Marraskuun ylikuolleisuus

Varsinkin rokotekriittiset ovat heränneet huomatessaan että marraskuussa 2023 oli maassamme havaittavissa selkeä kuolleisuuspiikki eli ns. ylikuolleisuus. Tähän vihjaukseen törmää siellä sun täällä ja pääväittämä siinä on, että kuolleisuuskäyrä johtuu koronapiikistä jonka ei-toivotut vaikutukset alkavat vaikuttamaan viiveellä. Väitettä ei tosin kyetä varsinaisesti todistamaan vaan se jää epämmäräisen vihjauksen tasolle. Kuin jonkinlaisena ilmaan heitettynä väittämänä.

Ei sitä ainakaan tue varsinaisten kuolinsyiden esittely viime vuodelta jossa pääsyyllinen tapaa olla dementia, ja sen aiheuttamat lieve-ilmiöt joista kuivuminen, aliravitsemus ja kaatuminen tunnetuimmat. Sekä tietenkin dementian aiheuttamat sivusairaudet, joita onkin yleensä komea kirjo, eikä asiaa ainakaan auta, jos ei muista popsia lääkkeitään.

Omasta puolestani olen sitä mieltä että koronarokote oli alusta asti turvallinen, ei aiheuttanut haittoja pistosaikoina ja vielä vähemmän jälkikäteen. Sen sijaan itse koronakuolleisuus laski kuin lehmänhäntä sitä mukaa kun rokoteohjelma eteni. Teholle päätyneistä 70% oli rokottamattomia. Vihjaus ylikuolleisuuteen on ainakin omissa silmissäni pelkkää kasvojen menetyksen pelkoa kun aikansa pelotteli rokotteilla ja sitten huusikin sutta turhaan. Meneehän siinä uskottavuus.

Jos haluaa oikeasti tutkia ylikuolleisuutta on syytä tuntea tilastojen salaperäisiä mekanismeja. Koronasulun aikana oli selkeä alikuolleisuus. Kun sulun vuoksi ei korona päässyt maahamme, eivät päässeet muutkaan kulkutaudit. Ei ollut influenssaa eikä ollut noroa jotka yhdessä tai erikseen tapaavat poistaa muonavahvuudesta sitä vanhusväestöä joka elää jo terminaalivaihetta. Haperoimmat vanhukset saivat muutaman ilmaisen lisävuoden. Laina-ajalla eläminen tietenkin loppuu sillä hetkellä kun sulku poistuu jolloin viikatemies perii veronsa ja alikuolleisuus vaihtuu ylikuolleisuuteen. Tosin loivasti koska rokoteohjelmat kausi-influenssaa tai nuhataudiksi muuntunutta koronaa vastaan olivat askeleen edellä. Sen vuoksi ylikuolleisuus tulee viiveellä ja näyttäytyi todenteolla vasta viime aikoina.

On olemassa myös juokseva kuolinvuosi. Sen huomaa jokainen joka tykkää lueskella sunnuntailehden kuolinilmoituksia. Niistä näkee että valtaosa kuolleista on syntynyt samana vuonna. Taitaako nyt olla pääosassa 1932 syntyneet, ensi vuonna enemmistön muodostaa sitten 1933 syntyneet ja kahden vuoden päästä 1934 syntyneet jne. Tulee se omakin syntymävuosi sieltä vastaan kun aikansa odottelee.

No nyt on niin että vuonna 1932 syntyi eri määrä lapsukaisia kuin vaikka edellis- tai seuraavana vuonna. Jokainen vuosiluokka on aina omanlaisensa kokoinen. On isompia ja on pienempiä vuosiluokkia. Kun juokseva kuolinvuosi osuu isomman vuosiluokan kohdalle, tulos on tietenkin ylikuolleisuus jos vertaa aiempaan vuoteen. Tämäkin on asia jota tilastojen tutkijan pitää osata huomioida. Hyppäys suoraan rokotehaittoihin eliminoimatta ensin luonnollisia syitä on melkoinen kvanttiloikka.

Pontta väittämälle saivat hiljattaiset uutisotsikot kun Astra Zeneca veti rokotteensa kokonaan markkinoilta ja annettiin ymmärtää että nimenomaisesti rokotteessa olevien haittojen vuoksi. Uutinen varmasti ilhadutti rokotekriittisiä – eivät turhaan olleet huudelleet sutta, ja kun lukuun ynnää ylikuolleisuuden on looginen päättely valmis. Vaan miten tämäkin asia mahtaa olla? On kiistatonta että Astran rokote aiheutti veritulppia, muistaisin itse ulkomuistista, että keskimäärin yksi kymmenestä miljoonasta omasi tämän riskin. Varsinaisesti kyse ei ole rokotteen epäturvallisuudesta vaan ihmiskehojen anatomisista poikkeavuuksista. Joidenkin harvojen kehot reagoivat rokotteeseen eri tavalla kuin väestön enemmistön. Se että näin marginaalinen ilmiö ylipäätään havaittiin juontaa siitä että tuskin mikään rokote maailmanhistoriassa on ollut niin tutkittu kuin mitä mrna-rokotteet ovat olleet, korona-aikanahan oli niiden ensi-ilta markkinoilla.

Tämä kaikki huomattiin jo 2021.

Yhtiö itse sanoo vetävänsä rokotteen markkinoilta siksi, että virus on jo muuntunut yhä kauemmaksi rokotetehosta. Rokote on suunniteltu koronan alkuvaiheen varianteille ja sen myötä pahasti teholtaan vanhentunut. Suomeksi tämän voi tulkita niin, että sillä ei ole ollut aikaan mitään kysyntää vaan oli ja jäi aikansa lapseksi.

Se että klikkejä metsästävät lehtimiehet osasivat yhdistää nämä asiat toisiinsa; vuoden 2021 veritulpat ja markkinoilta vetäminen 2024 vanhanaikaisuuden vuoksi loivat mielikuvan, kuin kyseessä olisi jokin hengenvaarallinen tuote joka on syytäkin pitää pois ihmisten ulottuvilta. Mainittakoon että Suomessa kyseinen rokote vedettiin pois rokoteohjelmasta jo rokottamisen alkuvaiheessa, joten sillä on hyvin vaikea selittää marraskuun ylikuolleisuutta. Suomessa THL keskeytti jo maaliskuussa 2021 Astra Zenecan koronarokotteen käytön väliaikaisesti, kun Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealle oli ilmoitettu kaksi aivolaskimotukosta 4–10 päivää rokotteen saamisen jälkeen. Nämä saattoivat olla myös silkkaa sattumaa mutta riskiä ei haluttu ottaa koska vaihtoehtojakin oli. Sittemmin niitä annettiin vain yli 65-vuotiaille ja sekin ohjelma loppui lopullisesti jo kuluvana vuonna.

Yhteenvetona että marraskuun ylikuolleisuus on selitettävissä myös luonnollisista syistä ja kausaalisuudesta juontuviksi. Löylyä kiukaalle on antanut lööppimedia joka yhdisti rokotteessa kaksi erillistä asiaa.

Mitä tulee rokotekriittisyyteen asiaa voi katsoa myös siitä näkökulmasta. Rokotevastaiset liikkeet syntyivät kun sinänsä tehottomia rokotteita alettiin terästämään tehosteaineilla, jotka yleensä olivat metalleja. Näillä oli ikävä tapa imeytyä aivojen veriesteen läpi ja puhkaista monenkirjavia neurologisia sairauksia varsinkin kasvavilla. Rokoteyhtiöt itsekin tiedostivat ongelman ja kaikessa hiljaisuudessa alkoivat luomaan seuraavan sukupolven rokotetta joka olisi tyylipuhtaan haitaton. Näin syntyivät mrna-rokotteet joissa metalleja ei ollut enää ensinkään. Koronavirus nopeutti prosessia joka muuten olisi saattanut viedä vuosikymmeniä ja tuskin näitä edellisen sukupolven alumiinigeelisiä rokotteita on edes nimeksi markkinoilla. Ne jäivät palaseksi lääketieteen mustaa historiaa. Kukaan ei vain osannut aavistaa että rokotekriittinen liikehdintä oli kasvanut niin suureksi että se ei jäänyt rannalle vaan seurasi mukana kun uuden sukupolven rokote ilmaantui.

JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu