Minä, sedät ja Sanna Marin

Pian alkaa olla vuosi päätöksessään. Alkuvuodesta hehkuttelin Marinia henkilökohtaisesti ja jostain kumman syystä mielipiteeni ei ole vieläkään muuttunut. Setämiesten kiukuksi tietenkin jotka inhoavat tätä hallitusta joko siksi että se on vasemmistolainen tai siksi, että siinä istuu liuta nopea-älyisiä, koulutettuja nuoria naisia jotka aikaansaavat enemmän kuin setämiesten kuoro on saanut yhdessäkään aikaan, ja nostattavat sedissä lähinnä sitä omatuntoa kun itse ei pysty samaan.

Keväällähän oli pääministeri Marinin ensimmäinen koetinkivi koronaviruksen torjunnassa. Turha edes mainita että kun muualla vedettiin suurinpiirtein puskutraktorilla ruumiita parakin takana olevaan kuoppaan, meillä ei sanottavasti tauti näkynyt tai kuulunut, kiitos hallituksen mitä tehokkaimpien ennakoivien torjuntatoimien. Turha edes mainita että päällä olevalle kakkosaallolle tuntuu käyvän samoin. Suomi edustaa, kuinkas muuten, tautitorjunnassa jälleen maailmanluokan kärkikastia. Ja sekös setämiehiä kiukuttaa ja on kiukuttanut kaiken aikaa. On kovasti koetettu kritisoida. Maskikohu yhtenä epätoivoisena tikunpistona joka sitten kuihtui omaan mahdottomuuteensa ja taisi myöhemmin se Orpon välikysymyskin tästä aiheesta vain johtaa kokoomussuosion lisälaskuun. Taisi joku todeta että Marinin pitäisi vaan seurata Tegnellin oppia, eipä taida senkään sanoja haluta muistella sanomisiaan sen kummemmin.

Sitten on setämiehet ulvoneet holtittomasta velanotosta. Kuin eivät millään tahtoisi ymmärtää että jos näin ei tehtäisi, seuraisi massiivinen konkurssi- ja työttömyysaalto. Lopulta on sekin mennyt jakeluun ja tämän kritiikin esittäjät ovat asteittain perääntyneet takavasemmalle mutisten jotain itsekseen. Ei iskenyt tämäkään.

Sitten pomppasi kun tuli tämä Kaipolan tapaus. Sihen ajojahtiin ladattiin media mukaan Setä Arkadia etunenässään. Että kehtasi kysellä yritysten yhteiskuntavastuun perään – sehän on jo melkein kommunismia. Kaipola todellakin suljettiin vaikka sen ainoa miinumerkkinen kvartaali olikin koronan takia. Siihen se sai valtionavustuksen joka oli tarkoitettu duunarien palkkoihin jotta päästään pahimman yli, mutta jonka johtokunta pani taskuihinsa ja väen pellolle. Sitten säästyneet palkat voi nekin pistellä pohjattomaan taskuunsa. Kyllä kai kuka tahansa kyselisi yhteiskuntavastuun perään jos kerran ökyjohtaja huijasi verovaroista ja vielä meidän kaikkien kukkarosta.

En viitsisi sotkea asioita vetämällä tähän Kaipolan perustajaa Juuso Waldenia joka perusti po. tehtaan niin ikään huonoina aikoina. Hänellä oli visio siitä että huonoina aikoina pitää laajentaa jotta liikevaihdon määrä lisääntyy ja tappiot pysyvät aisoissa. Tämä nykyinen johtaja ei osaa kuin tuhota eikä häntä voi Waldenin kaltaiseen suurmieheen edes verrata. Luulen että jos Walden vielä eläisi, hän pitäisi tätä nykyistä kaipparia ääliönä. mutta nyt eksyttiin aiheesta…setämiehistähän piti…

Setä ei luovuta. Meinaako hallitus ajaa yrittäjät konkurssiin, kuuluu kiukkuinen ärähdys ja yrittäjien puolesta setämies jo polkee jalkaa ja uhkaa pidättää hengitystään kunnes yrittäjiä autetaan. Sitten hän kuulee suureksi yllätyksekseen että Marinin valtakaudella yrittäjien tulonnemetyksiä on tuettu avustuksin, jos on pillit väliaikaisesti kokonaan pussissa, voi hakea työttömyyskorvausta – joka sekin on ennenkuulumatonta. Kaiken kruunaa yleinen avustushaku jota on voinut hakea aina sataantonniin asti. Mitä tulee konkurssien määrään, niitä on ollut Marinin valtakaudella 20% vähemmän kuin aiempina ”porvarivuosina”. Itse asiassa pk-yrittäjien asema ei ole koskaan historiansa aikana ollut niin hyvä kuin nykyisen vihervassarihallituksen aikana. Ihmekös tuo jos yrittäjät itse eivät ole pahaa sanaa sanoneet. Johan siinä setämies häkeltyy ja päättää vaihtaa taktiikkaa.

Keksii että demarit on kovia verottamaan, joten setämiehet ripottavat jo tuhkaa päälleen kun ajattelevat että kohta kaikki verotetaan elävältä. Sitten vasta lukevat valtiovarainministeri Vanhasen haastattelun joka toteaa että kovempaa yritysverotusta haikaileva kateet kansalaiset ovat väärässä: firmalla kuin firmalla olisi hyvä olla puskuria ja turha puhua työllistämistavoitteista mitään, jos yrityksiä aletaan verottamaan. Joten se olkoon hallituksen linja. Ei ainakaan verotusta. ja mikä elvytyspaketti se sellainen olisikaan? Joten ei osunut eikä uponnut sitten tämäkään. Voi harmi.

Nyt yrittää setämies toista linjaa. Pääministerin pällistelyt Voguen ym kannessa tulkitaan jonkinlaiseksi pissis-bimboiluksi samaan aikaan kun maan asiat on retuperällä. Tätä on hyvä revittää sillä se puhuttaa aina kaikkia sovinismiin taipuvaisia. Siitä vaan jää huomaamatta että Marin nuorena pääministerinä kiinnostaa maailmalla symboliarvonsa takia. Se huokuu sitä nuorekkuutta, tasa-arvoa ja osaamiskykyjä joita normeilta setämies-ikäisiltä politiikoilta puutttuu. Maailmanpolitiikkaahan säätelee keski-ikäiset miehet, jotka tunnetusi fakkiutuu tietyssä iässä, jorisee tyhmyyksiä ja heidän kykenemättömyyttään minkäänlaiseen päätöksentekoon kiitellään maltillisuutena. Oikeastaan kun tätä ajattelee niin Marin on tällä hetkellä samanlainen symboli kuin mitä oli aikanaan vaikkapa Martin Luther King, Nelson Mandela tai muu suurhenkilö. Harva suomalainen tähän kastiin pääsee. Tietenkään kukaan ei ole profeetta omalla maallaan, joten setämiehiltä on turha tunnustusta hakea, että Sanna Marin on yksin suomessakin suurimpia nimiä heti Mannerheimin ja Kekkosen jälkeen. Sellaisia joita syntyy yksi vuosisadassa.

Täydellistä vastaan ei voi sotia. Se on vähän kun jaakobinpaini itsensä arkkienkelin kanssa. Vääntää voi kunnes väsyy. Selvästi Marin -kritiikissä on nähtävissä väsymyksen elkeitä. 90% niistä on tähänkin asti ollut aiheettomia. Turhaa tikusta asiaa -suurentelua joka lopulta putoaa lähtökuoppaansa. Loput 10% on tulevaisuudella pelottelevaa spekulaatiota… aikooko seuraavaksi hallitus _______( tähän aihe) a) nostaa verotusta b) julistaa kommunismin c) repiä velkaa d) leikata eläkkeistä e) tuoda 10 milj maahanmuuttajaa jne jne. Mitä ikinä setämies keksii, sen voi kirjoittaa tuohon tyhjään kohtaan.

Selvästi nykypolitiikka ärsyttää setää. Hän kaipaisi takaisin sitä vanhaa kunnon porvarihallitusta joka leikkaa sosiaaliturvaa, nostaa verotusta, leikkaa eläkkeet, tuottaa maahan maahanmuuttajia Syyriasta ja Irakista lisääkin, ottaa holtittomasti velkaa saadakseen lahjoittaa ne yritysten osinkoihin ja jättää pk-yrittäjät painimaan yksin omassa sosiaalidarwinismin maailmassaan. Sitä odotellessa mutta kun aikansa vartoo, eiköhän se sieltä tule.

Itse olen otettu kaikkien setämiesten kruunaamattoman ylipapin Hjallis Harkimon blogista. Se on juuri sitä närkästynyttä kiukuttelua aidossa maailmantuskan angstisessa hengessä. Siinä mukavasti poljetaan jalkaa ja kiukutellaan milloin mistäkin vailla mitään ratkaisua tai edes ehdotusta mitä pitäisi tehdä. Kunhan kiukutellaan kiukuttelemisen ilosta kuten setämiehen pitääkin saavutettuaan tietyn arvokkaan iän. närkästyneestä sävystä voi vaistota että bloggaaja elää raakoilla sitruunoilla. Juuri näin. Jonkun on pidettävä pyörä pyörimässä vaikka muuten herättäisikin säälinsekaista tunnetta.

ja yksikin syy miksen ihailisi Marinia vastakin ja olisi ylpeä että kerrankin maahamme on syntynyt potentiaalinen suurhenkilö kaikkien niiden keskinkertaisuuksien jälkeen.

+4
JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu