Natsikulkueen viher-vasemmistolaiset

Minua jäi kiinnostamaan tuo taannoinen koronarajoitusten vastainen mielenilmaus. Ei yksinomaan siksi että moinen koronalinko -tapahtuma oli kaiken järjettömyyden huippu vaan piti oikein miettiä että ketkä ja miksi. Varsinkin kun näytti siltä että tapahtuma oli pitkälti äärioikeiston masinoima.

Sanotaan että näitä tapahtumia koordinoi euroopan laajuisesti koronakriisin aikana yhä röyhkeämmäksi käyneet uusnatsit. Turvallisuusuhaksi he nousivat yritettyään vallata Berliinin Valtiopäivätalon aitoon trumpilaiseen henkeen. Tästä sakista pistää silmään qanon -liike Querdenken 711 jonka johtohahmoksi nousee esiin herra Michael Ballweg. Hänestä on vain jotakin irtotietoa joka liittyy jotenkin antisemitismiin ja holocaustin kiistämiseen.

Helsingin mielenilmausta suunniteltiin hyvissä ajoin jo ilmeisesti maaliskuun alkupäivistä asti. Se osui yksiin mukavasti saksalaisten ilmausten kanssa, joihin joku on selvästi ollut tiiviissä yhteydessä. Mikä mukavinta, siitä saataisiin vaalitapahtuma. Tapausta alettiin mainostamaan viikkoa ennen 11.3 ja itse tapahtuma oli 20.3. Tällä saataisiin aikaan turbulenttista voimaa joka velloisi vielä vaalipäivänä 18.4. tapahtuman idea oli pohjiimmiltaan vaalitapahtuma. Sitten vedettiin matto jalkojen alta kun hallitus ilmoitti 6.3 siirtävänsä vaalit kesäkuulle. Se teho mikä tällä ilmauksella tulisi olemaan vaalipäivänä, vesittyisi varmuudella. Siitä huolimatta se haluttiin pitää.

Arvattavasti, tapauksen luonteen huomioiden, poliisi odotti sinne puhujia ja maksimissaan viisitoista kannattajaa. Kukaan ei osannut arvata että väkeä tulisi sadoittain, ja jos mielenilmaisiljoilta on kysyminen, tuhansittain. Tämä siksi että kova ytimen muodostivat uusnatsit jotka saivat huijattua vaihtoehtoväen mukaansa.

Vaihtoehtoväki ei ole helposti määritettävä. ”Foliohattu” lienee valtavirran määre mutta se on huomattavasti laajempaa. Mielenosoittajissa oli tunnettua rajatiedon väkeä ja nokkahahmoja. Salaliittoteoreetikot tottakai. Pääosan näistä piireistä kuitenkin muodostivat eräänlaisen vasemmistolaisen intellektuellismin edustajat. Nämä jotka ovat vuosia messunneet globaalitaloudesta, USAn pommituksista ja länsimaiden perikadosta. Heitä voi täydestä syystä pitää vasemmistovetoisena, Noam Chomskynsa lukeneina. Kun jossakin mainitaan demokratia ja kansalaisoikeudet, he kiiruhtavat juoksujalkaa paikalle.

Isoimman ryhmän muodostaa city-vihreät. He ovat yleensä pehmeiden teknologioiden kannattajia, kasvissyöjiä, ja niitä jotka mainitsevat B-vitamiinin ennen medikalisaatiota ja rokotteita.

En sitten tiedä mikä oli yllätyksen laatu kun nämä viher-vasemmistolaiset kulkivat rinnan Odinin sotureiden kanssa tapahtumaan jonka ytimen muodostivat äärioikeistolaiset. Tätä väkeä ei oikein osaa kuvitella natsikulkueeseen, mutta heillä tuskin oli tapahtuman laadusta tarkempaa tietoakaan. Silmät eivät avautuneet edes pääpuhujista, joista osa tunnettu hyvinkin kärkkäistä rasistisista lausumistaan. NewAge siinä löi kättä uusnatsien kanssa. Tämä on ollut jo pitkään nähtävissä somepuolella, jossa pitkään on linkattu johonkin ano turtiaisen kirjoitelmiin tai Malisen ”talous on menetetty” videoihin. Newagereita on solutettu somessa jo kauan ja yritetty valjastaa niitä äärioikeiston käsikassaraksi ja vaalikarjaksi.

Uusnatseille tämä on tuiki tarpeellinen aluevaltaus. Käräjäoikeudet ovat kieltäneet varsinaisia natsiyhdistyksiä eikä taannoinen Pekka Katajankaan murhayritys ainakaan mainetta nostanut. Nyt se pystyy piileksimään NewAgen sisällä ja vaikuttamaan sitä kautta värväten yhden jos toisen puolelleen. Kunhan se vain ei lipsauta mitään pääagendastaan, aika ei ole siihen kypsä – vielä.

Yhdistävä tekijä on tottakai Qanon. Siihen hyppäsi yhtä lailla rajatieteen salaliittoteoreetikot, chomskylaiset vasemmistoälyköt kuin vihertävät nuoret naiset jotka alkujaankin tunsivat epäilyä isoja rokotejättejä vastaan. Yhtä lailla toisesta suunnasta siihen työntyi koko äärioikeiston kavalkadi ja kun aikansa velloi ja vatkasi, yhteisiä näkemyksiä ja vastustuksen aiheita alkoi löytyä. Tämä olkoon oiva oppintunti solutuksen strategiasta.

Kokonaisuutena mielenilmaus kertoo ehkä eniten tiettyjen ihmisten vieraantumisesta siitä mitä ympärillä tapahtuu. Qanonin perusidea tuntuu olevan että koronarajoitteet ovat jokin eliitin luoma salaliitto joka tähtää pysyvään orwellmaiseen 1984 -yhteiskuntaan harmitonta nuhaflunssaa hyödyntäen. Hyvän esimerkin tästä ajattelusta tapaa Suomenlahden eteläpuolelta tavattavasta Virosta. Siellähän ei alkuunsa edes ollut koronaa, ja sekin vähä oli kontrollissa mutta kun tietynlainen ajattelutapa kaduilla sai jalansijaa, sen kuolinluvut kasvoivat niin, että hetkessä se ohitti jopa Norjan vastaavat. Tänä aamuna se kuolinlistassaan kiilasi Suomenkin koronakuolleisuuden ohi. Tätä samaa tuntuu NewAgerit, uusnatsit ja qanonistit hakemalla hakevan; mittavaa kuolleisuusaaltoa ja siitä seuraavaa joukkopaniikkia.

+5
JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu