme pakkastalven 1987 joka oli suoraa seurausta Tsernobylin ydinonnettomuuden jälkeen. Pakkastalvi iski ärhäkästi myös 2010 joka tuli suoraan sikainfluenssan jälkeen jolla peloteltiin ihmisiä koko syksy. Onhan näitä. Enkä minä asiaa epäile. Mitä pidemmälle näitä tutkii, kollektiivisen stressin tekijöitä suhteessa koviin talviin, tilastoyhteys vain vahvistuu eikä katoa kohinaan ”sattumana”. Kun Japanissa räjähti se ydinvoimala ja ihmiset oli kauhuissaan ja surivat, jostain se kylmyys vain ilmestyi ja räntää alkoi satamaan. Ihan tuosta vaan, selittämättömästi. Yhtä mysteerisesti kun korona tappoi etelä-eurooppalaisia vanhuksia massoittain, ilmaantui hyytävä talvi runsaine lumisateineen ihan tuosta vaan Espanjaan.

Toki on sanottava että kylmiä ja lämpimiä esiintyy tietenkin myös muistakin syistä, säätä olisi olemassa vaikkei ihmisiä olisikaan. Toki on olemassa välissä myös pakkastalvia jota ei selitä stressitekijöin.

Joten toimiiko se toisinkinpäin? Miksi juuri 1990-luku oli kaikkien aikojen lämpimin? Siksikö että se jäi mieleen harvinaisena vuosikymmenenä jolloin ei juurikaan sodittu oikein missään. Rauhan vuosikymmen jossa ilmassa oli sitä jotain kun maailma vapautui kommunismista ja ymmärrettiin tietokoneiden aloittavan uuden aikakauden.

Nyt kun koronapiikki puree ja alkaa olot vapautuun ja sen myötä stressi vähenee niin synnyttääkö se sitten päinvastaisen ilmiön – intiaanikesän? Kun tilastoa katselee niin näin lämmintä oli viimeksi 1945. Tottakai se oli 1945, mikä muu vuosi se olisi voinut olla, sillä silloinhan 80 miljoonaa ihmishenkeä vaatinut maailmansota päättyi. Loogista.

Miettikää nyt tätä siellä uimarannoilla. Olkaa epäileväisiä, puistelkaa päätänne ja suhtautukaa huumorilla. Oikeassahan te olette. Ei tälläistä voi todistaa, ei vaikka tilastonäyttö on vakuuttava. Sillä Maapallon ilmastolliset tekijät ovat äärimmäisen kompeksisisia ja koostuvat niin monesta tekijästä ettei niitä voi kukaan kartoittaa. Se vaikuttaako siihen myös ihmiskollektiivi mielentilallaan on mittausten ulkopuolella. Toisaalta on syytä muistaa myös sekin että ihminen tietää ällistyttävän vähän mistään eikä pidä yllättyä jos asia onkin näin. Tiedemiehiä viisaampia ne oli ne primitiiviset intiaanitkin shamanistine sadetansseineen. Ne osasi joratessaan luoda tietynlaisen mielentilan joka alkoi kerätä magneettisuutta päidensä päälle ja sitä myötä imeä kosteutta ympäröivästä ilmakehästä kunnes tietynlainen sääilmiö alkoi vetämään kosteutta laajemminkin. Syntyi sadepilvi.

Helteet olisi siis koronasta vapautumisen synnyttämä ilmiö.

JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu