Ääriliikkeistä

Suomessa on kohistu ääriliikkeistä, etenkin äärioikeistolaisista. Jotkut sananselittäjät selittävät ”ääriliikkeellä tarkoitettavan väkivallan käyttöä tai sillä uhkaamista, jota oikeutetaan poliittisilla tai yhteiskunnallisilla näkemyksillä”. Päämääriin pyritään jopa väkivaltaisin menetelmin. Tähän samaan kategoriaan kuuluu myös ns. omankäden oikeus. Tuossa tapauksessa joko yksilö tai yhteisö pyrkii omiin tavoitteisiinsa tekoihin ilman viranomaisen myötävaikutusta. Yhtenä muotona omankäden oikeudesta on joukkovoimaa hyväksikäyttäen painostaa yhteiskunnan päättäjiä esimerkiksi estämällä liikenne kaduilla.

Yksi ääriliikemuoto on myös sabotaasi. Siinä esimerkiksi henkilöt pyrkivät aiheuttamaan suurtakin vahinkoa toiselle osapuolelle särkemällä tai muuten vahingoittamalla toisen omaisuutta. Yhtenä muotona tästä on esimerkiksi laillisen elinkeinon harjoittamisen estäminen kuten energian tuottaminen ydinvoimalla, öljyjalostamoiden valtaamiset tai metsänhoidollisten töiden estäminen.

Mitä meillä Suomessa luokitellaan ääriliikkeiksi? Viranomaiset ovat laittaneet omille listoilleen mm. eräiden uskontosuuntien edustajat, katujengit, terroristi-järjestöt ja anarkistiset liikkeet.

Kun noita perusteluja katsoo ja lukee huomaa nopeasti, että yksi on joukosta poissa tai siitä ei ainakaan YLE tai vasemmisto/vihreät/demarit-poliitikot juurikaan mainitse: Elokapina. Jo nimi kapina pitäisi herättää meidät miettimään koko järjestön olemassaoloa. Mitähän sanottaisiin, jos joku muu poliittisesti sitoutunut ryhmä perustaisi vaikka ryhmän Verokapina. Tuo Verokapinaliike  sulkisi liikenteen suurimmissa kaupungeissa, ulosliputtaisivat Suomesta  150.000 yritystä veroparatiiseihin, painostaisivat hallitusta kohtuullistamaan verotusta runsaasti ja vaatisivat verokantojen ennallistamisen 1980-luvun alkuun. Silloin mm. arvonlisävero oli 6,1%. Ja samaan aikaan kutsuisivat mielenosoituksiinsa puhumaan Saudi-Arabian kuninkaan verojen maksun välttelystä, Qatarin pääministerin opastaan maamme johtoa, kuinka 0% verotus on mahdollista.

Kun katsoo sakotustilastoja äärijärjestöjen toiminnan aiheuttamista rikoksista Elokapina on ehdoton ykkönen. Lähes kaikissa sen tuottamissa mielenilmauksissa on sakotettu, pantu putkaan ja siirretty paikallaolijoita poliisivoimin pois laittomilta, mielenosoitukseen kuulumattomilta paikoilta.  Samaan aikaan etenkin nuorten (lapsien) ahdistusta on lisätty tuottamalla heille erittäin yksipuolista ilmastopropagandaa. Olen siis sitä mieltä, että Suomen poliitikkojen on nostettava nyt vihapuhe-puheissaan myös Elokapina äärijärjestöksi ja sen toimintaa tulee rajoittaa rajaamalla mielenosoitukset sellaisiin paikkoihin, joissa niistä tavallinen ihminen ei joudu kärsimään. Samalla on myös heidän puheensa, kannanottonsa ja ”tieteelliset” näytöt on kyseenalaistettava uutisankkoina.

JukkaTuunanen1
Sitoutumaton Joensuu

Antifasisti, antirasisti.... Vuorovaikutusyrittäjä, Joensuu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu