Lätkäpeli SDP vs Iltapäivälehdistö 9-0.

Peli alkaa. Iltalehtien ykkösketju on jäällä ja paras voittakoon. Vastapuolen kapteenina itseoikeutetusti keskushyökkääjä Sanna Marin joka uskoo kunnon taitopelaamiseen runttailun ja vastapuolen solvailun sijaan -päinvastoin kuin vastapuoli. Marin katsoo tiukasti silmiin vastapuolen oppositiovoimia kun kiekko kolahtaa jäähän ja tietää että nämä pelaavat aina likaisesti.

Oppositio hyökkää vappusatasella ja petetyllä vaalilupauksella. Ilmenee ettei Marin ole koskaan luvannut mitään satasta kenellekään vaan edeltäjänsä. Eikä pääministerit ole koskaan vastuussa edellishallitusten lupailuista. Tosin se hetkeksi otettiin hallitusohjelmaan mutta sekin vain sillä edellytyksellä että taloustilanne pysyy vakaana jota se ei korona-aikana tosiaankaan ollut. Tällä totuudella Marin vetää suoraan alamummoon ja peli on SDPlle 1-0. Vaihtoaitiossa jupistaan; petti se silti lupauksensa!

Seuraava yritys tapahtuu maskigaten kautta joka on yritys vahingoittaa pääministeriä. Ilmenee että maskikohun aikaansai huoltovarmuuskeskuksen hankintapäällikkö josta maan hallitus ei ole koskaan kuullutkaan eikä ole siitä millään muotoa päävastuussa. Maalinsuulla seisova setä Arkadia joutuu katselemaan kuinka hänet kikataan nakkikioskille ja punalamppu syttyy. 2-0.

Lentokentiltä päästään ilman testejä ja karanteeneja maahan. Pääministerin vika. Ilmenee että tämäkin on yksittäisen Finavian viranomaisen laiminlyönti eikä millään muotoa hallituksen vika. Marin vetää tämän voimalla yksin läpi, nappaa tyhjät pois ja taas kilisee. 3-0.

Valmentaja Halla-aho pyytää aikalisää ja neuvoo ottamaan rumat keinot käyttöön; vähätelkää, tytötelkää ja pitää vaan muotilehden kannessa poseeraavana. Hän luottaa omaan some- ja juoruketjuunsa. Tuomari on eri mieltä. Nostaa kätensä seksismin ja sovinismin rikkeistä ja seuraa rangaistuslaukaus. Puhtaan pelin taitaja Marin upottaa kiekon verkonperukoille. 4-0.

Ainakin demarit nostelee veroja. se on niiden tavaramerkki. Mitään veronkorotuksia ei ole näkyvissä. Jälleen heilahtaa lapa ja peli jo 5-0. Oppositiojoukkue ollut tähän asti joka väitteessään, juorussaan ja somekansan lietsonnassaan väärässä kuin kolmen euron kolikko.

Hyökätään uudella kuviolla. Vihervassarisuvakkien rakastamalla bensankorotuksilla ja lietsotaan somekansaa raivoon. Kolmeen kertaan hallitus saa erikseen mainita että tällä hallituskaudella ei polttoaineveroa nosteta kunnes alkaa hiljetä. Jälleen Marin riistää kiekon, ajaa yksin läpi ja kikkaa kunnon mailashown ja pistää lukemiksi jo 6-0.

Ainakin hallitus lahjoittelee miljuunia italian oliivipuun alla notkuvalle kansalle. Ilmenee että kyse onkin EUn seitsenvuotisbudjetin jäsenmaksusta. Nyt maksetaan nettona 5.9 miljardia kun edelliskaudella maksettiin 5.3 miljardia ja ilmeisesti seitsemän vuoden päästä taas vastaava summa. Hyökkäysyritys kilpistyy siihen että onkin normaalia politiikan kuviota. Marin vetää tästä legendaarisen hullu-billin, maalintakaa maalivahdin selän kautta suoraan pömpeliin. 7-0.

Halla-aho ottaa setä Arkadian maalilta pois ja panee dosentti Luukkasen tilalle. Nyt yritetään aamiaiskohulla. Ilmenee että aamiaiskohun takana on joku nimettömäksi jäänyt virkamies joka on tehnyt tämän päätöksen joskus 1995 paikkeilla. Nyt varmasti jo eläkkeellä ellei ole jo kuollutkin. Sanna Marin lieni silloin kymmenvuotias mutta niin vain sekin on hänen syytään. Syytös liukenee kuin vesi hanhen selästä ja todellinen taitotemppu, legendaarinen yläveivi pistää molarin taakse jo lukemat 8-0.

Vielä yritetään että ainakin häänsä on maksattanut verorahoin. 9-0.

Jaha. se on kohta vaalitkin.Kumpaahan osapuolta sitä äänestäisi? Sitäkö jota ei saa minkäänlaisesta rikkeestä kiinni ja on niin taitava ja tehokas ettei kukaan lähde sen kanssa taitokisoihin. Vai sitäkö joukkuetta jonka tavaramerkki on kaikenlaiset juonittelut, pahanilkisten juorujen ja huhujen levittelyt, kätyrimäiset loukoista tehtävät vihjailut. Kierot ja paatuneet likaisten temppujen kyylät jotka on kunnostautuneet sillä että yhtään kertaa eivät ole olleet oikeassa missään. Ei se mitään, voitetaan se peli näinkin; kääntämällä vastustajan strategia sitä itseään vastaan. Yhdelle jos toiselle valkenee että syyttelijät eivät näemmä tiedä mistään mitään ja ovat aina väärässä ja ovat vain ketkuja tai aivottomia mölisijöitä. äänestääkö siis rehellistä ja oikeassa olevaa vai kieroilijoita jotka ovat aina väärässä – siinäpä kysymys.

+3
JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu