Viikon Persut

Persuista on ollut pitkän koronakevään jälkeen taas hyvää viihdettä. Osaksi siksi että persut osaa taidon olla lööpeissä ja osaksi siksi, että toimittajilla on kyky haistaa persuedustajista se kaikkein tyhmin jolta lentelee sammakoista suusta. Tutustummekin siis viihdetarjontaan.

Pelin aloitti Hankamäki oamperäisellä pamfletillaan. Siihen oli haettu rahoitus sillä perusteella että se edistäisi sukupuolten välistä tasa-arvoa. Hankamäen kirjoituksessa tasa-arvo toteutuu jo sillä, että kunhan aviovaimo pysyy alla huutamatta ja sätkimättä, se riittää. Suurin skandaali ei ehkä liittynytkään tähän vaan siihen, että sillä oli kolmekin oikolukijaa, joista kukaan ei sitä jaksanut loppuun asti. Eipä siitä ole syntynyt mitään laajapohjaista filosofista keskustelua muutenkaan, koska suuresta yleisöstäkään sitä ei kukaan ole jaksanut vielä lukea.

Seuraavaksi, valitettavan lyhyeksi, episodiksi jäi kansanedustaja Ano Turtiainen. Kun poikkeustila alkoi pandemian vuoksi, tiesi Turtiainen heti mitä pitää tehdä kriisin sattuessa; täyttää omat taskunsa. Hän haki ja ilmeisesti omaksi yllätykseen onnistui keplottelemaan muhkean summan. Kyllä veronmaksajilla rahaa piisaa, sen kun kahmii vaan. Tiettävästi suurimman osan tästä summasta hän on maskibisneksessään käyttänyt omaan palkkaansa, mikä ymmärrettävää onkin. Havaitessaan olevansa varoissaan, oli seuraava vaihe haistattaa paskat Halla-aholle, perusuomalaisille kokonaisuutena ja lopulta äänestäjilleenkin.

Kaikessa röyhkeydessään Turtiainen on jo antanut ymmärtää että persut jo matelevat hänen edessään; tuu ny takasin…

Nyt on sitten tämä tapaus Juha Mäenpää jota näemmä suojelee parlamentaarinen koskemattomuus. Oikeassahan he ovat. Mitä sitä sinne jotain sakkolappua hakemaan kauhean prosessin jälkeen. Toinen että Mäenpää on tottakai syyntakeeton oman kulttuuriympäristönsä tuote koska on Nurmosta. Eikös siinä just lähistöllä Teuvalla joku mamu tuli mökkeileen kun paikallinen Ku Klux Klan antoi sille turpiin, poltti auton ja kirjoitti sen kylkeen MAMU ? Paikallisen poliisin mukaan mitään viharikosta ei ollut havaittavissa. Vähän kun etelävaltion sheriffi joka näkee kuolleen mustan jota on puukotettu kymmenesti selkään; pahin näkemäni itsemurha aikoihin! Ei noilta kulmilta mitään greenpeacen porukkaa kasva.

Viimeisimpänä sitten edustaja Vilhelm Junnila joka tuossa ehtikin vidduilla poliisille ja antoi ymmärtää heidän olevan jotain liimanhaistelijoita. Sillä lailla. Junnila on jo tajunnut ettei se lainkuuliaisuus nojaa esivallan kunnioitukseen vaan poliisille voi ihan huoletta aukoa päätään. Poliisille pitää osata olla röyhkee. Lainkunnioitus on luusereille.

Tämähän on vain viime aikojen tarjonta. Mennyttä mennään taaksepäin, vastaavia on satoja ja taas satoja. Sulka hattuun -projekteja. Mikä tumpumpaa heittää ilmaan, sen varmemmin pääsee eduskuntaan, sen tietää jokainen perusehdokas. Vaan pitääkö meidän muiden sitten aina paheksua tätä? Pöyristyä? Suuttua? Eikö tästä voi vaan huvittua. Minä ainakin huvitun kun ymmärrän miten tolkuttoman alkeellisia ihmisiä he ovat. Lisäksi se pönkkää itsetuntoa kun voi puhaltaa onnellisena henkeä että onneksi en sentään ihan tolle tasolle itse koskaan jäänyt.

Joten eikö onnellisuuden salaisuus olekin että pitää osata vaan nauraa? Kohtahan sieltä tulee taas joku persukandidaatti jonka vaalislogan kuuluu ”äänioikeus pois naisilta ja neekereiltä” niin eikö meidän pitäisi vain jaksaa nauraa tällekin sydämemme kyllyydestä. Pikemmin yllyttää puhumaan lisääkin tyhmyyksiä ja nauraa lisää. Kun ne sitten valitaan taas eduskuntaan eikö silloinkin pidä nauraa tälle pölkkypää -kansalle ja mitä enemmän lehteriltä tulee juttua kun joltain neanderdalilta, nauraa lisää. Jotainhan kansanluonteessa on vikaa kun se ei tunnista koomikkoja seassaan. Sillä eikö kaikessa tyhmyydessään nämä turtiaiset, hankamäet ja mäenpäät ole oman elämänsä koomikkoja, ja humooria lisää etteivät tiedosta sitä itse.

JukkaNieminen11

Ikuisesti eri mieltä - tarvittaessa itsensäkin kanssa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu