Perussuomalainen vaaliromahdus

Sen me tiedämme kaikki että perussuomalainen puolue on ollut kovassa nosteessa ja se on ollut kiistaton gallup-kärki. Tulevaa vaalivoittoa ei pidä epäillä – vai pitääkö sittenkin? Ilmaantui varsin kummallinen uutinen jonka mukaan perussuomalaisten menestys on romahtanut pääkaupunkiseudulla aiemmasta 13-14% nosteesta jonnekin 10% hujakoille, jopa Vasemmistoliiton alapuolelle, ja laskusuuntauksen voi odottaa jatkuvan jonnekin 8% tietämille. Ehkä aallonpohja tulee vastaan vasta 6-8% tietämillä? Tämä puolueelta joka laskekeli voittavansa vaalit muhkean 14-16% äänivoitolla. Helsingin äänikuningas Jussi Halla-aho on tuskin näillä kannatusluvuilla valitsemassa puolueestaan pormestaria – joko itseään tai jotakuta muuta.

Helsinki on niin keskeinen paikka että voi jopa odottaa että se on kuin veteen heitetty kivi – aallot lyövät ympäri maan ja kannatusluvut saattavat pudota laajemminkin, ja pian sitä on gallupeissa ensin toisena ja sitten kolmantena ja vihdoin viimein vaalipäivänä tulee veret seisauttava vaalitulos – ainakin perussuomalaisten puoluetoimistossa. Shamppanjat jäävät poksauttamatta.

Kysyä sopii mitä tässä välissä tapahtui?

Omasta puolestani epäilen vahvasti että syytä kannattaa etsiä taannoisesta Vapauden puolesta -mielenilmauksesta. Tämä missä median mukaan 400 ihmistä kävi vastustamassa koronarajoituksia, ja mielenosoittajien itsensä mielestä paikalla oli jopa 1400 ihmistä. Kansa ei ole tälle tapahtumalle paljoa ymmärtämystä antanut. Kuuleman mukaan ohimenevät autoilijatkin tuuttasivat sille mielenosoituksellisesti antaen ymmärtää kyseessä olleen tyystin vastuutonta toimintaa, joka sai niskaansa kaiken sen halveksunnan ja inhon mitä tälläinen toisen ihmisen hengestä ja terveydestä piittaamaton kulkue voi vain aikaansaada. Sitä säestää että valtaosa meistä noudattaa annettuja ohjeita ja jopa kannattaa niitä koska tietää pelkän tervejärkisyyden pohjalta mitkä ovat panokset.

Me muut saamme jopa kuulla mielenilmaisijoilta ettemme suinkaan käytä maskia sisätiloissa varjellaksemme toisiamme virustaudilta vaan koska maski on symboli jolla ilmoitamme kannattavamme eliittistä globaalitaloutta. Isoja velkahanoja ja USAn suurpankkien maailmanmahtia. Olemme pelkkiä lampaita ja vieläpä varsin aivopestyjä sellaisia. Bäää…bäää. Jos katsotaan tarkkaan niin maskihan on suoranainen suukapulan symboli.

Sen sijaan nämä meidän mielenosoittajamme ovat ihan toista maata. He ovat liikkeellä puolustamassa demokratiaa, liikkumis- ja kokoontumisvapautta, ihmisoikeuksia ja EUn sanelupolitiikan kaatamista. He ovat oikeastaan niin jalolla asialla että oikein pyörryttää mitä kaaderia ovatkaan.

Muille mielenosoittajat aatemaailmoineen näyttäytyy holtittomana toimintana ja röyhkeinä, suoranaisen ylimielisinä puheina joiden logiikkakin on suuruudenhullua pohdintaa: koko korona on pelkkä huijaus jolla eliitti on käynnistänyt maailmanluokan kontrollipolitiikan orwellmaisessa hengessä ja liikkumisrajoitukset ovat voimassa vähintään seuraavat sata vuotta. Kansalaisoikeudet ovat iäksi menetettyjä.

 

Olkoonkin että tapahtuma todellisuudessa oli Ano Turtiaisen tarkkaan mietitty vaalitempaus ja sen rungon muodostivat uusnatsit ja äärioikeistolaiset, jotka jotenkin saivat höynäytettyä vaihtoehtoväen eli ns rajatieteilijät mukaansa.

Suomalainen ei ilmaise mielipidettään. Hänellä on tässä historian painolasti kun paronit ja kreivit puhuivat ja rahvas kuunteli hiljaa. Ei hän ilmaise mitä mieltä tapahtumasta oli eikä ala kinaan marginaalisesta asiasta joka ei suoraan liity hänen elämäänsä ja etuihinsa. Sen sijaan on kuitenkin melko varmaa että kun näin avoimesti pilkataan meidän korona-ajan suojatoimenpiteitämme, siitä voi ansaitusti pahastua. Siitä päätellään ensin kuka tämän kaikkia pilkkaavan, ja jossain määrin jopa yleisvaarallisen tempauksen takana on, ja päätelmä osuu pitkälti perussuomalaisiin. Se on sitä samaa sakkia joka on pitkään keikkunut persujen liepeillä ja kyllä niitä nimiä löytyy sieltä Turtiaisen taustapiruista. Niinpä suomalainen tekee sen mitä on ikiajat tehnyt – pistää homman hiljaiseen boikottiin.

Itsehän veikkasin että kansankosto iskee näihin meidän NewAgen julkkisikoneihin. Joogatunneille ei vain tunnu enää ilmoittautuvan kukaan, luentokutsuja ei ensi syksynä satele eikä tykkäyksiä facebook- sivuilla satele entiseen tahtiin, itse asiassa sen kaveripiiri tuntuu salaperäisesti harventuvan. Kukaan ympärillä ei vain sano mitä ääneen ajattelee, sitä vain muuttuu asteittain epähenkilöksi kaikkien silmissä. Jostain kautta rantain kuulee stooria miten tietyt rajatieteilijät ovat ryhtyneet äärioikeiston mannekiineiksi ja jotenkin sitä newageri vaistomaisesti arvelee että tässä puhutaan minusta. Näkymätön seinä rakentuu ympärille.

Sitä ei osannut arvata että sama tulee Persujen kohtaloksi. Hehän ovat marinoituneet monenlaisissa skandaaleissa eikä se koskaan ole suosioon vaikuttanut. Nyt tapahtuma meni ilmeisesti liian pitkälle ja sietokyvyn raja tuli vastaan. Kuin kostoksi suosio suur-helsingin alueella tuntuu romahtaneen ja suuri yleisö, suivaannuttuaan, on päättänyt ottaa etäisyyttä. Sillä omalla hiljaisella tavallaan jota mikään ulkopuolinen ele tai lause ei paljasta. Mikäli asiaan olisi vaikuttanut eduskunnassa käydyt varsin kömpelöt heitot hallituspohjaa vastaan, se näkyisi myös muuallakin. Jäljelle ei oikeastaan jää muuta selitystä kuin taannoinen mielenilmaus.

Sanomattakin selvää että mielenosoittajien keskuudessa vastaavia tapahtumia suunnitellaan jo täyttä häkää lisääkin. Turussa se floppasi koska Helsingin ulkopuolella ihmiset ovat aavistuksen kollektiivisempia ja valistuneempia eivätkä lähde mukaan pahimpiin hullutuksiin, varsinkin jos leikitään vakavilla asioilla. Ano Turtiaisella on nyt tuhannen taalan paikka saada perussuomalaisille tulevien kuntavaalien rökäletappio joka varmasti kirvelee nykyistä gallupjohtajaa. Turtiaisen tuntien, hän tuskin jättää tilaisuutta käyttämättä. Hänellä on varmasti taannoisesta erottamisestaan paljon hampaankolossa ja kuin varkain muutenkin noussut tämän qanonisti -liikkeen johtohahmoksi.

Media ei tapahtumaa paljon noteerannut ja me muut olimme siitä hienotunteisen hiljaa kuten olemme kaiken niin epämiellyttävän kohdalla, josta ei sovi puhua. Silti tapahtuman merkitys pinnan alla näyttää olevan valtaisa ja se on muovannut yleistä ilmapiiriä jota muuten ei katukuvassa huomaa. Jotenkin alkaa käydä sääli näitä piruparkoja.

+1
JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu