Räsänen kieltää Presidentiltä boolin

Korkki kii edustustilaisuuksissa sanoo Päivi Räsänen. Tai pääministerin kutsuillahan ei tainnut muut olla edustamassa kuin pääministeri itse ja muut oli vaan vieraisilla, joten heihin tuskin soveltuu ”virkatehtävissä ja työaikana” -perustelu. Pääministeriä se koskee.

Otsikko oli raflaava ja syystäkin. Kohta se on Linnanjuhlat ja siellä ei taida muut olla virkansa puolesta kuin istuva Presidentti itse. Noh, ehkä jotain kadetteja siellä seinustalla. Muut ovat vain kutsuvieraita, vapaita kuin taivaanlinnut vetään Linnan kuulua boolia. Sitä saa juoda kaikki. Presidentin vaimo ekana ja pressan koira toisena. Vain Presidentti ei saa, kaikki muut kyllä. Näin Räsäs Päivi!

No onhan koko souvi sitä tutuksi tullutta pääministerin kalvamispolitiikkaa jolla testataan miten pitkälle voi yhtä ihmistä kiusata ja yleensä tavalla josta paistaa kritiikin epäoikeudenmukaisuus. Ihan kuin diplomaateille ei kautta historian olisi kaadeltu mutta ykskaks nykyisen pääministerin aikana vakiintuneet käytännöt onkin vastoin etiikkaa. Enkä epäile yhtään etteikö iltapulun toimittaja seuraavaksi keksisi, kuka maksaa kattolampun polttimot, ettei vain julkisista varoista.

No nythän on niin, että kun Yhdysvaltain lähettiläs saapuu vieraisille, se saa tuoda omat kolmioleipänsä lähikaupasta, tarjolla on kraanavettä ja mielellään pääministeri saa pestä matotkin rannassa josta se on kulkenut, ettei sen pesukuluja vaan oteta kansalta. Sehän muutenkin siivoaa mielellään ja juuriharja varmasti tottelee käsissä. Tämähän se on se iltapulun uusi tutkiva journalistinen linjanveto, varmasti heidän omasta mielestään älyllistä ja tärkeää.

Mutta nyt on siis Päivi Räsänen astunut mukaan kiusaamiskulttuuriin ja sehän sallittakoon. Tasa-arvon nimissä on vain varmistettava, että se koskee sitten kaikkia tilaisuuksia. Mikäli Räsänen astelee Linnanjuhliin puolueensa puheenjohtajana, hän pitäköön itsekin vaarin, ettei erehdy alkoholipitoiseen, eikä yksikään hänen puolueensa jäsenkään. Presidentti ei missään tapauksessa ja olisi hyvä jos hän nimittäisi avustajansa napsimaan kuvia jokaisesta politiikosta joka käy boolimaljalla. Kuvat voi sitten myydä Seiskaan otsikolla ”viinabooli maistui kovin” ja siihen vaikka Orpon kuva kun se kaataa ittelleen. Sekin vaan yksinkertaisuuttaan. Loput politiikot käy salaa vessassa ryypyllä jossa povaripullo kiertää.

Tälläinen siis tämän päivän lööppi. Huomista odottaa kauhulla koska kuvittelee että alemmas ei voi enää vajota mutta aina ne jotenkin sen tekee.

+10
JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu