Persutappio ja vahingonilo

Paljon on ollut analyysia taannoisesta persuromahduksesta, sen syistä ja sepistä. Itse pidin tätä itsestäänselvänä jo vuosi sitten kun tuli ilmi, että pelin nimi on leikkauspolitiikka. Ihminen – tai äänestäjä – on siitä metka olento, että kansalaiskeskustelussa hän tukee mitä tahansa leikkaushankkeita aina niin kauan kunnes osuu kohdalle.

Ajatellaan nyt jotain persuäänestäjää. Iältään sellainen seitsemänkymppinen, eläkkeellä ja aikaa ajatella politiikkaa. Vanha sekatyömies eli kuuluu kategoriaan pienituloinen eläkeläinen. Hän on sitä mieltä että Persut jos ketkä pistää maan asiat kuntoon. Äänestää niitä kerran, kaksikin ja vakuuttunut että siinä se on hänen puolueensa. Sitten tulee valtionvarainministeri Purra ja uhkaa leikata hänen nuukasta eläkkeestään. Itse asiassa niin nuukasta, että pakko on kaverin hakea asumistukea päälle, joka sekin leikattiin olemattomiin. Milläs sitä saa yhtäkkiä rahat riittämään? Pahinta jos asuu vielä jossain Kouvolassa. Nestorina sitä voi saada aivoverenvuodon koska tahansa ja ei käy hyvin jos Kouvolan ensiavun sijasta pitää matkata ambulanssilla jonnekin Kotkaan tai Lahteen tai missä nyt lähin ensiapu enää onkaan. Olo tuntuu varmasti petetyltä. Tätähän ne Sote-leikkaukset on. Siinä missä Marin loi toimivan ja hintavan terveydenhuollon, on nykyhallituksen tavoite ajaa se alas jotta tilalle tulisi halpa ja toimimaton.

Niin se Marin…. jos on persukannattajia uskominen, Marin johtaa tätä uuttakin hallitusta. On nykyhallituksen kädet sidottu niin syvään edellisen hallituksen päätöksiin, ettei ole mitään liikkumatilaa. Ei tätä meitin eläkeläisäänestäjämme pitkään niele. Kyllä se likka on ihan lihaa ja verta eikä mikään kummitus joka siellä istuu tyhjässä tuolissa sanelemassa päätökset. Kyllä se on ihan nykyhallituksen visioiden puute ja saamaton päätöksentekokyky joka ohjelmat sanelee ja pitänyt huolen että parhaimmillaankin aikaansaadaan jotain latteaa ja keskinkertaista – usein ei sitäkään. Jengi alkaa muutenkin katumaan että päästi Marinin käsistään, josta sentään oli suuriin linjoihin joita höysti oikeudenmukaisuus. Onneksi sentään oli vara-Marin eli Li Andersson jota sai äänestää Marinin kohtuullisena korvikkeena. Se on pian selvää kaikille muilllekin että tämä hallitus ei tule saamaan mitään aikaan, vaan nyt vaan hukataan arvokkaita vuosia ministereiksi nimetyille tyhjäntoimittajille. Kun hallituskausi päättyy, on velkavuorikin kasvanut isommaksi kuin koskaan. Se on selvää jo nyt.

Osaltaan Persujen alamäkeen on vaikuttanut myös Orpo itse. Hän tietää että jos pääministeri haluaa kakkoskaudelle ei parane kuluttaa naamaansa telkkarissa joka päivä. Äkkiä sitä jengi kyllästyy samaan naamaan joka höpisee samoja. Niinpä hän pysyttelee mielellään taustalla ja antaa Purran puhua. Jos Purra puhuu kaikki ikävätkin jutut, aina parempi niin. Orpo voi keskittyä kertomaan vain niitä hyviä juttuja silloin kun niitä ilmenee.

Anyway, juttu menee niin että seuraavan kevään kunnallisvaaleissa tulee Persuille seuraava rökäletappio ja koska Persujohto ei vieläkään ymmärrä mistä on kysymys, eduskuntavaaleissa tulee sitten täystuho jossa Persuille käy kuten takavuosina Keskustalle, eli putoaa pienpuolueeksi. Sitä avittaa että ylipäätään populismin suuri sykli on taas kääntymässä ns. asiapolitiikkaan, ja jos asiapolitiikkaa ei haltsaa, sitä ikävämpää kun vaalitulokset pamahtaa seinälle.

JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu