Siipeensä saanut Haavisto tarvitsi Venäjä-vierailua itselleen

Lienee syytä lyhyesti kommentoida ulkoministeri Pekka Haaviston rutiinivierailua Pietarissa, eikä Moskovassa. Tämä korosti tapaamisen naapurusten rupattelutuokion luonnetta.

On vaikeata nähdä tässä rutiinivierailussa sinänsä mitään erityistä. Vierailu seurasi päälinjaa, että Moskova  ei näyttänyt hampaitaan Suomelle kuten EU:n korkealle ulkopoliittiselle edustajalle viikkoa aiemmin.

Isännät tiesivät, että Suomen ulkoministeri toistaa Navalnyi-vaatimukset ja osoittaa näin EU:lle pysyvänsä ruodussa. Kuitenkin presidentti oli sen jo tuominnut, eikä mitään syytä ollut ikään kuin vahvistaa asiaa. Tiedetään, että Venäjän yleislinja pyrkii Neuvostoliiton tapaan Euroopan integraation hajottamiseen kaikissa yhteyksissä.

Kiinnostavin asiakohta minulle oli Arktisen neuvoston nostaminen esille. Venäjän tuleva rooli on asiassa todella kiinnostava.

Tärkein asia vierailussa oli sen toteutuminen – ulkoministeri Pekka Haavistolle. Saatuaan pahasti siipeensä UM:n laittomissa sisävirkadiktatorinoissaan Haavistoa oli mahdollista taputtaa lohduttavasti päähän. Asiallisesti vierailua ei tarvittu mihinkään muuhun tarkoitukseen. Ulkoministereiden kokouskin on vasta edessä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu