Tegnellin taikapiiri

Ruotsissa väkeä kuolee vuorokaudessa suunnilleen saman verran kuin Suomessa on kuollut koronavirukseen yhteensä. Tätä kirjoittaessa 107 ihmistä lisää. Omaa napaamme korostaa sekin, että Suomessa elää iso vanhusväestö ja kansanterveys on huonommalla tolalla kuin naapurimaassamme. Altistava riskitekijä on keski-ikäiselläkin metabolinen oireyhtymä eli kansanomaisesti liikalihavuus, ja sen kylkiäisenä sydäntaudit, diabetes, ja verenpaine, ja uskoakseni näissä olemme surullisen paljon Ruotsia edellä? Silti kuolintilastomme koronakriisissä edustavat lähes marginaalia verraten mihin tahansa euroopan maahan, joten Marinin hallitus on näissä kisoissa ansainnut kyllä kultamitalin kaulaansa.

Ruotsalaisten lähes käsittämätöntä rauhallisuutta oman maansa katastrofiin ei tunnu hetkauttavan se, että viikatemies kyläilee sikäläisissä vanhainkodeissa ajamalla tylysti leikkuupuimurilla päältä viikatteen heiluttamisen sijasta. Sen me tiedämme että rauhallisuutta selittää vahva alitilastointi. Viikonloppuisin siellä ei koronaan kuolleita tilastoida, ja muutenkin koronaan virallisesti kuolleet ovat kulkeneet kuolinsyytutkijoiden kautta. Tavallinen yleislääkäri kun kirjoittaa kuolinsyyksi koronaviruksen, sitä ei tilastoida, koska viralliset luvut koostuvat vain oikeuslääkärin kirjoittamista. Kukaan ei osaa sanoa paljonko näitä piilokuolleita on, mutta ilmeisesti paljon. Tämä antaa paljon noja-apua Tegnellin strategialle.

Tegnellin strategia ei kuitenkaan nojaa vilpistelyyn vaan mediakuvan hallintointiin. Siinä hän on luonut kunnon taikapiirin. Joka päivä klo 14 astuu televisiokameroiden eteen lumoamaan kansansa. Hän kertoo tyynesti paljonko ensi viikolla tulee väkeä kuolemaan, ja kun pääministerikin avittaa että viikon kahden päästä kuolee tuhat ihmistä lisää, ruotsalaiset ikään kuin hyväksyvät asian luonnollisena. Kun näin sitten tapahtuu, Tegnellistä syntyy profeettamainen mielikuva kaverina, jolla on tautihomma hanskassa. Kukaan ei tohdi kysyä olisivatko nämä kuolinmäärät voitu välttää toisenlaisin toimenpitein? Tai tohtii, mutta Tegnell katsoo rauhallisesti kameraan ja sanoo että johtopäätöksiä voidaan esittää vasta loppuvuodesta. Niinpä, samaan aikaan kun kirkkojen kuolinkellot kolkkaavat ja väestöä poistuu kolminumeroisin luvuin joka päivä on liian aikaista sanoa mitään. Kansa uskoo.

Jos joku haikailee, kuten on haikaillut, meillekin tätä ruotsinmallia, niin unohtakoon koko jutun. Suomalaiset tuskin odottelevat tyynesti että joku paikallistegnell tulee ja tapattaa isovanhempamme, vanhempamme tai panevat meidät itsemme teholle letkuihin. Syntyisi ennenmäkemätön kansanliike ja somessa suoranainen pyörremyrsky joka nostaisi eduskuntatalonkin ilmaan ja ravistaisi sitä niin että sisällä heiluisivat niin edustajat kuin paperivuorensa. Suomalaistegnell kieriteltäisiin tervassa ja höyhenissä ja kannettaisiin kaupungista ulos. Ministerivaihdoksia piisaisi. Ymmärtää sen. Kuka nyt omaa tapattamistaan odottaisi?

Onko kyse oikeasti tapattamisesta? Teknisesti kai ennaltaehkäisy on hoidon kulmakivi ja jos se puuttuu, kuten se ruotsalaisilta puuttuu, voidaan puhua riskiryhmien jättämisestä kulkutaudin armoille. Vähän samaan tapaan kun aikanaan myytiin intiaaneille isorokkoa sisältäviä huopia, tai joku siirtomaaisäntä ei pannut tikkua ristiin kun kolera saapui alkuasukaskylään. Juridisesti Tegnellin strategia on lähellä riskiryhmäläisten eutanasia-ohjelmaa ja sen rikosnimike Haagin tuomioistuimessa olisi rikos ihmisyyttä vastaan. Omasta puolestani nimeäisin Tegnellin strategian nimityksellä ”lopullinen ratkaisu 2.0”.

Ruotsalaisen perussvenssonin ylirauhallisuus saattaa selittyä maan alitajuisella psykohistorialla. Talouspuolta on pidetty esillä, mutta jokainen voi ymmärtää että kun maailmantalous sukeltaa niin Ruotsi menee samassa imussa eikä sen talous pelastu yhtään sen enempää kuin muidenkaan. Motiivia onkin katsottava muualta. Tästä saa kukin olla omaa mieltään mitä nyt esitän. Itselläni lojuu hyllyssä takavuosien klassikkoteos ”Kansankodin pimeämpi puoli”. Se kertoo miten Ruotsin 1800-luvun kansallisromantikot lanseerasivat mielikuvan ruotsalaisista sporttisina, laihoina, terveinä sinisilmäisinä ja vaaleatukkaisena kansana. Nämä aikanaan synnyttivät varsinaisen rasismin, josta me suomalaisetkin saimme kärsiä svekomanian vuosina, ja esim Natsi-saksa on paljosta ideologista velkaa ruotsalaisille kallonmittaajille.

Kun ruotsalainen lukee lehdestä että koronavirukseen kuolee lähinnä somaleita ja ruotsinsuomalaisia se vahvistaa alitajuisesti hänen rodullista ylemmyyttään. Tauti ei sivua eikä kosketa varsinaisia yli-ihmisiä. Darwinistinen luonnonvalinta poistaa kansankotiin kelpaamattomat. Tätä aatosta voi lukija pitää kaukaa-haettuna, tarkoitushakuisena ja radikaalina ajatuksena että ruotsalaisen ajattelun takana olisi kansallinen ylimielisyys. Toisaalta en usko että se on vaikuttamattakaan kun ajattelee maan 1900-luvun historiaa eutanasioineen, rotuteoreemineen, Savitri Demeineen, pakkosteriloimiset, saamelaiskulttuurin hävitysyritykset jne jne vaikuttavat ne kaikki vielä pinnan alla nykypäivänäkin, tahtoo tai ei. Tarkoitus ei tietenkään ole osoittaa että Anders Tegnell olisi joku vaarallinen piilonatsi joka tavoittelee heikkojen ja raihnaisten tietoista joukkotuhontaa, vaan pohtia miksi tämä koronastraegia ei saa siellä kansaa takajaloilleen. Heillä on alitajuinen tiedostamaton mielikuva että po. tauti ei kosketa tervettä arjalaista rotua, siis heitä itseään eikä sukulaisiaan.

Ruotsalainen propagandakoneisto osaa kyllä pitää väestön aisoissa. tosiasioista riippumatta, mutta osaa myös lanseerata sitä meille suomalaisille. Ovelasti ujuttaen. Kun tyypit puhuu talouden avaamisesta – joka tietenkin on ilmiselvää – se(kin) markkinoidaan `ruotsin mallina´ ihan kuin taloutta ei avattaisi, vaikka Ruotsin paikalla aaltoilisi avomeri. Olemme joutumassa, ellemme jo joutuneet, ruotsalaisen hybidivaikuttamisen armoille ja vaikka niin luultiin että verkkosota tulisi idästä, lännestä se tuli. Mielikuvamarkkinoinnin tarkoitus on, että myös suomalaiset uhraisivat vanhusväestönsä ja muut riskiryhmänsä sosiaalidarwnismin hengessä. Jotenkin näen että tätä nykyä olemme mielikuvasodassa Ruotsia vastaan, ja paras lääke siihen on potkia sitä poispäin ja nojautua entistä vahvemmin omaan strategiaamme jolla sentään on tuloksiakin – ja hyviä – esittää.

JukkaNieminen11

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu