Miten koronarokote toimii?

Puhun tietenkin vain oman tietämykseni mukaan kun koetan valaista mikä on koronarokote. Uskon silti asian kiinnostavan.

Koronarokote on mRNA -rokote jonka ymmärtää parhaiten katsomalla ylimalkaisesti rokotehistoriaa. Alkuunsa rokotteet olivat heikennettyjä viruksia tai bakteereja joiden toivottiin herättävän kehossa kyky tunnistaa ne. Niissä oli kautta historiansa ongelma että väliin seassa ui myös eläviä pöpöjä ja rokote antoi sen taudin miltä sen piti suojata. Suomessakin tavattu poliosokeri on tästä yksi esimerkki.

Seuraava kehitysvaihe sitten olikin piikittää vain tietty osa viruksesta, tämä kuulu piikkiproteiini. Näin päästiin tästä ongelmasta yli, tai niin luultiin. Tuli uudet ongelmat. Sen murhe oli että sen teho oli hyvin heikko ja tarvittiin monta rokotuskertaa sillä valtaosa niistä suli olemattomiin jo ennen kuin keho niitä onnistui edes löytämään. Niinpä niihin kehitettiin tehosteaine eli niitä täydennettiin metallisuoloin. Alkuunsa elohopealiuoksella ja sittemmin alumiinigeelillä. Surullisenkuuluisia aineita jotka saattoivat synnyttää kokonaisen autistisukupolven kun metalli työntyi aivojen veriesteen läpi työntyen vaurioittamaan aivosolukkoa. Nimi Pandermix varmaan herättää mielikuvia? Tästä on mielipidettä siinä missä miestäkin mutta varmaa on vain se, että rokotekriittinen kansalaisliike syntyi tehosteaineiden myötä.

Niissä oli toinenkin murhe. Piikkiproteiinit muodostettiin orgaanisissa ravintoaineissa, tavallisimmin kananmunissa, ja koska piikitettävistä melko kohtuullinen prosentti oli aina allerginen jollekin, seuraus rokotepaikalla oli joillekuille anaflyktinen shokki.

mRNA -rokote on kokonaan uutta sukupolvea joka olisi tullut markkinoille luonnollista tietään n. viidessä vuodessa mutta koronavirus nopeutti prosessin kun kehitystyöhön lyötiin suuret määrät hilloa. Se eroaa aiemmista että siinä ei ole kokonaista virusta joten siitä ei voi saada tautiakaan eikä siinä ole tehosteaineita joten on käytännössä mahdotonta että se puhkaisisi neurologisen sairauden. Sen lisäksi siinä oleva proteiinipiikki valmistetaan synteettisesti joten allergisia reaktioita ei voi tulla, eikä niitä ole kyllä näkynytkään. Voidaan sanoa että rokotekehityksessa mRNA -rokote edustaa uusinta ja turvallisinta rokotetyyppiä. Niille joille särähtää korvaan tuo sana ”synteettinen” ja yhyttävät sen mielessään sanoihin geenimanipuloitu ja kokeellinen kerrottakoon että piikkiproteiini on siis proteiini. Proteiini vastaavasti on sama kuin valkuaisaine joka on kaikelle elämälle välttämätön. Käytännössä valkuaisaine on aminohappoketju joka koostuu yksinkertaisista molekyyleistä ja niiden valmistaminen on ihan kemianopiskelijan peruskauraa. Niitä voi ottaa luonnosta mistä tahansa tai tehdä itse.

Piikkiproteiini huijaa ihmisen solun tuottamaan viruksen tapaista proteiinia jonka keho sitten oppii tunnistamaan. Pelko siitä mitä solujen manipulointi voi aiheuttaa pitäisi olla suhteellisen aiheeton pelko. Se manipuloi pelkkää RNAta, ei DNAta joka on vissi ero. Solun pinnalle rokotuksen jälkeen syntyy erilaisia piikkiproteiineja kuin tavallisesti ja kehon puolustus huomaa ne ja oppii tunnistamaan. Solu itse jytkyttää sitä perustehtäväänsä mihin se on oppinut.

Itse koronavirus sensijaan manipuloi solussa myös DNAn ja saa solun muuttumaan virustehtaaksi. Tälläistä tapahtuu kehossamme kaikenaikaa muutenkin, periaatteessa joka päivä, ja huolestuneille pieni annos anatomiaa ei olisi pahitteeksi.

Rokotteet läpikäyvät tietyt turvaprotokollat. Kaksi on läpikäytynä ja kiistanalaisin on vaihe 3. Viimeisin eli vaiheen 3 turvallisuusseuranta kestää tyypillisesti kaksi vuotta. Ne ovat pelkkää seurantaa kun on ensin valittu kontrolliryhmä jota seurataan mahdollisten rokotehaittojen varalta. Haittavaikutukset tulevat esiin tavallisesti kahden viikon kuluessa rokotteesta, myös erittäin vakavat sellaiset kuten vaikkapa sydänlihastulehdus. Koska lääketieteessä pelataan varman päälle, vaihe 3 kestää tavallisesti kaksi vuotta. Kontrolliryhmä koostuu ensisijaisesti riskiryhmistä; ylipainoisista ja iäkkäistä, tiettävästi on muodostettu uusi kontrolliryhmä myös raskaana olevista ja lapsista ja teini-ikäisistä.

Koronarokote ei läpikäynyt kahtavuotista prosessia vaan se lyhennettiin kuuteen kuukauteen. Tämä oli puhtaasti eettinen päätös koska viruksen vuoksi väkeä kuoli kuin kärpäsiä ja näyttöjen perusteella päätös oli oikea jos sitä jälkikäteen tarkastelee. Kuolleisuus on laskenut rokoteohjelman myötä lähes olemattomiin ja rokotehaitat olleet pääosin lieviä. Saman haitan saisi pistoskohdan ympärille vaikka ruiskuttaisi tislattua vettä tai yksinkertaisemmin tökkäisi nuppineulalla. Toki viimeiseen vaiheeseen on valittu kontrolliryhmä jota seurataan edelleen vaikka itse myyntilupa on annettu. Se on ns. ehdollinen myyntilupa eli se voidaan vetää pois jos haittoja ilmenee. Tähän viittaavat kriittiset todetessaan jotakin ”keskeneräisestä” tai ”kokeellisesta” rokotteesta. Aikaistettu myyntilupa pandemian aikana ei ole tietenkään ensimmäinen kerta maailmanhistoriassa.

Rokotteen voittokulku näyttää melko kiistattomalta. Sairaalat ja teho-osastot ovat tyhjentyneet poislukien niissä makaavat rokottamattomat, joka sekin kertoo omaa kieltään rokotteen tehosta. Kuolleisuusaallot ovat sulaneet olemattomiin eikä vakavia rokotehaittoja ole kyetty näyttämään toteen sillä seurantatilastot ovat pysyneet siisteinä.

Asia on tietenkin tismalleen päinvastoin tuolla some-maailmassa. Rokotekriittiset ovat aiemmin olleet pehmeiden arvojen kansalaisaktivisteja ja vihertäviä newagereita. Keväällä sen liikkeen solutti laitaoikeisto käyttäen Qanonia sarananaan. Laitaoikeistolla ei tarkoiteta poliittista diskurssia vaan sitä vakavasti häiriintynyttä kansanosaa joka syntyi jo pakolaistsunamin aikana ja pyöri MV-sivuston ympärillä. He ovat fanaatikkoja joka opettaa maski- ja rokotevihassaan vihaa ja yhteiskuntavastaisuutta. Aseenaan heillä on silkka trollaaminen eikä ole tavatonta törmätä somessa väärennettyihin ”uutisiin” tai videoihin joissa ei ole todenperää nimeksikään. He oppivat jo MVn kultakautena että on aivan turha edes pyrkiä totuuteen kun silkalla valehtelulla saavuttaa isommat tulokset. Mukana on tottakai myös monenkirjavia narsisteja, kylähulluja, helppoheikkejä ja huijareita jotka mielellään valjastaisivat liikkeen omaksi edukseen.

Eroten aiemmasta rokotekriittisyydestä joka ei halunnut ottaa kantaa itsekunkin rokotustahtoon vaan tyytyi vain tarjoamaan informaatiota, nykyinen radikalisoitunut liike käy kokonaisia anti-rokote -kampanjoita tiettyjä kohderyhmiä manipuloidakseen. Peli on avoimen suoraviivaista, aggressiivista ja valeilla kyllästettyä kuten ammattitrollien kuuluukin. Sellainen suoltaminen synnyttää väistämättä myös vastavoimansa. Täälläkin tavattuja mielipiteitä rokotepakosta tai koronapassista sekä `kovien otteiden ottamisesta käyttöön´. Se on huono tie joka luo vastakkainasettelua, betoniin valettuja mielpiteitä ja niitä samoja argumentteja jotka voittaa ne jotka sitkeimmin niitä jaksavat toistaa.

Paras lääke on edelleen luottaa itsekunkin arvostelukykyyn. Eihän sitä kukaan voi pitkän päälle ummistaa silmiään rokotteen voittokululta. Valheilla sitä vastoin on lyhyet jäljet, viha kuluttaa polttoaineensa nopeasti loppuun ja pahinkin palopuhuja väsyy jossakin kohtaa kun pitäisi editorilla taas tekaista uusi video ”rokotekuolemista” jotta tyhmät voisi jallittaa vielä kerran. Maltillisuus. Kärsivällisyys oikoa ylilyöntejä, valistaa epäileviä sellaisin seikoin joita on vaikea kiistääkään. Ottaa todellakin asioista selvää eikä luulotella. Oikea tieto oikeassa kohtaa on ase.

+1
JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu