Sananen tulevasta koronatalvesta

Nyt kun rajoituksia poistetaan, rajat aukeavat ja väki rynnistää etelänmaihin matkalaukut hulmuten on aika katsoa tulevaa koronatalvea. Me suomalaisethan olemme olleet sikäli onnellisessa asemassa ettemme ole vielä koronaa kokeneetkaan. Se on täällä riehunut vain muutaman prosentin tartuntamäärillä eli jäänyt ilmiöksi josta on voinut lukea vain lehdistä. Mikäs se on ollut vastustaa ilmiötä jota ei näy eikä kuulu.

Korona tuntuu liikkuvan aalloissa ja keskivertolaskelman mukaan seuraava iso aalto tulee tuossa joulun tietämillä. Tai ehkä nykyinen laskusuhdanteessa oleva aalto alkaakin kohota kun tartuntamäärät isoissa kaupungeissa ovat nousussa – pian nähdään. Varmaa on vain että ensi talvena suomalaiset saavat ensimmäistä kertaa näiden kahden vuoden aikana maistaa mitä covid käytännössä tarkoittaa. Sitä ei voi enää välttää eikä siirtää, eikä ole syytäkään koska rokotekattavuus on näinkin pitkällä.

Rokotetulle se tarkoittaa pikkuflunssaa. Rokottamattomalle niin ikään pikkuflunssaa, josta ei kannata lääkäriin hötkyillä. Sitten rupeaa jossain kohtaa henki kulkemaan huonosti ja pian ei saa keuhkot enää ollenkaan ilmaa. Rokottamaton joutuu luultavasti vuodeosastolle se pieni happipuhallin nenällään ja pahimillaan teholle.

Teholla onkin sitten eri meininki. Kun keuhkot ei toimi, pannaan koneeseen. No nythän on niin ettei kukaan voi olla muoviletku kurkussaan maaten mahallaan liikkumattomana vuorokaudesta toiseen joten pakkohan se on vajottaa potilas koomaan. Onneksi vieressä on kone joka mittaa että aivot saavat happea kun toinen on tiedottomana sen 6-10 vrk. Hoitajat siivoavat ulosteet, rasvaavat mahaa makuuhaavojen välttämiseksi ja pitävät huolta kunnes on aika herätä. Näin käy vielä monelle jannulle.

Yhdelle tuttuni pojallekin kävi juuri noin. Se uskoi että korona on vaan huijausta ja ettei mitään suojatoimia tarvita. Sai kapakassa koronan ja oli kahdeksan päivää TAYSissa teholla. Tosi surkeassa kunnossa kun pääsi pois.

Kun herätään, ei tietenkään paljoa puhe kulje. Eikä ihme jos kurkussa on ollut letku päiväkausia. Olo on tietenkin sekava kuten se koomapotilailla on ja lihaskunto niin heikko, että vaatii kuukauden kaksi kuntoutusta ennen kuin askeleen voi ottaa turvallisesti ja tarttua esineisiin.

Tämä tulee olemaan monen rokottamattoman suomalaisen kohtalo ensi talvena. Kyllä, myös sinulle jolle rokotteet edustavat pahaa ja luet näitä rivejä. Näin asiat vain tapaavat olla.

Pahinta että niin traumaattinen kokemus kuin teho-osasto onkin – ja toimenpiteet niin järeitä että haperoimmat kuolevat siihen – että siitä kertoessa jälkeenpäin ei saa kuin vahingoniloa rokotetuiden taholta. Onhan se kyllä niinkin. Darwinin valinta on sellainen että jos lauma on ylisuuri, osa sen yksilöistä käyttäytyy aina itsetuhoisesti. Tästä juontuen on jo pitkään julistettu darwinin palkintoakin; sen saa jos kuolee omaan tyhmyyteensä ja näitähän riittää. Lisää tulee. Ajatellaan että jossakin on tuloillaan hengenvaarallinen kulkutauti ja joku ehdoin tahdoin kieltäytyy siltä suojautumasta ja ottamasta edes lääkettä sitä vastaan, niin selväähän se ettei se pääty hyvin. Se juuri on palkinnon arvoista. Ja juuri näin on ensi talvena käymässä, tai tehohoidon määräthän ovat nyt jo nousussa. Osa tietenkin lopullisesti kuolee mutta voi sen ajatella niinkin että ne jotka kuolevat ehdoin tahdoin ovat kansakuntamme typerintä ainesta joten jäljellejäävien perimä muuttuu väkisinkin älykkäämmäksi.

Darwinin valinta kyllä panee pohtimaan asiaa myös syvällsemmin. Se on selvää ollut alusta asti että pääosin koronaan kuoleminen omasta tyhmyydestä on miesten juttu. Heillä on sukupuoliroolinsa mukaisesti illuusio omasta koskemattomuudestaan, ylivertaisesta terveydestään ja ”vaara” on heidän toinen nimensä. On syynsä miksi salamaniskuun kuolee 99.99% pelkkiä miehiä. Vain mies voi keksiä ukonilmalla aukealle golfkentälle nostamaan metallista golfmailaa päänsä päälle. Koronan osalta on ollut hämmentävää että kuolemankomppaniassa on myös naisia. Epäilen sen kyllä johtuvan tasa-arvokehityksestä. Sen myötä moni nainenkin imee itseensä miesmäisiä käytösmuotoja? Tämä nyt ei liittynyt aiheeseen mutta oli liian syvällinen jotta olisin jättänyt pois.

Ne jotka eivät halua ottaa ”kokeellista” rokotetta jonka ”pitkäaikaisvaikutuksia ei tunneta”, ovat iältään yli viisikymppisiä, jokin lääkitystä tarvitseva sairaus ja alle keskiverto yleiskunto – se on soronmoroo. Asiaan kuuluu puupääluonne että vaikka maailman kaikki asiantuntijat varoittavat mitä pian on edessä, kuuluu elää huoletta ja viitata kintaalla kaikenmaailman bilderberg-eliitin salajuonittelijoille. Oma ennusteeni on että talvella nähdään moninkertaisesti tehohoitomääriä mitä nyt ja edelleen puupäät uskovat sitkeästi että ne muut makaavat siellä influenssan takia. Tai siis siihen asti kunnes tulee se oma väistämätön vuoro.

Omasta puolestani luopuisin kaikista koronarajoituksista jo nyt. Jonkin verran joutuu käyttämään Prismassa vielä taskumaskia kun rokotekattavuus on hidastunut. Se on ihan sen takia että pitää suojella rokottamattomia jotka ovat vaaravyöhykkeessä. Ajatus on kaunis mutta oma olo on silti kuin panttivangilla. Enkä ymmärrä sitä koska tuo väki kupsahtaa kumminkin ja on suuressa mitassa yksi ja sama saavatko elää kuukauden kaksi pidempään. Uskon että koronarajoituksia aktiivisesti vastustavat ovat samaa mieltä tästä, joskaan eivät johtopäätöksistä koska sehän on vain harmiton pikkunuha. Ne kuulut viimeiset sanat.

Talvella näemme miten hyvin tämä kirjoitus piti kutinsa. Sitä odotellessa sopii kysyä kenelle kellot soivat?

+5
JukkaNieminen11
Sitoutumaton Tampere

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu