Minun ylewät vaalipuheeni

Jos olisin ehdokkaana miettisin varmaan visusti vaalilupauksiani. Tai pikemmin nykyisin muodissa olevaa tuhkan kaatamista päälleen elvytyspaketeista, holtittomista velanotoista ja veronkorotuksista. Selvästikään nämä teemat eivät petä.

Veronkorotuksista on aina hyvä aloittaa ja jos kalastelee porvarimyönteisiä, voi aina antaa olettaa sen jotenkin olevan vihervasemmiston erikoisalaa. Sillä rahalla cityvihreät pyöritttävät kaikkia hullutuksiaan ja sosialisteille korkeat verot ovat itsestäänselvyys jota ei tarvi edes perustella.

Sitä ei kannata kertoa että valtio haluaa ja tarvitsee tiettyjä tulonlähteitä jotta voi vuorostaan ylläpitää tiettyjä rakenteita. Rahalla on sellainen ikävä ominaisuus että se menettää arvoaan inflaation vaikutuksesta joten veroja on korotettava tasaisin välein. Tämän vuoksi verot ovat aina tuomittu nousemaan vuosi vuodelta riippumatta hallituspohjan väristä. Tälläiset asiat opitaan jo yläasteen kansalaistaidon tunnilla mutta selvästikin äänestäjäkunnalle tämä on suuri mysteeri ja sitä kannattaa vaalia. Vielä suurempi mysteerio on että myös palkat ja eläkkeet nousevat samassa suhteessa, tosin jälkijunassa, että vaikka verot nousevatkin, eivät ne repäise lompakkoon yhtään isompaa lovea kuin aiemminkaan. Se on sitä taloutta ja sen kiertokulkua.

Bensavero on tässä paras. Sehän tuntuu nousevan vuosi vuodelta vaikka oikeasti ei nouse. En ainakaan kymmeneen vuoteen ole nähnyt kuin hikisiä indeksikorotuksia mutta onneksi äänestäjän pää on muistiltaan pitkä kuin kananlento eli olematon.

Velanotosta on hyvä mainita. Sitä ei kannata mainita että tottakai valtiot ottavat velkaa. Lyhimmillään yön yli -lainaa ja pisimmillään eivät maksa niitä koskaan pois. Vain pohjois-Korea voi kehua täydellä velattomuudellaan. Valtiot eivät, arhinmäkeä lainatakseni, maksa koskaan velkojaan pois. Ne ottavat vain uutta velkaa edellisen päälle. Kun suomi osti Yhdysvalloista aselastin Talvisotaa varten, se laina kummittelee edelleen kirjanpidossa. Mitä niitä maksaa, inflaatio syö ne pois. Nythän on negatiivinen korko eli kun lainaa miljoonan, maksaa takaisin 900 000 eli lainaaja myöntää satatonnia ihan ilmaista rahaa. Ei sitä kannata paljastaa. kannattaa olla kun Malinen joka ilmestyy tubevideolle povaamaan lopunalkuja.

Harvahan käsittää että velka ei merkitse valtioille mitään. Meille rivikansalaisille kylläkin joille ilmaantuu vouti ovelle, jos ei lyhennyksiä näy. Valtiot vain painavat lisää rahaa, tai siis luovat nollia digitaalisesti, eihän paperi maailmassa piisaisi jos ne seteleinä olisivat. Mitä on miljardivelka kun kohta puhutaan biljoonista ja sitten triljoonista. Sen vuoksi luotottaja antaa negatiivisen koron ettei pian tarvitse puhua roopeankkamaisesti kvantastistriljoonista.

Tavalliselle pulliaiselle tämä on rivoa puhetta. Sen vuoksi pitääkin olla huolissaan valtion velanotosta.

Elvytyspaketti on paras. Siinähän on kiinnostava filosofia. Suomen EU -jäsenyyttä voi ajatella kuin olisi jonkin yhdistyksen jäsen rohmuamassa kaikki mahdolliset ja mahdottomat jäsenedut mutta ei millään viitsisi pulittaa vuosittaista jäsenmaksua. Siihen on liian nuuka mutta ilmaiset uimahalliliput kyllä kiinnostavat. Tämä puhe vetoaa kansalaisiin kun sen muotoilee oikein.

Sen sijaan kannattaa huolestuneena, lähes tuskaisin äänenpainoin kysyä millaisen rasitteen lapsillemme jätämmekään. Siihen ei kannata itse vastata. Että kun kukin jäsenmaa on ottanut vippiä yli kantokykynsä, ne vain sahaavat velastaan leijonaosan, elleivät kaiken, pois ja pulittavat pelkän lainakoron ja senkin vain kohteliaisuuseleenä. Ei näitä makseta. Ei Suomikaan aio maksaa mitään kuutta miljardia kenellekään. Jos pakko on, se vain ottaa sen suuruisen velan ja panee velkapaperin edellisten päälle. maksamattomien joukkoon.

Mutta pakkohan meidän on näitä asioita toistaa koska jos emme niitä suoltaisi näppikseltä on uhkana että sormet kasvaisivat toisiinsa kiinni ja mistä me puheenaiheemme repisimme – säätilastako? Kevättä pitelee juu.

Pisteenä iin päälle se pakollinen hallituskritiikki. Miten keskusta voi olla tekemisissä vasemmistohallituksen kanssa? Sehän vaan nostelee veroja ja jakelee rahoja ulkomaille? Vanha puhekone ja papupata Annika Saarikko onkin tämän huomannut ja uhkailee nostaa kytkintä hallituksesta joka on pelkkää vaalitemppuilua. Ihan kuin joku noilla kannatusluvuilla menisi putoamaan tyhjän päälle vaalien alla? Mutta siihen me ja setä Arkadia panemme toivomme. Loppujen lopuksi vain porvarihallitus on ainoa oikea hallitus. Sekin ottaa valtionvelkaa, nostelee dieselin hintaa ja elvyttelee välimeren maita mutta sehän on aivan eri juttu se. Ei ollenkaan sama kuin vasemmistohallituksen kohdalla.

Jos näillä jutuilla ei ääniä saa niin johan on kumma. Näillä suureellisilla esityksillä on sitten hyvä päätyä jonnekin Ylöjärven kunnallisvaltuustoon pohtimaan tulevia tonttikaavoituksia

Terkkuja Hjallikselle.

+1
JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu